onsdag, marts 22, 2006

Hard Talk

med Geert Wilders er online. Han klarer sig bedre end den uforberedte Per Stig Møller. Programmet er i polemik branchen, ikke just et oplysningsforbund. Det er ikke let at høre på Sackur, at han fik over 50 landsmænd sprængt i luften sidste år - eller at der sidder 7 på anklagebænken i øjeblikket, for at planlægge bombesprængninger med 600 kg. spærngstof, og prøve at indkøbe en "dirty bomb" i Rusland.

Geert Wilders wants to see a return to the rights of Europe's dominant cultures. Stephen Sackur talks to Dutch Member of Parliament, Geert Wilders about his strong views on Islam in Europe.
Geert Wilders direktlink, streaming video, min 23:26
Gert Wilders download link

Ytringsfrihed, MEN...........
der er mange "MEN ér" i Sverige. De sidder på magten. De har de gjort i årtier.
Netop det gør Freiwalds afgang ekstra velkommen og velgørende. Der er åbenbart grænser. At det sker i forbindelse med Sverigedemokraterne, hvis elementære rettigheder* er blevet krænket i årevis uden indsigelse fra oven, gør det kun endnu mere velkomment:
»Efter protester och hot och flaggbränningar ringer den upp medier och uppmanar till att stoppa känsliga publiceringar, den ber om ursäkt, den brännmärker utgivare som extremister och den agerar springpojke åt den syriska diktaturen.
Just Syriens ambassadör gav för övrigt uttryckligen sitt gillande åt Laila Freivalds agerande. Ett föredöme, menade han.
Det är bra för Sverige att hon inte längre är utrikesminister och det är en viktig signal till omvärlden att den minister som gjorde som Syrien och Egypten sa har fått sparken. Att nyheten om Freivalds avgång i går toppade Al Jazeera och al Arabiya säger en hel del om det principiella intresset.Statsministern bör högt och tydligt så snart tillfälle ges åter ta avstånd från UD:s hantering av Muhammedkrisen. Den skadade Sveriges ställning som demokrati och nu finns ett tillfälle att reparera den.«
Äntligen borta
*se andetsteds på bloggen: forsamlingsfrihed, berufsverbot, adgang til media mv.
"Danmark stängar för icke-akademiker"
hedder overskriften på Sydsvenskan - net. Noget af en overdrivelse at kalde 9 kl. dansk prøve "akademisk". Og hvorfor er det umoralsk at stille krav til ansøgere til statsborgerskab ? Söderberg har tidligere vist sig mere end almindelig fjendtlig overfor dansk fremmedlovgivning.
- Jeg gad f.eks. nok vide hvad Langballe har sagt ordret. Det hun citerer ham for, ser jeg hverken på DR, TV2, Pol. eller JP.

Og hvad mener Söderberg f.eks om de nye hollandske krav ? (BBC video fra min. 15:20)
Dutch toughen immigration tests
Danmarks som altid prügelknabe, og jeg har endnu ikke helt fundet ud af hvorfor:
KÖPENHAMN. Samtidigt har Danmark ännu en gång skärpt språkkraven på invandrare som vill bli danska medborgare med motiveringen att den som vill bli dansk måste kunna språket och känna till samhället tillräckligt väl för att kunna vara en del av det.
– Det handlar om att sortera bort dem som inte är värdiga, förtydligade Jesper Langballe från den borgerliga regeringens stödparti Dansk folkeparti i ett tv-uttalande. Den nya lagen innebär i realiteten att bara de som studerat tolv år eller längre i sina hemländer i fortsättningen kan bli danska medborgare.
– Danska 3-provet som det heter är alldeles, alldeles för svårt. Våra erfarenheter visar att det i stort sett bara är västerlänningar och it-indier som kan klara de nya kraven, säger Hanne Pontoppidan som är ordförande för LVU, förbundet för vuxen- och ungdomslärare.
Svårt språkkrav stort hinder för medborgarskap

Sverige og Muhammed
Af: ERIK MEIER CARLSEN, BT Leder.
Muhammed-sagen synes at skulle ændre det politiske landskab i hele Skandinavien. Sagen har givet massiv fremgang til national-populistiske partier, Dansk Folkeparti i Danmark og Fremskrittspartiet i Norge, og i alle tre lande trængt socialdemokratiske partier i defensiven.
Den svenske udenrigsministers afgang mandag udstiller den totalitære tendens i den politiske korrekthed, hvormed Sveriges politiske elite hidtil har undertrykt den folkelige bekymring for indvandringen.
Sveriges socialdemokratiske regering har bestemt ikke ydet Danmark solidarisk støtte i den største udenrigspolitisk krise, som har ramt os i en menneskealder.

***********
Sverigesdemokraterne, der fremfører en stærk kritik af den svenske udlændingepolitik, har haft ubehagelige vanskeligheder ved tidligere valgkampe.
Således fik Sveriges Radios medarbejdere ordre på at omtale partiet som »fremmedfjendsk« hver gang, det blev omtalt i radio eller TV. Der har også været indgreb mod partiets valgplakater.
Hovedparterne af de svenske partier står bag regeringens linie i udlændingepolitikken, men meget store dele af den svenske befolkning er skeptisk. Således viser undersøgelser udført for den svenske stat, at 80 pct. af svenskerne tvivler på, at muslimske indvandreres holdninger kan forenes med demokrati.
For nylig kom det frem, at omkring en fjerdedel af den svenske befolkning har holdninger, der karakteriseres som antisemitiske. I Sverige er den racistisk relaterede vold mange gange større end i Danmark.

http://www.bt.dk/leder:aid=429092/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net