torsdag, april 06, 2006

Socialdemokraterne: Dårligste opinion siden 1903


Om 3.7 % sker det, som Pittelkow spåede for et par måneder siden: At S og DF´s veje krydses - S for nedadgående og DF for opadgående. I så fald sker det samtridigt med at FrP i Norge bliver større end Arbejderpartiet.
- Vil historiebøgerne kunne sige : Indvandringen gjorde det af med socialdemokratiet - i al fald som et stort, regeringsbærende parti ? Krisen synes kronisk og uden ende. Havde Thorning læst denne blog for et år siden ,ville hun ha været advaret mod det hun er ude i nu.
Starten på slutningen for Helle Thorning

Helle Thorning-Schmidt kan om 12 dage fejre et års jubilæum som formand for Socialdemokraterne. Men ifølge dagens leder i Dagbladet Børsen, er der ikke meget at fejre. I en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut står partiet til at få 38 mandater imod 47 mandater ved sidste valg (Børsen)
JP:
»Socialdemokraterne styrtdykker til 19 pct. i en ny meningsmåling, skriver dagbladet Børsen fredag. Partiet står dermed i en endnu værre situation end under statsminister Poul Nyrup Rasmussens efterlønskrise i 1998. Vælgertilslutningen er den laveste for Socialdemokratiet i over 100 år, helt præcist siden valget i 1903.«
Helle Thorning-Schmidt slår S-bundrekord
Børsen

Behersket optimisme
fra den tidligere Rockwool chef:

- »Med en stor, ny gruppe af indvandrere fra Mellemøsten og andre udviklingslande bør vi herhjemme muligvis ikke være alt for optimistiske omkring mulighederne for at forbedre integrationen ved at påvirke indvandrernes økonomiske forhold: Mange hjemmegående gifte indvandrerkvinder er formentlig stærkt påvirkede af den medbragte tradition fra hjemlandet for, at gifte kvinder passer børn og mand og den øvrige familie derhjemme. Og under alle omstændigheder er deres økonomiske levevilkår blevet så kraftigt forbedret ved flytningen til Danmark, at mindre justeringer i kontanthjælp m.v. måske har ringe effekt.
- Specielt for Danmarks vedkommende har økonomisk sagkyndige miljøer som f.eks. OECD og vores egen Velfærdskommission fornyligt argumenteret, at udsigterne for et bedre resultat med integrationen på lidt længere sigt er blevet forbedret af opbremsningen i indvandringens omfang, at det formentlig har trukket i samme retning, at indvandreres muligheder for at modtage overførselsindkomster er blevet bragt ned i nærheden af niveauet i vore nabolande, men at der er brug for at gøre endnu mere for at styrke de økonomiske incitamenter på arbejdsmarkedet.«

Integration og velfærd , Af: Gunnar Viby Mogensen

Spådom
den svenske valgkamp får 3 hovedtemaer : "Skol, vård och omsorg". Og så måske den grasserende ungdomsarbejdsløshed. De syv Riksdagspartier vil for Guds skyld ikke ha´ landets vigtigste politiske spørgmål som emne i en valgkamp. Det er det ,der er interessant. Det bliver underholdende at se dem - paralyseret af angst - prøve at holde dette emne ude endnu engang.
Desværre følger artiklen ikke op på sin indledende konstatering. Men jeg spår alligevel - valgkampen kommer til at handle om alt andet end masseindvandringen. Også selvom de problemer der tvinger sig vej til dagsordenen, i virkeligheden er afledt af den.
Integrationspolitiken - bara viktig när det inte är val?
Oavsett politisk färg råder det samstämmighet om att Sverige har problem med integrationen av personer med utländsk bakgrund. Trots detta är det en fråga som inte har någon given plats i den kommande valrörelsen. SNS vill lyfta några av de viktigaste frågorna inför valet och har därför startat en debattserie om valets gömda frågor. Den 14 mars visade integrationsdiskussionen politiker och forskare emellan att debatten i allra högsta grad är vid liv.

Näringsliv & samhälle

Trads Tidende
Gratis"aviser" er en uting. Ritzautelegrammer pakket ind i annoncer. Med som hovedregel, helt tandløse klummeskrivere. Nu skal David Trads være redaktør af Danmarks største, der endda vil tvinge sig ind ad brevkassen. Man gruer ved tanken. Informations blev en rigtig læseværdig avis, alene ved at han forlod den.
Gu´ved om den nye "avis" falder ind under "reklamer-nej-tak-ordningen?
TORSDAG: David Trads ny redaktør af islandsk gratisavis.
Det bli'r den erfarne avismand David Trads, der får æren af at starte den nye islandske gratisavis op i Danmark. Trads har en fortid på Information, Jyllands-Posten og Metro-express. Derudover har han forsøgt at komme i Folketinget for socialdemokraterne. Hvad kan han tilføre islændingenes nye avis-satsning?

Deadline
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net