lørdag, marts 25, 2006

Jamen, så er alt da tilgivet............

»Akkari troede, han spøgte i et privat rum.«
"Tim Jensen bryder sig dog ikke om dokumentarudsendelsens brug af skjult kamera. Det er vigtigt for debatten, at man skelner mellem et offentligt rum og et privat rum, fastslår han. I det private kan man sige stort set alt, mens man i det offentlige rum må bruge en civiliseret tone. Akkari troede, han spøgte i et privat rum.”
Godt man har Tim Jensen til at udlægge forskruede bortforklaringer og løgne. Og hvem har sagt Akkari spøgte - andre end Jensen og Akkari ? I virkeligheden har T.J. det nøjagtig som jeg selv: Jeg kan heller ikke lide når mine venner dummer sig. Vi har bare forskellige venner.
Sveriges Radio interviewer vennerne
Tøger Seidenfaden, Rushy Rashid og Skovgaard Petersen. Godt de har hinanden. Det afficerer ikke SR public service, at de til stadighed kun dækker Danmark ved hjælp af den ene side i konflikten - den mindste forresten. For SR´s ærinde er ikke alsidighed.Det blir´en kold dag i helvede, inden man hører det danske majoritetsstandpunkt repræsenteret. Ved f.eks. Fogh, Kastholm, Hedegaard, Karen Jespersen eller Meir Carlsen. Endsige gennemsnitsdanskeren, der endelig er vågnet synes at have fået præcis nok af løgn, trusler, pression og manipulation.
- Absolut høreværdigt - et studie i medie magtmisbrug:
»Danskarnas krossade självbild«
efter bråket om Muhammedkarikatyrerna i Jyllands-posten. Frilansreportern Malin Bring skildrar reaktioner och reflektioner sedan den värsta krisen har lagt sig. klik timme 2 - enten streaming eller download:
Konflikt min 21:51


Dhimmi prince without a clue
Safety First
den modererede, veltilpassede fremtid er allerede ankommet:
I denne tossede tid er vores værste frygt blevet til virkelighed. Vi har skabt vores eget skrækbillede, og det er skrækbilledet, der tager livet af os.Sådan tænker Ivar Gjørup, og det var den situation, han ville tegne, da han blev bedt om at bidrage til en ny dansk antologi med titlen 'Blæk'.

Tegner bliver censureret i antologi

Omdømmet ?
åh, gå hjem og vug! Jelveds, Søvndahls og Politikens tøsedrengstese, synes bekræftet af en opinionsundersøgelse: "Vores omdømme har lidt skade". DR Nyheder har tampet begejstret på histrorien hele dagen.
Når man læser aviser, tidsskrifter og blogs fra omkring 10 lande, er det overhovedet ikke indtrykket. Tværtimod. Men nu har jeg heller ikke spurgt racisme centre eller FN repræsentanter fra diktaturstater. Mit indtryk sammenfattes nok bedst af Wallpaper grundlæggeren Tyler Brule : Krisen er guld for DK brandet. Så skidt med Jelved, DR og Politiken.
Thulesen Dahl til DR:
- Jeg ser målingen som et resultat af de usaglige kampagner, som selvgode meningsdannere som Morten Kjærum og selvretfærdige organisationer, herunder dele af FN og Det Europæiske Overvågningscenter for Racisme og Fremmedhad, har kørt igen og igen.
- Faktum er jo, at Danmark med vores hjælp har skabt politiske resultater, der på mange områder nu er kommet på den europæiske dagsorden, siger Kristian Thulesen Dahl.
Regeringens parløb med DF skadeligt for Danmarks omdømme

