søndag, maj 01, 2005

Mondæne begavelser


"Verden går under, men mit
hår sidder fantastisk" - lyder
billedteksten i WA. Levy er 56 år(!)

Hver tid har sine . Et virkeligt anvendeligt udtryk jeg skal huske næste gang jeg er en tur på de bonede parket gulve hos overklasse socialisterne, siddende i Wegener sofaen under dyre vintage PH lamper.
Hvert land har sine. Weekendavisen om 6 bøger om milliardæren, tågehornet, Bernard Henri Levy:
Englehår. Hele ti nye bøger affærdiger den franske filosof Bernard-Henri Lévy som løgner og opportunist.
Windsurfer på tidsånden


http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050429/BOGER/504280318
Ulrik Høy i WA om genudsendt bog "Om lidt er de borte" om de danske modstandsfolk. Og vores egne mondæne:
Det er godt, at værket udkommer nu. Der er alt for mange gustne overlæg i disse tider, alt for megen ratio og kildekritisk pis og papir fra arkiverne. For den vidunderligt følelsesladede, karismatiske og spontant uforskammede Jens Tolstrup drejede det sig om noget helt andet. Om mod og mandshjerte, om liv og død, om vrede, harme, raseri over regeringens svigt, og det fatter mondæne begavelser som Tøger Seidenfaden og Bo Lidegaard ikke en pind af. De unge Ph.D.-studenter slet ikke. De skal jo på barselsorlov.

Selvfølgelig skal vi kæmpe for gamle Danmark, når det overfaldes. Hvad ellers?! Det er da 10.000 gange vigtigere, end at Politiken udkommer og Statsministeriet brænder. Selvfølgelig da, skønt det nok er her, det kniber, men der gives omstændigheder, hvor bevarelse af liv og ejendom og boxmadrasser og liebhavervillaer og job, erhverv, penge og vovse, efterløn og ferie ikke er det vigtigste. Simpelt hen.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net