lørdag, februar 11, 2006

Opinion: Historisk lavpunkt for danske sosser

Jeg kan huske langt tilbage, men ikke tal som disse. Er S endelig ved at brække over? Man kan jo ikke påstå de ikke har gjort hvad de kunne. Begik de endegyldigt harakiri med masseindvandringen, som visse iagttagere mener ? Reklamebureau, navneskifte, formandsskifte - alt til ingen nytte. Når jeg tænker på SR regeringens "shaming" af indvandringskritikere i 9 år, lad S´s skæbne mig aldeles kold.
Thorning skulle nok have lyttet til sin svigerfar: Bliv gerne direktør, men ikke for et fallitbo. Neil Kinnock vidste hvad han talte om.
Jeg afventer de nærmere procenter.
(Jeg gentager for en ordens skyld, at jeg forholder mig helt pragmatisk til politiske partier, og derfor altid har været partiløs)

Socialdemokratiet står i ny meningsmåling til kun 21,6 pct. af stemmerne. Dansk Folkeparti stormer frem til 17.8 %.
Krisen om Muhammed-tegningerne har tilsyneladende dramatisk svækket Socialdemokratiet og tilsvarende styrket Dansk Folkeparti.
I en ny meningsmåling går Socialdemokratiet ni mandater tilbage, Dansk Folkeparti otte frem i forhold til valget, og dermed er der kun seks mandaters forskel på de to partier.
Med kun 21,6 pct. af stemmerne kan Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt, dermed indkassere det hidtil dårligste resultat, siden hun satte sig i formandsstolen for snart et år siden.

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3552726/
grafik, DR:
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/Barometer.htm

Muhammed og S-katastrofen
Af RALF PITTELKOW
Muhammed-effekten har sendt voldsomme rystelser gennem dansk politik. Dagens Rambøll-måling viser, at forløbet omkring tegningerne har skabt en dramatisk vælgerbevægelse fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti.
***********
-Det er ingen tilfældighed, at det reelt er Lykketoft og Auken, som har ført deres parti ud i den aktuelle katastrofe. De to politikere har i en årrække haft central betydning for, at Socialdemokratiet er kommet skævt ind på befolkningen, når det gælder udlændingepolitikken.
-Lykketoft og Auken har gentaget fortidens fejl. Nu springer alle udlændingepolitikkens sår stærkt blødende op hos S.
http://www.jp.dk/meninger/artikel:aid=3552514/

Leder: Mod afgrunden
SOCIALDEMOKRATIET fortsætter nedturen. Folketingsvalget i 2005 var katastrofalt, men håbet om at genvinde positionen efter et nyt og lige så katastrofalt dyk synes spinkelt, hvis resultatet af Rambølls seneste politiske meningsmåling viser sig at være af mere permanent karakter.
En nedgang på syv mandater i forhold til januar og på ni mandater i forhold til folketingsvalget taler sit eget sprog om et parti i dyb krise...........................
Da Dansk Folkeparti tilsvarende stormer frem i målingen, virker det troligt, at det overtager hovedparten af fremgangen direkte fra Socialdemokratiet. .......
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3551250

