onsdag, maj 18, 2005

Från folkhem til klansamhälle

Umiddelbart kunne man tro at Aftonbladet serverer en typisk tabloid -hysteri artikel. Gävle branden i går, var dramatisk. Men sammenligner man Danmark og Sverige mht. "mordbrändar" - "påsattebrande" - for man disse tal for 2004:
Sverige: Mordbrand, grov: 2.172
" " vållande av brand" : 2.940 i alt 5.112 tilfælde
DK (kun én kategori): Brandstiftelse: 1.056
"Den organiserade kriminaliteten sprids över Sverige"En maffialiknande brottslighet sprider sig från de stora städerna i Sverige till mindre samhällen.Den organiserade kriminaliteten är inte längre ett storstadsfenomen, skriver rikskriminalen i en hemligstämplad rapport.
"En hämnd av maffian"

ELDHAVET EXPLODERADE
Polisen misstänker att maffian ligger bakom den fruktansvärda branden på anrika Centrala Hotellet i Gävle. För två veckor sedan ska de misstänkta männen ha blivit nekade "beskyddarpengar" och då uttalat hot: "Det kommer att hända saker."
Polis misstänker: Hotellet betalade inte för "beskydd"
Polisen misstänker att en maffialiknande organisation står bakom mordbranden i anrika hotellet CH i Gävle.Maffian fick inga pengar för sin "beskyddar-verksamhet".-Det kommer att hända saker, sa männen innan de lämnade hotellet.
Polisen känner till hotbilden från den maffialiknande organisationen, men kommissarie Palmeus säger att läget är för känsligt för en kommentar."

varför inte säga det i klarspråk? "Bilden" var et äkta hot, och "den maffialiknande organisationen" är tydeligen maffia på rigtigt.


http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,646916,00.html
læs Torben Hansens "Klan kontra civillisation" (på svenska)
http://dansk-svensk.blogspot.com/2001_02_01_dansk-svensk_archive.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net