torsdag, marts 30, 2006

Er Politiken "Tøger Tidende" eller..........

Politiken - en omnibusavis ? Det vil medarbejderne efterhånden også gerne vide:

»Tillidsmand Lars Bo Larsen sagde således til
Journalisten tidligere i år, at ’Tøgers ansættelse her hos os er et af de største efteruddannelsesprojekter i dansk dagspresse’.«


Er der vandtætte skotter på Politiken?
Findes der en skarp adskillelse mellem avisens holdning i lederne og den uafhængige journalistik i spalterne?
Et relativt enkelt spørgsmål. Især hvis man spørger Jens Rohde, Pia Christmas Møller, Carsten Juste, Stig Hjarvard og en række andre meningsdannere. De mener ikke, at der er vandtætte skotter. De har på hver deres måde slået fast, at Politikens redaktionelle valg er et udtryk for chefredaktør Tøgers Seidenfadens personlige holdninger. Et af ’beviserne’ er en række uheldige fejl, der alle vipper i Tøgers favør.
Det er hårde beskyldninger. Beskyldninger, som nu giver ekko internt på Politikens redaktion:
Påvirker Tøgers holdninger vores journalistik?
Politiken er normalt forvænt med en åben debat på det interne elektroniske debatforum ’efterkritikken’. Helt i tråd med Tøgers egen stil. Men en række Politiken-journalister fortæller, at snakken er flyttet fra intranettet til krogene. Derude trives blandt andet rygtet om, at visse medarbejdere har følt sig presset af Tøger.

************
-Normalt blander Tøger sig kun sjældent i den daglige journalistik. Det lader han den journalis-tiske chefredaktør, Per Knudsen, om. Men under Muhammed-sagen har Tøger været langt mere aktiv end normalt. Selv om han ikke er uddannet journalist og heller ikke er berygtet for sine journalistiske evner.
Tillidsmand Lars Bo Larsen sagde således til Journalisten tidligere i år, at ’Tøgers ansættelse her hos os er et af de største efteruddannelsesprojekter i dansk dagspresse’.
De fleste ved, at Tøger var meget engageret i mappe-historien. Det var Tøgers egen idé at lave den kritiske gennemgang af mappen. Han har talt med de journalister, der har arbejdet på historien. Og at han ikke har lagt skjul på, at han opfatter oversættelsen af mappen – og ekspertkommentarerne – som en frifindelse af imamerne.
Men står Tøger også bag rubrikken?
Journalisten: Er Tøger vandtæt ?

Usmagelig dobbelt-standard i svenske tabloider
Normalt har de uhyre travlt med at beskytte voldtægtsmænds identitet. Dømte som ikke dømte. Ja, tilmed lyve, som med de 4 somaliere fra Göteborg, der blev til to svenskere, en finne og en afrikaner i Aftonbladet. Og de var dømt !
- "Etnicitet - kun når det er relevant" siger de. Her hænger de en familiefar ud med navn og foto, der godt nok er belastet af DNA bevis, men nægter. Hvad er der sket ? Jo, han er bare en almindelig "svenne". Nu er det pludselig "uhyre relevant" at ødelægge en familie.
Niklas, 33, misstänks vara Hagamannen

VKR regering ?
efter valg og Jelveds afgang? Den ville uden tvivl ha en sederende virkning på det humanistiske segment i de "gatede communities" i Gentofte, Holte og på det ydre Fredriksberg. Men ville den være mere stabil end den nuværende ?
Flertal for VKR Sådan en regering kunne Morten Albæk, liberalismens Carsten Jensen, godt tænke sig. Det er nok derfor DR 2 placerede ham ved siden af " anstændigheds-Dybkjær" i "Debatten". "Nationalkonservativ" er et skældsord når man tror på "globaliseringen" og de universelle værdier. Også på bekostning af nationalstaten. Giv mig Pind, til enhver tid.

