torsdag, juni 02, 2005

En indvandret Robin Hood

og det er jo godt han kan omfordele goderne, når nu de svenske politikere har genindført klassesamfundet:
Vi snor som Robin hood
Vet du varför vi snor från svennar?Inte?- Då skall jag berätta det för dig.- En del tror att det är pengarna vi vill åt, eller mobiltelefonerna. Men det är tvärfel, vi har telefoner, och pengar rånar man i banker, eller så säljer man droger.Nej, det är en politisk handling. Vi är som Robin Hood, vi omfördelar, vi visar att de som har inte skall vara säkra.
Vi lever i ett reservat, i ett getto. Jag är ingen dumskalle, jag har läst filosofi, religion, samhällskunskap, jag har diskuterat hemma, mina föräldrar har berättat hur de kämpade och förföljdes i sitt land. De är arbetslösa i Sverige, trots att de är högutbildade, folk tror vi inte kan något bara för att vi bryter.
Vi är fan så mycket smartare än svennerassarna. De är riktiga nötter. Bönder, alkoholiserade fetton. De kan inte ett skit om livet, de sitter hemma i sina villor och tror de är bättre än oss, de finns i detta samhället men ändå är de okunniga om saker. Vad vet de om kamp? Vad vet de om rättvisa, om att bli torterad?
Kolla nassarna! Dom är ännu värre. Åker omkring på sina moppar och har bara bensin i huvudet. Fattar du eller? Och de har mer pengar än oss!! Löjligt.-
Lyssna här! Vi går in i Nordstan, spanar in någon tät kille, du vet, man ser direkt om grabben är från Torslanda eller Örgryte. De går snabbt, är nervösa, tittar sig omkring men låtsas inte om det, de går omvägar om de ser några av oss blattar, de är rädda för oss. Det klart. De har stålar, men ingen stake. De borde vara rädda för oss.I alla fall, när vi hittar rätt kille följer vi efter honom, går han in i en affär är det ännu bättre, kanske handlar han en dyr tröja, eller jeans eller vad som helst. Vi väntar tills han handlat och fortsätter följa honom ut från Nordstan, förr eller senare går han till ett mer enskilt ställe, och då tar vi honom. Går fram, säger till honom att ge oss påsen med det han handlat, mobilen och plånboken.
Ibland käftar grabben emot men oftast är det lugnt. Efter det firar vi lite, chillar hos några brudar nån timme eller nåt, går på stan, Mc Donalds kanske, för att sedan gå till den affären där killen handlat. Vi tar fram kvittot och säger att vi vill ha pengarna tillbaka. Enkelt och bra. Vi har fixat stålar och haft praktisk klasskamp. Robin Hood.-Visst, jag vet att det låter löjligt, vadå politisk handling, men jag tänker så. Hade vi blivit behandlade med respekt skulle vi aldrig snott prylar. Men nu är det så och det är det enda sättet vi kan få respekt på.- Fattar du!?
kronik i Brottförebygande Rådets (BRÅ) blad
http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=199&module_instance=12
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net