tirsdag, maj 31, 2005

Asyleriets logik

kan sættes på en ret kort formel: Mennesker fra ikke fungerende stater, flygter til fungerende stater, der derefter så småt heller ikke fungerer."Vi vender ikke hjem før der er demokrati" - siger de. Det har dog lange udsigter, og i mellemtiden sker der noget ganske andet.
Opsnappet fra net diskussion:
Därför flyr azerierna
(Bleking Läns tidende)
Förtryck, brottslighet och allmän otrygghet. Därför flyr människor från Azerbajdzjan.Azerbajdzjan är en republik som styrs av president Ilhm Alijev. Han valdes 2003 och efterträdde sin far Heidar Alijev. Landet har demokrati, men det är en demokrati som ifrågasätts. - Det är ingen demokrati fullt ut. Det finns ett hårt förtryck där och folk har det svårt. Det finns många skäl till att landets befolkning flyr, säger Ebba Sävborg på Utrikespolitiska Institutet, UI.Enligt UI och Utrikesdepartementet, UD, ser det ut så här i Azerbajdzjan:Det finns oppositionspartier, men de motarbetas hårt. Flera oppositionspolitiker har förföljts, frihetsberövats och ett antal dömdes på lösa grunder till långa fängelsestraff. De uppgavs ha legat bakom oroligheter i landet. Brottsligheten är också ett stort problem som drabbar befolkningen. Bland annat en omfattande narkotikabrottslighet. Det finns därför en utbredd otrygghet och känsla av att myndigheterna inte gör något. Blandäktenskap mellan azerier och framför allt armenier ses inte med blida ögon. Många familjer utsätts för stora svårigheter av den anledningen. Press- och mötesfriheten är begränsad. Polisbrutalitet och godtyckliga arresteringar är inte ovanliga. Vården ska vara fri för alla, men det förekommer informell avgiftsbeläggning vilket slår hårt i ett land med utbredd fattigdom. Landet har cirka 7.7 miljoner invånare. I landet finns också cirka 800.000 flyktingar som får förlita sig på hjälp från det internationella samfundet med UNHCR i ledningen.
http://blt.se/
Då ska vi se här:
Förtryck, brottslighet och allmän otrygghet.Precis som i Sverige.
Landet har demokrati, men det är en demokrati som ifrågasätts. - Det är ingen demokrati fullt ut. Känns det igen?
Det finns oppositionspartier, men de motarbetas hårt. Flera oppositionspolitiker har förföljts, frihetsberövats och ett antal dömdes på lösa grunder till långa fängelsestraff. Detta känns också igen antar jag?
Brottsligheten är också ett stort problem som drabbar befolkningen. Bland annat en omfattande narkotikabrottslighet. Det finns därför en utbredd otrygghet och känsla av att myndigheterna inte gör något.Samma sak gäller i Sverige.
Blandäktenskap mellan azerier och framför allt armenier ses inte med blida ögon. Många familjer utsätts för stora svårigheter av den anledningen.Den här sortens mångkulturproblem finns i alla mångkulturer. Även Sverige.
Press- och mötesfriheten är begränsad.Precis som i Sverige.
Polisbrutalitet och godtyckliga arresteringar är inte ovanliga.Också som i Sverige åtminstone enligt samma journalister som skriver snyftartiklar om alla s.k flyktingar. De svenska pk-iterna har troligtvis också samma måttstockar på polisbrutalitet både i Sverige och i Azerbajdzjan.
Vården ska vara fri för alla, men det förekommer informell avgiftsbeläggning. Detta känner jag också igen, vilket land var det nu igen där man betalade helt absurt höga skatter för att t.ex vården ska vara fri men att man sedan ändå får betala för sig när man vill ha vård? Jo just det, SVERIGE.
Undrar förresten hur höga skatterna är i Azerbajdzjan.Landet har cirka 7.7 miljoner invånare. I landet finns också cirka 800.000 flyktingar-Aha så dom har en liknande invandringspolitik som Sverige, fast med skillnaden att dom inte verkar betala den själva. Det kan nog förklara en del av problemen dock.
læs f.eks en parallel historie fra svensk "journalisten"
http://www.journalisten.se/a.aspx?article_id=9189
appendix:
Under 2004 kom 23 161 asylsökande till Sverige. Detta var färre än år 2003, då 31 355 personer sökte asyl.
De flesta asylsökande kom från följande länder:

Serbien-Montenegro (4 022), statslösa (1 578), Irak (1 456), Ryssland (1 287), Azerbadzjan (1 041),Somaila (905), Afghanistan (903), Bosnien-Herzegovina (785), Iran (660) samt Bulgarien(567).
http://www.migrationsverket.se
Hvad svenske politikere ikke taler højt om, er at anerkendelsesprocenten (PUT) for 4 år siden var over 40. I 2004 var den 9%. Rent administrativt.
Og hvad de slet ikke taler om,er hvordan de skal stoppe den fremadskridende ødelæggelse af landet allene ved "familiesammenførte" ("anhörige"). Det vil kræve en lovændring, og så er man jo nødt til at tale om det, og det ville være en indrømmelse af en historisk fejltagelse. Så det sejler videre mod afgrunden, svenskerne flytter på landet og et Babelstårn af fremmede indtager byerne.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net