tirsdag, juni 19, 2007

Rushdie honour leads to formal protests by Iran and Pakistan

Times Online
Jyllandsposten

Rushdie-krisen eskalerer
Den muslimske vrede over, at forfatteren Salman Rushdie er blevet slået til ridder, er ved at udvikle sig til en stordiplomatisk krise. Pakistan og Iran raser mod Storbritanniens dronning og regering.

Dresscode - også for lægestuderende

ja tak, please, Til syvende og sidst er vi jo alle kommende patienter - tålmodige, men ikke ubegrænset:
Der har været nogle indlæg om, at lægestuderendes fagforening (FADL) vil gå ind i en ´sag´. Jeg synes det vil være rigtigt godt, hvis man fra FADL´s side laver øvelsen der hedder - hvem skal i centrum? Patienten eller lægen (den lægestuderende). Herunder hvordan man undgår at intimidere patienten, men i stedet får opbygget et tillidsfuldt forhold. Det gælder nu som tidligere, at det gør lægen og den lægestuderende bl.a. ved sin påklædning, herunder nedtoning af såvel politiske som religiøse budskaber, herunder religionspolitiske budskaber. Jeg vil tro, at vi kan blive enige om denne del. Herunder at FADL ikke bør spille en aktiv rolle i kvindeundertrykkende budskaber som religiøs påtvungen tilhylning repræsenterer. Er vi enige herom - er det helt naturligt, at en dresscode for lægestuderende blandt så meget andet IKKE tillader religiøs påtvungen tilhylning. Meget længere er den ikke - såfremt man ikke vil anklages for kønsfascistisk politik. Og det er ingen af os interesseret i - tværtom er vi forpligtet til at sikre ligeværd mellem kønnene.

Vibeke Manniche

"Hvor er det dog smart"
Af A. Martin Jensen
HVOR det dog smart at få det ganske land til at diskutere tørklæder i stedet for at tage den egentlige diskussion; den, der drejer sig om den snigende og truende islamisme.

»Idag såg jag vad folk tyckte om mångkulturen! «

uha, uha, onde varsler. Tænk om nogen havde spurgt Medelsvensson først.........

Det är en farlig tid som närmar sig

Hizb-ut-Tahrir skal ikke drive børnehave
Det er en sag, der udfordrer det danske frisind, når et erklæret islamisk parti som Hizb ut-Tahrir sætter sig på magten i en privat børnehave i Københavns Kommune, som man har kunnet læse her i avisen.
Leder, Berlingske

Global warning
Theodore Dalrymple

Det svake punkt: irakerne selv

Kraftigt sänkt straff för terrordömd
Den 19-årige terrordömde svensken i Bosnien får sitt straff kraftigt sänkt, från 15 år och 4 månader till 8 år och 4 månader. Beslutet kan inte överklagas. Det skriver en bosnisk dagstidning på måndagen.Enligt tidningen Dnevni Avaz har de tre domarna i det så kallade appellationsrådet sänkt straffet också för den islamistiske svenskens medbrottsling, en turkisk man från Danmark. Denne fick i domen i januari 13 år och fyra månaders fängelse. De tre domarna i rådet, vars ordförande är tysk, mer än halverar straffet och dömer honom till 6 år och 4 månader.
Unt.se

“Most of Those We Are Importing Are Criminals”

Åter hotad till livet
Ny fatwa mot Taslima Nasrin – läkaren och författaren från Bangladesh – vållar häftig debatt i Indien. Lisbeth Lindeborg rapporterar.

Terrordømt danskers fængselsstraf halveret
Den terrordømte dansker fra terrorsagen i Sarajevo har fået nedsat sin fængselsstraf med syv år, så han slipper med seks år og fire måneder.
Berlingske

Hizb ut-Tahrir kapar förskola
Islamister tog över dansk förskola

Drömmen om det återupprättade kalifatet.

Öppna Sverige


Lenins venner
Selv om marxismen officielt aldrig kom til at spille nogen større rolle i det danske socialdemokrati, der altid foretrak det lange seje træk og folkeligt velforankrede reformer frem for voldsomme og pludselige brud med den gamle samfundsorden, har der altid hersket en vis beundring for de resolutte revolutionære typer, der kunne få noget fra hånden, kombineret med væmmelse over at stå i ledtog med fjenden - altså kapitalisterne.
Således husker man ledende socialdemokraters karakteristik af præsident Ronald Reagan som en gal hund, fordi han tillod sig at vinde den kolde krig på et tidspunkt, hvor Socialdemokratiet i store træk havde tilsluttet sig Sovjetunionens storpolitiske opfattelse. Det førte til 1980ernes berømte fodnoter, som de toneangivende partikammerater Svend Auken og Mogens Lykketoft stadig er stolte af.
Senere har Lykketoft som partiets udenrigspolitiske førerskikkelse udvist stadig større fjendtlighed over for det demokratiske Israel, mens han til fulde forstår landets udemokratiske naboer. Og helt i denne socialdemokratiske tradition har folketingsmedlem Ole Vagn Christensen i Jyllands-Posten kastet sig ud i et ømt forsvar for Lenin. Han var en stor leder, der hjalp Sovjetunionen på fode, og han havde hverken lod eller del i masseudryddelserne, mener MF Christensen. Seriøse sovjethistorikere betragter ganske vist Lenin som en voldsmand på linje med hans efterfølger Stalin, men det er udtryk for anti-kommunisme, mener Ole Vagn Christensen, der ser kommunismen som en god ting. Ellers ville han jo ikke fordømme dens fjender.
Det socialdemokratiske folketingsmedlem er derfor stolt over, at »socialdemokratiske venner« i bl.a. Danmark hjalp Lenin i hans kamp mod fattigdom og undertrykkelse. Det er virkelig en nyhed, som er ganske underbelyst af historikerne. Tænk at danske socialdemokrater hjalp selveste Lenin med at få det kommunistiske styre på fode. Det styre, som Lenins kampfælle Lev Trotskij beskrev som følger: »For at redde landet var vi nødt til at ødelægge det«. Denne underbelyste socialdemokratiske indsats kunne næsten kræve en særlig historikerundersøgelse, som Groft sagt er vis på, at Socialdemokraterne gerne selv vil stå for, så de har noget at bryste sig af op til næste valg.
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske

Svenskar - jordens lataste folk

Tre års fängelse för brutal våldtäkt
En 27-årig man som åtalats för en brutal överfallsvåldtäkt i Boden dömdes i dag av Luleå tingsrätt till tre och ett halvt års fängelse.

Muslimskt vägval
I DN den 31/5 -07 slår forskaren José Alberto Diaz larm: fler svenskar än tidigare är skeptiska till islam i Sverige. "Integrationsbarometern" - genomförd på uppdrag av Integrationsverket - visar enligt Diaz uppseendeväckande resultat:
"Andelen som tar avstånd från påståendet 'Jag skulle ha svårt att flytta till ett område där det bor många muslimer' minskar också från 44 till 41 procent."

bgf.nu

Muslimer forbannet på «Koranen-kunst»

Nærmere 60 muslimer raste mandag mot en nyåpnet kunstutstilling hvor Koranen er et sentralt element. (via Document.no)

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net