onsdag, juni 29, 2005

Politiken og ekstremisterne

Avisen brillierer i dag med en kronik af Omar Shah, der sidst udmærkede sig ved at vise anseelig forståelse for mordet på Van Gogh. Hvilket mord blir det næste Shah viser forståelse for ? Føj for min barndoms avis og for dens stadig mere uspiselige redaktør Seidenfaden. Nu man ikke kan få Pundik tilbage, skulle man måske bare droppe den ulækre pamflet.
Parallelle samfund
Unge indvandrere render ikke rundt med store ambitioner om at blive kriminelle. Men når de møder fordomme og placeres bagest i jobkøen, kan den kriminelle løbebane blive den uheldige genvej til den vestlige drøm om materiel lykke. Medierne vil helst give andre forklaringer på Nørrebros uro. Kronikøren er revisor.
"Dansk racisme og xenofobi har om noget faktisk gjort skellene mellem 'klasserne' mindre, end de sikkert ville have været med mindre modvilje, da det igen og igen bliver bekræftet, at man er i samme båd og udsat for de samme fordomme og nedladende kommentarer, hvad enten man er 'taber' eller akademiker."
Anti sharia hysteriet og hedonismen
Reaktionerne på Abu Labans udspil overraskede ikke, men graden af hån og nedladenhed overgik alligevel, hvad der før er blevet sagt - specielt fordi udspillet i realiteten ikke adskiller sig fra 'sekulær' mægling og konfliktløsning.Antisharia-hysteriet fik hurtigt taget overhånd
Alle mennesker vil gerne opnå personlig succes, ikke mindst i det succesdrevne vestlige samfund, og 'indvandrer'-kulturen har et meget stærkere vestligt islæt, end mange er villige til at indrømme. Når unge vokser op i et samfund, hvor materialismen og hedonismen er hovedværdierne, så er der et ekstra stort pres på for at 'nyde livet' og blive til noget stort, hvis ikke på den ene måde, så på den anden. Det er samme materialistiske fiksering, som vi også ser i den amerikanske 'bling-bling'-kultur.
klart man blir forbryder og morder, når man "er tvunget til" at vokse op i et hedonistisk land, uden åndelige værdier. Mærkeligt at så mange fra disse åndelige kulturer, bare drømmer om at kommer til "hedonistiske" samfund.Virkeligt besynderligt. Her har Shah endu en ting til fælles med så mange andre ekstremister: hadet til fungerende (vestlige) samfund. Antageligt fordi de er hans eget så overlegent.
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=385284
og ekstremisterne af en lidt anden, men beslægtet skuffe. Vi citerer Uriasposten:
Rabiate socialister truer Bush på livet - Vagn Greve gør sig til apologet i Politiken.I dagens Politiken kan man læse at Politiet tjekker Bush-modstandere, på baggrund af en løbeseddel uddelt på Nørrebro igår. Et citat fra artiklen:
“Politiet vil nu undersøge en løbeseddel, som nogen, der kalder sig ‘autonome grupper’ har sat i omløb i København op til den amerikanske præsidents besøg 5.-6. juli.Det er ordlyden ‘Død over imperialismen. Død over Bush’, der har fået Københavns Politi til at se nærmere på løbesedlen.”
Jura-professor Vagn Greves holdning kan ikke mere overraske - det næste bliver vel at han vil løse uoverensstemmelserne mellem ‘de to parter’ ved at lade USA betale for terroristers død snude for snude - og derefter påbyde Bush ikke at nærme sig København.
“Vagn Greve, professor i strafferet ved Københavns Universitet, forklarer, at de ord, der er brugt på løbesedlen, kan være omfattet af straffelovens trusselsbegreb, men at politiet skal undersøge sammenhængen og motiverne bag ordene, før det kan afgøres, om der er tale om ulovligt sprogbrug.”
PS: Bemærk hvorledes Politiken tager den brede pensel frem i under-overskriften hvor fredelige og demokratiske KU sidestilles med rabiate kommunister.
http://www.uriasposten.net/index.php?p=2316
avisen synes også at mene at dommen mod en indvandrer-bil terrorist, der slår 4 ihjel (den 4 begik selvmord af sorg) - pålydende 3 års fængsel og ti års forbud mod bilkørsel, er urimeligt hård. Det kunne man kalde "humanist-ekstremisme":
Medier afviser ansvar for skærpet straf for dødskørsel
De elektroniske medier er en væsentlig årsag til at en 22-årig mand fik en historisk hård dom for den dødsulykken i Brønshøj, mener en ekspert i strafferet. TV 2-chef afviser.
Historisk dom for vild kørsel (28. jun.)
I kølvandet på den historisk dom på tre års fængsel til en 22-årig mand der kørte to mennesker ihjel i Brønshøj, har ekspert i strafferet Jørn Vestergaard fra Københavns Universitet advaret mod mediernes omfattende dækning af straffesager.
Vox populi om det fyrduppelta trafikmord:
Hvad synes du om dommen på tre års fængsel til dødsbilisten fra Brønshøj?
En retfærdig dom
25%
En alt for lille straf
73%
En alt for høj straf
2%
14635 stemmer i alt!
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=385295
LO-København: Bush er ikke bedre end Saddam
no further comments
http://www.filtrat.dk
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net