onsdag, april 13, 2005

En kerne-kvinde


Non-konformist og antagelig alt hvad Myrdalérne og Palme ville ha hadet. Her lidt om hendes personlige baggrund: http://www.varldenidag.se/?aid=1744&sessId=ycuVDA8m . Synd hun ikke skriver lidt oftere i SvD.
Nu blir tvångsfrihet ifrågasatt
Kolumn Upproret mot folkhemsindividualismen
Barnen är mina och min mans - inte samhällets. Därför ska vi ta hand om dem - inte samhället, sade en trebarnsmamma och tittade upproriskt rakt in i SVT-kameran.Hon är en av dessa sällsynta svenska hemmafruar som medierna upptäckt i haussen kring glamorösa tv-serien Desperate Housewives.Hennes liv är kanske desperat, men absolut inte glamoröst. Hon stod där i röran i sitt kök och var det mest revolutionära man kan vara i Sverige: en gift kvinna som vill ta ett personligt ansvar för sina små barn - och försörjs av sin man.
I resten av världen hör sådant till livets självklarheter; i en familj tar man hand om varandra. Det är ett tagande och givande över tiden och över generationerna, som varje vettigt samhälle tacksamt accepterar.Men icke i Sverige.Här är hemmafrun och kärnfamiljen starkt ångestladdade fenomen. Åtminstone för den politiskt korrekta eliten.Desperate Housewives har på ett skruvat sätt visat att en familj kan leva på en lön. En tv-såpa visar oss att det kan finnas ett både tryggt och coolt liv bortom försäkringskassan och singellivet. De egensinniga hemmafruarna visar att det kan löna sig bättre att lita på en man och en familj än på sig själv och staten.Så borgerligt! Så osvenskt!........................................................forts:
http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_9524885.asp
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net