torsdag, april 21, 2005

Folkestyre ? Goddaw do !

Svensk fremmedpolitik er et område for "ansvarlige" politikere. Den er ikke under befolkningens påvirkning. Den beror også på et skøn. Eller kunne Finland og Sverige, to modpoler, jo ikke samtidigt overholde konventionerne. Den er heller ikke et valgtema. Ved hvert valg befinder politikerne sig i den situation Poul Nyrop var i i 2001: Hele landet tænker på én ting, politikerne snakker om alt andet: Skole,vård og omsorg.
Jeg forudså for flere år siden, at når Sverige blev nødt til at ændre kurs, ville det blive administrativt og i det stille. Idag får bare anerkendes bare 10 % mod tidligere over 40% for kort tid siden. Samtidigt med at kun 19.000 søger asyl om året, er den tilstrømning næsten lukket. - Hvis Riksdagen nu kan gøre det samme kunststykke med kædeindvandringen på ca. 26.000 familiesammenførte ("anhörige") om året, så må jeg sige at "det öppna samhälle" og "folkestyre" har fået en helt ny betydning. Men svenkse sosser har altid levet højt på at snuppe idéer fra nye partidannelser, og gøre dem til deres egne, så hvem ved.
Og så er det er naturligvis og meget bedre end at gå ud og sige: "Vi har jokket fuldstændigt i spinaten og skadet landet varigt". Bedre at fok ikke opdager det.
fra en debatartikel i Expressen:

(PUT: 1999-2004:1999 var andelen som fick bifall på sin ansökan om uppehållstillstånd hos Migrationsverket 45 procent. År 2000 var siffran 41 procent. År 2001 var den 28 procent. År 2002 var den 20 procent. År 2003 var den 15 procent. Förra året, 2004, var siffran 9 procent.)
.......Men min erfarenhet från ett par år i Migrationsverkets etiska råd är att rättssäkerheten knappast är huvudproblemet i sammanhanget. Det verkligt skrämmande är den brist på humanitära hänsyn som präglar verkets och utlänningsnämndens beslut. Och den bristen är i sin tur en följd av att regering och riksdag beslutat att Sverige ska ersätta tidigare årtiondens generösa utlänningspolitik med en hållning som är minst lika snål som andra länders.Kampen för ökad rättssäkerhet har framför allt förts av dem som vill ha en återgång till en mer generös politik. De verkar inte ha förstått att det finns en motsättning mellan rättssäkerhet och humanitet....................................
http://expressen.se/index.jsp?a=272681
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net