mandag, juni 13, 2005

En protestatisk flagellant

her er en Miljöpartist som i ramme alvor tror at indvandrenes lave erhversfrekvens, udelukkende er begrundet i "diskriminering". Det orker man jo ikke kommentere med andet end: Gid det var så vel ! Tænk hvis svenske politikere nøjedes med at befatte sig med virkeligheden:
Motverka etnisk orättvisa
Under många år gick välmenande vita till de segregerade områdena i USA. De ville hjälpa till med det "svarta" problemet. Vändningen kom på 1960-talet. De svarta påpekade att "vi har inte ett svart problem, vi har ett vitt problem". Problemet var bristen på lika rättigheter och möjligheter.Förnekelsen bidrar till att återskapa en strukturell diskriminering i Sverige som grundar sig på etnisk och religiös tillhörighet.Det behövs i stället en prioritering av lika rättigheter och möjligheter. Och en tydlig antidiskrimineringspolitik som strategi.
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_9930285.asp
store dele af Riksdagen synger med på melodien. Selvhypnose ? Borte er alle de der ikke kan sproget, kan et fag, ikke vil arbejde, kvinder der ikke MÅ, unge der forlader uddannelsen osv. Et rent PK fata morgana:
Presskonferens om betänkandet "Det blågula glashuset - strukturell diskriminering i Sverige"
Utredningen om strukturell diskriminering på grund av etnisk eller religiös tillhörighet presenterar betänkandet "Det blågula glashuset - strukturell diskriminering i Sverige".

http://www.regeringen.se/sb/d/5652/a/46212
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net