Det svenske teater-demokrati
kører på højtryk for tiden - selvom "Muhammed krisen" også kaster flere gode avisartikler af sig end normalt:
Jeg hørte at SD´s Jimmy Åkesson havde gjort en fin figur i Studio Ett, så jeg gik ind på SR for at genhøre lydfilen, nu partiet en sjælnden gang havde adgang til dette massemedium. Åh, ak - og så skete det igen. Først var filen i stykker, og siden ændret. Retoucheret bort. Hvor er det nu man genkender de metoder fra ? Hvorfor ikke sige det ligeud, nu det alligevel danner et langvarigt mønster:
Sveriges Radio anvender sig af Sovjet metoder - SR er en parodi på public service. Det er en statsradio - hvor staten er moder SAP (Socialdemokratiska Arbetarpartiet). SR klipper og klistrer efter behag, ligesom svenske politikere har en meget fri fortolkning af Sveriges Rikas Grundlag når det passer dem.
De få danskere der kender Sverige intimt, har vidst det i årevis. De der ikke gør, tror man er paranoid. Og hvad værre er - man kan ikke engang skrive i en avis og brokke sig over det.
PS: SD er ikke "højre radikalt" som DR og andre uvidende efterplaprer svenske medier. Det er et fuldt lovligt parti, der snarere fremstår som et DF-light efter mange års betragtning. Altså med et lige så stort indslag af socialdemokratisme som Dansk Folkeparti.
**************
Helt stilenligt är SR-progammet "Studio ett". Under veckan tilläts SD:s ordförande Jimmie Åkessons medverka där, han fick möta utrikesminister Laila Freivalds i ett debattinslag.
Detta var tydligen ett "olycksfall i arbetet" - Åkesson kunde svara för sig på ett sätt som varken ministern eller redaktionen hade förväntat sig.
I reprisen av programmet senare på kvällen hade denna medverkan av Jimmie Åkesson således lyfts bort.
När man senare kan lyssna på inslaget via internet är det omredigerat. Medverkande är då tre istället för fyra personer. De medverkande är: Laila Freivalds, folkpartiledaren Lejonborg och pressombudsmannen Stenholm. Borta är företrädaren för Sverigedemokraterna. Återkommande omdöme om detta parti i inslaget var: "avskyvärt", "motbjudande" och "vidrigt".
http://www.bgf.nu/underkastelse/bbc.html

Er Sverige et demokrati?
mens jeg ledte efter en historisk oversigt over resultater fra folketingsvalg, stødte jeg ind i denne, der kan være god info for evt. nye læser her på siden:
“Et højreorienteret svensk partis hjemmeside, hvorpå man kan se tegninger af profeten Muhammed, er blevet lukket ned af webhotellet Levonline efter pres fra politiet og Sveriges udenrigsministerium, som frygtede, at siden ville skabe yderligere vrede blandt muslimer.”
Således skriver Ritzau i dagens aviser. Man må efterhånden stille sig selv det spørgsmål, om Sverige er et demokrati? Valg i Sverige foregår på en meget særpræget måde. Læs det danske Udenrigsministeries redegørelse 010405.
Ved valgene i Sverige lægger hvert parti sine egne stemmesedler frem på valgstederne, en bunke for hvert parti.
Selv om det ikke er tilladt, vil alle i lokalet således kunne holde øje med, fra hvilke(n) bunke(r) den enkelte vælger tager stemmeseddel(er) fra.
British Human Rights Group* har kritiseret valgsystemet, da det dels ikke kan kaldes hemmeligt valg, og der i øvrigt er store muligheder for fusk. Der er tillige mange rapporter om, at Sverigedemokraternes stemmesedler er forsvundet fra valgstederne, sådan at vælgerne slet ikke kunne stemme på partiet.
Læg dertil at Sveriges Radio *pålægger dets journalister at omtale Sverigedemokraterne med bestemte ordvalg, og at partiet ikke bliver indbudt til Sveriges tv’s public service-valgudsendelser.
Partiet får tillige ikke lov til at indrykke annoncer i aviserne; hvilket aviserne naturligvis er i deres gode ret til, men det er ikke gavnligt for en fri debat.
MS
http://www.smartlog.dk/tag/socialisme+meningsmlinger+demokrati+regeringen+venstre+
*den kritiske rapport skribenten hentyder til, kan kun være denne. Den er kort og ganske hurtigt læst:
* STV chef Staffan Sonnings interne instruks fra 2002, at SD aldrig måtte omtales uden tilføjelserne "de främligsfientlige" eller "de höger-populistiske SD"

British Helsinki Human Rights Group (BHHRG) http://www.oscewatch.org/CountryReport.asp?CountryID=51&ReportID=83 Swedish General Election, 2002 Sweden is one of Europe's oldest democracies, but are its elections as correct and fair as the country's reputation would suggest...
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net