søndag, marts 20, 2005

DR: Hvorfor har Sverige intet "stort populistisk parti"

Her er en garanteret stueren fortolkning af den aktuelle svenske situation fortaget af den kongelige socialdemokratiske Danmarks Radio: Med tak til Uriasposten: begynder min: 2:35 Real Player via:
http://makeashorterlink.com/?K179226BA
P1 Eftermiddag bragte i fredags et indslag om krisen i det svenske socialdemokrati, og hidkaldt var historiker Klaus Pedersen [SDU], som i og for sig gav en fair analyse.
Jan Falkentoft, P1 Eftermiddag:

“Men hvis vi prøver at dykke ned i nogle af de ting du siger her, hvordan har socialdemokraterne i Sverige undgået at der kom en Pia Kjærsgaard-type og løb med en stor del af vælgerne, som det jo er sket for socialdemokraterne i Danmark.”Klaus Pedersen:
“I Sverige har der traditionelt været bred konsensus om integrationspolitikken, og også om at behandle integrationsproblemerne som social-politiske problemer - altså noget som kunne løses via velfærdsstaten…”

(med tak til Uriasposten)

Man kunne udtrykke det samme på flere andre måder: Riksdagen har gjort enig front mod befolkningen og de sidder på et spor de ikke kan komme af igen - hvem spiller først "rascist-kortet" ? For ikke at blive forstyrret har Riksdagen og medierne yderlige brudt landets grundlov og FN erklæring om Menneskerettigheder i nedtystningen af et evt. svensk DF - Sverigedemokraterna. Forment dem adgang til media, ignoreret og opmuntret vold imod dem, accepteret berufsverbot af deres medlemmer, nægtet debat om emnet i aviser, udskammet almindelige mennesker når de klagede over hvad de så med deres egen øjne, ikke kunne komme på hospital, ikke tilkalde politi osv.
Dette har tjent to gode formål.: Man har bevaret sin vellønnede taburet, og man har forhindret en nærmere analyse af 25 år suicidal politik.Blev sandheden lagt åbent frem, ville Sverige få en parlamentarisk krise, hvis lige ikke er set . Virkelige hæderfolk, alle 349 oppe i den Riksdag. (Det er flere end i Iraks nye parlament der servicerer 22 mio. mennesker)
Jo, DR "analyserer og analyserer"..men ridser bare i overfladen.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net