torsdag, juni 23, 2005

Socialt kapital

TEMA: SOCIALT KAPITAL

Socialt kapital behövs för Europas nya nationella identiteter
INTERVJU/ Socialt underskott.

Harvardprofessorn Robert D. Putnam blev världskändis när han hävdade att det sociala kapitalet håller på att krympa. Det är omtvistat om detta också gäller för Europa men Putnam är i alla fall säker på att Europa kommer att bli mer likt USA. Amerikanerna har inte kunnat ärva sitt sociala kapital utan varit tvungna att aktivt skapa nätverk och bygga band mellan invandrare av olika nationaliteter. Europa står nu inför utmaningen att på ett liknande sätt skapa nationella identiteter som inte grundar sig på blod.
http://www.axess.se/svenska/aktuellt/tema_glans.php
Mer om begreppet går at läsa här (på dansk)
Harvard: Lav social kapital i multikulturer
http://www.nomos-dk.dk/occident/kultur_og_multikultur.htm
Indvandrede maffiosoer
hvorfor ikke bare kalde tingene ved rette navn.: Riksdagen har fyldt landet op med forbrydere - under täckmantel af FN godhet. De ved det, men at indrømme det vil være at afsætte sig selv. Befolkningen er nødt til at afsætte dem. Ellers fortsætter cirkusset efter 2006 valget: 349 vellønnede Riksdagsmedlemmer i uendelig pseudodebat.Borgerlig eller sosse - spiller ingen rolle. Ingen er så noble og renskurede som svenske, intellektuelle borgerlige. De kunne ikke drømme om at sætte fingeren på problemets kerne, de er bare sosser af en anden aftaptning. Sverige behøver en Pim Fortuyn, en Pia Kjærsgaard - eller en Jan Milld.Landet har hårdt brug for den slags sosser som befoker DanskFolkeparti - men klokken en 5 minutter over 12. Selv havde jeg i 2003 valget mellem at bevæpne mig eller forlade landet, efter 4 Balkan psykopaters mord på enlige bønder i min nærhed. Jeg bevæpnede mig ikke.
"Det är för jävligt" sagde min nabo og kiggede ned i jorden. Han havde selv "älgstudsaren" med på traktoren i marken.(En gevaldig kanon) Ja, det er en stor skam at dø i utide. Mange er allerede døde, men det er næppe noget imod de fremtidige ofre.Hvem er de ansvarlige ? Fejge svenske politikere i riksdagen. Et fungerende demokrati havde smidt dem ud.
Mere organiseret kriminalitet i Sverige
Omfanget af organiseret kriminalitet stiger i Sverige og bliver stadig mere voldelig.
Stigningen er så voldsom, at kriminalpolitiet nu vil etablere en særlig efterretningstjeneste. Det fremgår af en rapport, som Sveriges Radio er kommet i besiddelse af.
Niki Ekman, kriminalpolitiets chefanalytiker, frygter flere forbrydelser, der bygger på had, trusler og vold mod politiet og andre myndighedspersoner.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/article.jhtml?articleID=260787
Organiserad brottslighet ökar i Sverige
Den organiserade brottsligheten ökar i omfattning och blir både råare och mer aggressiv. För att kunna möta utvecklingen behöver Sverige en central underrättelsetjänst, konstaterar Rikskriminalpolisen i en ny rapport som Ekot tagit del av.
Den organiserade brottsligheten ökar

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=645318
Kriminalreportagen
0mhandlas inte här. Tabloiderna lever delvist av det, och de levar gott.Interesserade hänvises til:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33726
http://www.expressen.se/index.jsp?a=304779
http://www.aftonbladet.se
http://sydsvenskan.se

En fantastisk historia...
De svenska medierna har knappast alls uppmärksammat den senaste tidens våldsamma händelser i Köpenhamns undre värld.Knarkkrig, gatuvåld, flera mord, kamp om kontrollen över exklusiva inneställen och islamism.Allt i en enda röra.Låt oss försöka reda ut vad som sker:
Haschhandeln i Köpenhamn är en storindustri som omsätter miljoner per dag. Kontrollen över den är således enormt lockande för alla kriminella. Sedan många år har den byggt på en alians mellan mc-gängen som fungerar som grossister och en dansk kartell med detaljister i huvudsak i Christiania.
De senaste åren har några libanesiska och jordanska klaner börjat tränga in på marknaden. Från början konkurrerade de framförallt genom lägre priser och bättre service. De har öppnat ett stort antal s k haschklubbar ("knarkhandelns jourbutiker") och t o m erbjudit hemleveranser.
Efterhand har den starka och mycket våldsbenägna Hasan-klanen från Nablus tagit över. Nu blev hot och våld istället för service. Klanen är bosatt på Själland och i Skåne och omfattar minst ett hundratal släktingar och "allierade". De är nära lierade med Hamas och gynnar framförallt moskén på Dortheavej som styrs av imam Abu Laban.
Ett tecken på deras styrka (och kanske hybris ?) var k-pistattacken mot kartellens vaktstyrka i Christiania, en direkt utmaning mot Hells Angels . En vakt dödad.
Nu har de också börjat kräva att få sälja sina varor inne på stadens exklusivare nattställen. Krögare eller vakter som protesterar råkar ut för "olyckor".
Den 28 maj skulle vaktchefen på innestället Café Rust bestraffas. Han har libanesisk bakgrund, god kännedom om gängen på Nörrebro och kunde därför effektivt stoppa all knarkförsäljning. Polisen beskriver honom som plikttrogen och lojal mot ägaren. När ett halvdussin Hasan-ligister angriper med knivar och påkar skjuter han två skott med sin pistol.
Ammar Hasan (24) dödas. Storebror och klanens "operative chef" Tumana Hasan (30) såras.
Polisen griper för säkerhets skull samtliga inblandade...
Den 30 maj stormas Rigshospitalet av ett grupp från klanen, som hotar vakter och personal och fritar Tumana. Dagen efter griper polisen en av Tumanas yngre bröder för överfallet.
Vaktchefens släkt mordhotas och göms undan av polisen. Imam Abu Laban "föreslår" att de betalar minst 200.000:- till Hasan-klanen om de vill leva...
Över 500 anhängare deltar i en begravningsceremoni för Ammar i Abu Labans moské. Därefter flygs kistan i ett chartrat plan till "hembyn" Tammoun. Trakten beskrivs som helt behärskad av Hamas och Islamiska Jihad. PLO:s poliser dyker inte gärna upp där.
Nu väntar Köpenhamnspolisen pa nästa överfall..http://jihadimalmo.blogspot.comView Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net