Pælen i kødet
At ville standse bortgivningen af land, er som bekendt udemokratisk i statsstøttede Expos terminologi. Derfor må de føre en stadig kamp mod de "antidemokratiske kræfter". Det er det de får deres penge for: At Sverige ikke får "danske tilstande":
»Arrangör till elevseminariet var förutom Liberala ungdomsförbundet också folkpartiet. Tillsammans hade de bjudit in stiftelsen Expo som jobbar med att undersöka antidemokratiska och rasistiska tendenser i samhället.
- Syftet med arrangemanget var att diskutera hur man inför riksdagsvalet ska möta främlingsfientliga rörelser i omgivningen och värna om demokratin. – Vår generation 80- och 90-talister tar nog demokratin som en självklarhet. Men demokratin har aldrig varit självklar, det är något våra förfäder har kämpat för, säger Alexander Bengtsson från Expo i en fullsatt aula.«
Främlingsfientliga partier tema på seminarium

Fra tillid til mistillid
Hvad jeg er mest spændt på ang. valget i år, er om stemmeprocenten kommer ned under 80. ( 96.4% i 1976 - 81% i 2002). At de "mørke, brune, grumsede, antidemokratiske osv. kræfter" skjulle komme i Riksdagen, anser jeg ikke for sandsynligt.
»Sveriges moderna historia är full av oläkta sår som Estoniakatastrofen, Palmemordet och ubåtskränkningarna. Statens misslyckanden har lett till vilda konspirationsteorier. Ett extremt förtroende för myndigheterna har vänts till lika djup misstro.Under 2000-talet har vi drabbats av tragedier som mordet på Anna Lindh, tsunamin i Indiska oceanen och stormen Gudrun. Ett genomgående drag är, hittills, att vi sluppit den sortens spektakel i efterhand som blev standard på 1980- och 1990-talet.
-Vi har kanske inte så många oskulder kvar att förlora. Men mekanismerna för att utkräva ansvar och reda ut händelseförlopp har också blivit bättre.«
Niklas Ekdal: Dags att gå vidare

Fortsatte censurforsøg fra muslimske organisationer
Som Kai Sørlander skrev forleden, gælder ytringsfriheden den der taler, og tolerancen den der lytter. Disse 27 organisationer lytter ikke, og hvis de gør - så meget desto værre. Ufatteligt at en domstol vil beskæftige sig med denne åbenlyse chikane.
Danske muslimer gør et nyt forsøg på at få Jyllands-Posten dømt for Muhammed-tegningerne.

Idioter eller ej...........
»Amr Mussa taler om vi alle går ind for ytringsfrihed, men hvordan er det lige det ser ud med ytringsfriheden hvor han kommer fra? Tror han danskerne er idioter ? Stop først med at holde danskerne for nar, så kan vi tale om det med dialogen.«
Angantyr: Den danske regering har behandlet os som idioter

Hykleren Gustav Fridolin
replik til "Bojkot Danmark" forleden. Ved nærmere eftertanke -så ved Fridolin måske ikke bedre. I så fald er han ikke hykler. Bare uvidende. Hvad hans unge alder vel kan undskylde.
En indfødt skulle have et længere svar i Politiken en af dagene.
Miljøpartisten Gustav Fridolins moraliserende svada mod det danske befolkningsflertal 27.3. må man lade tale for sig selv. Den er det sædvanlige. I Danmark bliver han dog ikke anholdt og smidt ud, som han blev det i Israel i 2003.

- Derimod kan man gøre et tankeeksperiment : Kunne man tænke sig, at en dansker (eller svensker, for den sags skyld) i Politikens søsteravis Dagens Nyheter leverede et lignende angreb på den svenske Riksdags europaunikke asylpolitik? En protest over, at der nu er 1,8 mio. af udenlandsk baggrund i landet (ca. 22 procent), at det koster svenskerne 225 mia. kr. netto, svarende til 17,5 procent af de samlede skatteindtægter*.
- En protest over, at det frie ord krænkes i Sverige, og at indvandringskritiske partiers demokratiske rettigheder antastes? Næh, vel? Man ville få det lige tilbage i hovedet.
Hvad Fridolin kan lære af Danmark, er, at her kan enhver få lov at ytre sig i aviserne. Den lærdom kunne han passende skrive sig bag øret, når han til september forlader den Riksdag, der så fundamentalt har ændret hans land. Af Fridolin kan vi kun lære, hvordan en hykler udtrykker sig.
Webmaster i Politiken
Sakttesankerna Erik T. Johansen
Fridolin uppmanar svenskarna till bojkott av Danmark

Skal det være så indviklet ?
sosserna kan da bare gøre som de plejer: tyst bifalde vold mod deres møder og sørge for at de ikke kommer til i TV eller aviserne.
Strategi mot främlingsfientlighet, sverigedemokraterna och andra rasistiska rörelseView Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net