onsdag, februar 08, 2006

Ibn Warraq: Ytringsfrihedens bolværk

Fra dagens Jyllandsposten, lidt fra en kommentar af ‘Ibn Warraq’ om Muhammedsagen - Ytringsfrihed er bolværk mod islamisering af Europa.
“Den store britiske filosof John Stuart Mill skriver i sit essay Om Friheden: »Det er underligt, at folk indrømmer gyldigheden af argumenterne for ytringsfrihed, men protesterer imod, at de presses til det yderste uden at bemærke, at hvis grundene ikke kan bruges i ekstreme tilfælde, kan de ikke bruges i noget som helst tilfælde.«
Tegningerne i den danske avis Morgenavisen Jyllands-Posten berører det vigtigste emne i vor tid: Ytringsfriheden. Vil vi i Vesten give efter for pres fra samfund med en middelalderlig holdning, eller vil vi forsvare vor mest dyrebare frihed, ytringsfriheden, som tusinder af mennesker har ofret deres liv for?
- Et demokrati kan ikke overleve ret længe uden ytringsfrihed. Friheden til at diskutere, til at tænke anderledes og endda til at fornærme og krænke.
Det er en frihed, der er stor mangel på i den islamiske verden, og uden den vil islam forblive uangrebet i sin fanatiske, middelalderlige fæstning; stivnet, totalitær og intolerant. Uden denne grundlæggende frihed vil islam fortsætte med at undertrykke holdninger og menneskerettigheder samt individualiteten, originaliteten og sandheden.
Medmindre vi udviser solidaritet, dvs. højlydt, offentlig solidaritet uden at skamme os, med de danske tegnere, vil de magter, der forsøger at påtvinge det frie Vesten en totalitær ideologi, have vundet. Da vil islamiseringen af Europa for alvor være begyndt. Så sig ikke undskyld.”
http://uriasposten.smartlog.dk
det hele på engelsk:
http://service.spiegel.de/cache/international/0,1518,398853,00.html

Tilfældet Sverige
Mens de danske ambassader falder som dominobrikker i Mellemøsten, fejrer svenskerne fra på lørdag år 2006 som »multikulturalismens år«. Man må tage hatten af for timingen. For svenskerne er det ikke nok, at Sverige er multietnisk; det skal også være multikulturelt, det vil sige i opløsning.
Således er tilfældet Sverige fremragende anskuelsesundervisning i, hvordan Danmark ville være indrettet, hvis typer som Villy Søvndal, Klaus Rifbjerg, Frank Aaen eller Stig Dalager sad ved magten.
Så ville der ikke være nogen kultur, men kulturer, ingen grundlov, men en masse private grundlove, ingen ytringsfrihed, men en masse små ytringer, og ikke blot censur, men tillige en masse selvcensur. Det ville være som i Sverige, lige til at blive blå og gul i hovedet af, fordi folk siger et, men mener noget andet og altid retter sig efter, hvad statsministeren beordrer fra Stockholm som i en skandinavisk pendant til den berømte potemkinkulisse, der skjulte en rådden bagside.
Samfundsdebatten ville blive til et krybbespil, en tand- og modløs palaver om ingenting, det ville være trist, gråt, søvnigt og – undskyld, undskyld, undskyld – en karikatur på levende liv, hvorfor man da må bede til, at der vil være vand i Øresund i hele 2006.
Mikael Jalving, Groft Sagt, Berlingske

André Glucksman: Feje politikere
Af JØRGEN ULLERUP, Jyllands-Postens korrespondent
JP,Paris
Manglen på total opbakning til Jyllands-Posten og den danske regering fra andre europæiske aviser og regeringer er en skandale, som vil koste Europa dyrt, mener den verdensberømte franske filosof, André Glucksmann.
»Kun de muslimske fanatikere vil blive styrket af de europæiske regeringers og EU's kapitulation og knæfaldet fra en del af den europæiske presse. Der er tale om en fejhed, som styrker fanatismen. Hvis alle med det samme højt og tydeligt havde sagt stop, ville det have haft alle chancer for at stoppe. I stedet lod mange Danmark i stikken,« beklager den franske filosof.
»Hvis jeg havde været europæisk leder, ville jeg straks have ringet til alle andre europæiske ledere for helt klart at fastslå, at vi lever under ytringsfrihedens love og ikke under sharialoven. En fælles europæisk front skulle sige nej til denne slags utilladelig afpresning. Ligeså uacceptabelt, som det er at tage gidsler, er det at brænde ambassader af.« word dok.:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/glucksman.doc

Regeringen vil ikke samarbejde med imamer
Regeringen vil ikke længere samarbejde med de danske imamer om integration.
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2006/02/08/000514.htm
Abu Laban har stukket en finger i vinden. Måske Akkari skulle gøre det samme:
Dansk imam vill ha ny moské i Malmö
Malmö kan få tre nya moskéer. Bakom en av dem står den kontroversielle danske imamen Ahmad Abu Laban.
http://sydsvenskan.se/sverige/article140874.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net