Smilende ekstremister
Kastholm konstatere at landsforvisning blev afskaffet i 1827, og skriver videre:
»Således er Ahmed Akkari vores problem. Og måske endda et af de mindre. Abu Laban og hans inderkreds i Det Islamiske Trossamfund er et langt større problem.
Man kan kun håbe, at flere har fået øjnene op for Muhammed-affærens sande kerne efter Mohamed Sifaouis kortlægning af, hvordan nogle harmløse tegninger i Jyllands-Posten pludselig blev forvandlet til et angreb på Danmark og langt mere end det: til et angreb på den moderne vestlige, verdslige kultur, der er selve grundlaget for vores frihed og velstand.
- Sifaouis filmreportage blev vist på France 2 torsdag aften, og et par timer efter blev den udsendt herhjemme i forbindelse med TV2s sene nyhedsudsendelse. Nyhedernes redaktion demonstrerede hermed den journalistiske rådsnarhed, som er én af flere grunde til, at man hellere vil undvære DRs gigtplagede TV-avis end TV2-Nyhederne.
- Sifaouis optagelser med skjult kamera viste med al ønskelig tydelighed, at disse smilende ekstremister betragtede deres aktion mod Danmark som en succes.Og det har den også været. Mange, som jeg i dag – med et lån fra Lenin – ikke vil tøve med at betegne som nyttige idioter, er uden at ville det blevet redskaber i disse ekstremisters hånd. Det drejer sig om alle dem i ind- og udland, der har brugt flere kræfter på at gå i rette med Jyllands-Posten end på at se, hvad sagen i sin substans drejer sig om.
Blandt de sidst ankomne i denne kreds er – det gør mig ondt at notere det – den tidligere tyske forbundskansler, den fremragende Helmut Schmidt.
- I går morges hørte jeg på P1 en samtale mellem DRs Jan Larsen og den tidligere direktør i Verdensbanken Svend Burmester, der har et dybtgående kendskab til de tre kulturer, som man ikke forstår uden at kende deres historiesyn: Mellemøstens fatalistiske, Vestens optimistiske og Kinas pragmatiske. Han blev spurgt, hvad han ville have sagt til Jyllands-Postens plan om at trykke Muhammed-tegningerne.
- Han svarede: Jeg ville have sagt, at I skal være klar over, at I risikerer en helvedes ballade. Og derefter ville jeg have sagt: Tryk dem! Tryk dem endelig! De mellemøstlige regimer vanrøgter deres befolkninger.«

»Radikale« ?
Interessant at se rapporteringen på Islam Online. De ekstremister der indtil videre sidder trygt og godt i Stockholm, Milano, London og København, ville være blevet stillet op af en mur og skudt, hvis de var blevet hjemme i Tanger, Agadir og Cairo. Nu er Bent Betjent en bussemand, fordi han vil af med dem. Frankrig har smidt ud med rund hånd. De tog til London. Danmark kan slippe af med dem vi vil. En lov gælder til en ny laves. En konvention gælder til man har opsagt den.
Danish Deputy PM Wants "Radical" Imams Out

Importerer man folkeslag..........
impoterer man også deres konflikter. Plus dem med selv får med dem. Så enkelt er det. En delvis udmærket artikel, men alligevel det sædvanlige sproglige coitus interruptus af Åberg. Han drager ikke konklusionerne af det han ser. Han er bare forstemt. Det sidste kan man godt forstå. Det første? Han vil vel beholde sit skrivearbejde på Sydsvenskan.
I det franska reportage, som danska TV2 visade på torsdagskvällen, hävdar en imam i Århus att det är ”judarna” som står bakom Jyllands-Posten och inför dold kamera i en bil säger Ahmed Akkari att om Naser Khader skulle bli minister borde man spränga honom och hans ministerium i luften. Det som stannar kvar efter reportaget är intrycket av politisk målmedvetenhet bakom de danska imamernas uppviglingsresa före jul till Egypten och Libanon, där Akkari deltog med en dossier med felaktiga uppgifter om Danmark och bilder som aldrig förekommit i tidningen, och den fräna doften av hot mot allt som inte är doktrinärt rättroget.
Hotkulturen bygger på en vi-och-dom-uppfattning om världen: udden är ytterst riktad mot flickor och kvinnor. I den svenska skolan, på socialbyrån, i simhallen och på torget utmanas dagligen den offentliga föreställningen om jämställdhet, om tjejers och killars, om kvinnors och mäns, lika värde. Män som söker samhällets ekonomiska stöd kräver manliga handläggare, vägrar ta kvinnliga tjänstemän i hand, förbjuder sina fruar att gå på utbildning.
Lars Åberg om realisten Naser Khader

Jeg hedder Nielsen
En opbyggelig historie om hvordan man modgår trusler.
Uddrag af Henrik Winter, Weekendavisen 10. - 16. februar 2006

En Konservativ
fra den martialske fløj. Pas på, Connie og Gitte! :
Jeg har trykket mange forbrydere i hånden, så jeg vil give ham et fast håndtryk, som han aldrig glemmer.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net