tirsdag, september 27, 2005

Mångkultur är inget val

det er jo glasklart: når man lever i et bedrevidende, flittigt modereret folkestyre, der frabeder sig befolkningens "ikke stuerene" meninger. Så er det ikke noget valg. De der byggede landet i 1000 år, skal ikke høres når Riksdagen forærer 23 % af det det bort.Fuldstændigt rigtigt. Hvad vedkommer det befolkningen?

Ingen forsvarer vel en tragedie og en historisk fejltagelse, mere sobert end Göran Rosenberg. Han skal nok klare sig i ethvert samfund, til enhver tid. Han hører til blandt de absolut mindste tåber i svensk politik.En overlever.
Men jeg kender de der ville gøre en flottere og ærligere figur på DN-Debatt . Og som kunne skrive mer virkelighedsnært. Hvis de havde adgang til DN.

"Demokrati" - min bare........det hedder populisme i den svenske ordbog.
At sige så lidt som muligt, på en så begavet måde som muligt. En sport svenske klummeskrivere mestrer til perfektion. At læse dem, er mere et sociologisk studium, end en daglig information.(Med gode undtagelser, tak Ulf Nilson og Göran Skytte)
"Tag mig på alt, undtagen på ordet" - som en ung Suzanne Brøgger så rigtigt skrev i halv-fjerdserne. (70 talet) .
Sådan holder man sig levende i det offentlige liv.
Rosenberg skal glæde sig over sit formulerings-privillegium.

Men - hvordan kan man respektere en nok så hæderlig person, hvis politiske modtandere ikke kan komme til orde i samme avisspalte?
Vi ser ham nok snart i DR2 igen, som repræsentant for sit folk?

Mångkultur är inget val
Kolumn
Multikulturism har till sist blivit ett skällsord också i den svenska debatten, och något annat var knappast att vänta. I Danmark, Nederländerna och Norge har framgångsrika partier och politiker redan valt att göra multikulturalism till syndabock för hedersmord, kvinnoförtryck, islamistisk terrorism och allmän samhällsupplösning. Och i Sverige delade folkpartiet nyligen ut sitt demokratipris till den nederländska politikern Ayaan Hirsi Ali som hävdar att multikulturalism leder till uppkomsten av etniska/religiösa/kulturella enklaver baserade på intolerans och förtryck. '

"Men vilka krav kan vi ställa på medborgare med "fel" värderingar utöver de krav som lagen ställer på oss alla? Och vad händer med principen om allas likhet inför lagen om vi, som i Danmark och Nederländerna, ändå börjar ställa sådana krav? Och vilka är förresten vi?"
ja, hvem er vi, Göran Rosenberg. Det er tusindkroners-spørgsmålet.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=464882&previousRenderType=2
800 butiksrån varje år
Varje år begås 800 butiksrån. Det är fyra gånger fler än vid mitten av sjuttiotalet. På Svensk Handel tror man att mindre kontanter i omlopp är lösningen på problemet.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=235218

Det siges at HUT
er gået skjul med deres charmerende synspunkter. Det passer heldigvis ikke. De kan stadig nydes her. De minder mig om Guru Maharajis sekt fra 70 erne(Som Ole Grünbaum dyrkede) - bare en smule mere skrækindjagende. Snak om double-speak...........................
http://hizb-ut-tahrir.dk/new


jamen dog, hvem kan føle animositet mod en svensk finans-minister ?
Pär Nuder bombhotad
Anonymt hot när finansministern besökte Uppsala-skola
Pär Nuder bombhotades på tisdagen när han besökte Linnéskolan i Uppsala. Finansministern kunde tillsammans med sina livvakter lämna skolan utan att någon kom till skada.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,705140,00.html

Public service - en dårlig vits
Gudskelov min mobil kan tage svensk P 1 - det ved man hvad er. Den ægte vare. "Gender" er mit yndlingsprogram :-http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?programID=1301 ................

Naveed Baig uddeler apologetpris til sig selv og P1 ‘for en sober fremlæggelse af islam’Lobby-organisationen Muslimer i dialog såkaldte udvalg for Personlig udvikling uddelte idag
Dialogprisen 2005 til P1 for radioserien Islams ansigter, med følgende begrundelse:
“… redaktionen har formået at holde fast i en seriøs og sober fremlæggelse af islam uden at være partisk”Prisen er velfortjent, for P1-redaktionen har til udsendelsens tre mand store
Koran-panel’ ikke bare inviteret Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid, men også Naveed Baig, leder af selvsamme udvalg i selvsamme organisation. En organisation med adskillige pakistanere fra fundi-menigheden Minhaj ul-Quran i toppen, herunder manden selv - udenrigsordfører i Minhaj ul-Quran Danmark.Public service i den danske variant er blevet en dårlig vittighed.
http://www.uriasposten.net/


Fængsel ?
de må ha spist søm. Den hæderlige politimand var skitförbannad over at 99-årige ikke kan komme på plejehjem. At en gamling ikke kan få sit daglige æg. Hvem f....stemmer på Ilmar Reepalu? De svenskere der er tilbage i Malmø, burde foranstalte en indsamling til fordel for Bengt Lindberg.En mand med noget sjældent - civilcourage.
Krav på fängelse för åtalad polis
Överåklagare Sven-Erik Alhem yrkade i första hand på fängelse, i andra hand villkorlig dom och höga böter när den polis som åtalats för ett rasistiskt meddelande till kommunalrådet Ilmar Reepalu (s) stod inför rätta i Malmö på tisdagen.
Det diskuterades i rättegången i Malmö på tisdagen, eftersom den åtalade polismannen hävdar att han inte begrep att e-posten till Reepalu och tjänstemannen skulle bli offentlig. Undervisningen när han utbildades i slutet av 1980-talet innehöll inget om offentliga handlingar, och under sina år som polis har han heller inte haft anledning att fördjupa sig i ämnet, hävdar han.Advokat Per-Håkan Skoog menar att det därför inte fanns något uppsåt och att spridningen av breven inte heller varit tillräcklig för att 43-åringen ska kunna dömas för hets mot folkgrupp.Han åberopade ett rättsfall där någon sagt rasistiska saker på en buss, men friades för att inte tillräckligt många hörde det. I ett fall i Malmö fick en privatperson böter för ett e-postmeddelande till kommunen med kränkande ord om invandrare. Men det var officiellt adresserat till stadsdelsförvaltningen, medan polismannens brev till Reepalu mer såg ut som ett privatbrev, ansåg Skoog.–

Jag är ingen stilist, försvarade sig den 43-årige polis i Malmö som på tisdagen stod åtalad för ett rasistiskt e-postmeddelande till kommunalrådet Ilmar Reepalu (s).

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10636828.asp
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net