torsdag, marts 23, 2006

Det var selvfølgelig kun en spøg

Åh ja, den der danske humor. Den er sjov. Hvem er ikke blevet taget gas på med at blive bombesprængt ?
- »I Danmark er der en tradition for humor, sarkasme, ironi og spøg, og jeg har ofte hørt lignende spøgefulde bemærkninger fra mange forskellige sider. Ikke kun fra muslimer, skriver imamen.«
Ahmad Akkari: Det var en spøg
Caricatures : les dessous de la colère
Nu får den medieliderlige, men ikke alt for dybsindige Akkari, vist mere presse end han selv synes er godt.:
Den aktuelle franske dokumentar om danske imamer, hvor Ahmed Akkari taler over sig, vises på TV 2 i aften (!)
også Michelle Malkin og andre ude i verden, har opdaget Akkaris forfinede humor. Det må være noget for Politiken at bekoste ham en spindokter. Når nu folkegaven ikke blev til noget.
Khaders partikamrat Elsebeth Gerner, Radikale, har polisanmält Ahmed Akkari som just nu befinner sig på en muslimsk tvådagarskonferens i Bahrain. Sydsvenskan har sökt, men inte lyckats nå, Ahmed Akkari på hans mobiltelefon.
Imam mordhotar dansk riksdagsledamot

Men hvad med Trykkefriheden ?

Af: Katrine Winkel Holm
(foto © webmaster)
»Så vidt jeg kan vurdere, er der brug for tre ting.
For det første er der brug for statslig beskyttelse. Der er altså behov for flere europæiske statsledere, der har karakterstyrke nok til at modstå et så overvældende stærkt indre og ydre pres, som Fogh Rasmussen har modstået i sagen.
Til gengæld er det et farligt tegn på svaghed, når EUs udenrigsministre begynder at vakle over for presset fra den muslimske verden. Hvis EU giver efter og forbyder »ytringer som virker eller har til formål at krænke religiøse følelser«, så har man de facto umuliggjort enhver koran- eller islamkritik.
- For det andet er der brug for at afskaffe blasfemiparagraffen. Så længe den levede et skyggeliv, var den ufarlig. Men Muhammed-sagen har givet den nyt liv. Det fremgår af statsadvokat Henning Fodes begrundelse for at afvise straffesagen mod Jyllands-Posten. Her hedder det, at sagen kun blev frafaldet, fordi tegningerne ikke var udtryk for »hån, spot og latterliggørelse«. Det er altså igen blevet forbudt at håne og spotte religioner, skal vi tro statsadvokaten. Forbuddet mod blasfemi er hermed genopstået. Jens Jørgen Thorsen ville i dag være blevet dømt for sin film, må vi ræsonnere.
- Hermed har man foræret islamisterne et effektivt våben mod koran- og islamkritikere. Tegning-krisen har jo netop vist, at Islamisk Trossamfund opfatter kritik og karikaturer af Muhammed som personligt forhånende. Med straffelovens § 140 i hånden vil islamister muligvis have held til at stoppe kritik af Muhammed og kritik af Koranens kvinde- og samfundssyn. Det vil være fatalt. Lad os derfor få blasfemiparagraffen afskaffet helt.
- For det tredje har sagen vist behovet for en sammenslutning, der alene har til formål at støtte det frie ord. Som sagt bliver ytringsfriheden hurtigt venneløs, når importboykotter sætter ind. Mange af os troede, at Dansk PEN varetog dette forsvar. Det har vist sig at være en illusion. Niels Barfoed, tidligere mangeårig præsident for Dansk PEN, har entydigt slået fast: »PEN blev ingenlunde skabt for at beskytte ytringsfriheden. Dens vise fædre fik den i stand sidst i tyverne for at fremme mellemfolkelig forståelse«. Den nuværende PEN-præsident ligger på linje med denne erklæring.
- I Trykkefrihedselskabet kan vi altså konstatere, at vi er den eneste forening i landet, der har som formål at beskytte det frie ord, hvor som helst det er truet, og uanset hvem der truer det.
- Måske er det ikke så overraskende, at selskabet består af en broget skare af kristne, buddhister og hårdkogte ateister, og at det politisk strækker sig fra Dansk Folkeparti til medlemmer af Det Radikale Venstre. Det eneste bånd, der nemlig binder os sammen, er forsvaret for ytringsfriheden. Vi er fælles om erkendelsen af, at det igen er blevet vigtigt at slå fast, at ytringsfrihed er friheden til respektløshed og friheden til at krænke andres følelser.«

Men hvad med trykkefriheden?

Foreningen Trykkefrihedsselskabet... har på generalforsamling 18. marts besluttet at give sin nyindstiftede pris, Trykkefrihedsprisen, til den norske stand-up-komiker Shabana Rehman og til den engelskfødte menneskerettighedsforkæmper Roy Brown. Shabana Rehman, bosat i New York, får ifølge foreningen prisen for sin grænseoverskridende og uforfærdede optræden og for sin kritik af religiøse magthavere.

Roy Brown, der er bosat i Schweiz, er præsident for ngo-organisationen IHEU (International Humanist and Ethical Union, red.) og rapportør ved FN's menneskerettighedskommission. Roy Brown får prisen for sit arbejde for at forhindre, at en særlig islamisk menneskerettighedserklæring bliver ligeværdig med FN's egen. (Politiken 22/3)

Svensk Trykkefrihed

godt historisk rekapituleret her: Tryckfriheten kränks igen . I Danmark kender vi nok bedst historien om Torgny Segerstedts modige 20 årige kamp mod nazismen og sit eget establishment i Göteborgs Handels & Sjöfartstidning

Ak, Akkari
Med det forbrug af omtanke, bliver"imamens" ophold i Danmark, vist kortere end jeg oprindeligt havde troet:
De danske imamers forsvar for profeten i striden om Muhammed-tegningerne ledsages af en aggressiv kampagne mod Demokratiske Muslimer og mod kritikere i pressen, ikke mindst Morgenavisen Jyllands-Posten.
Det afsløres i aften i en dokumentarfilm fra Danmark på den franske tv-station France 2, hvis journalister har brugt skjulte kameraer for at trænge ind bag facaden af imamerne.
I en central passage i udsendelsen fremgår det, at imam Ahmed Akkari indirekte truer lederen af Demokratiske Muslimer, det radikale folketingsmedlem Naser Khader (R), som foreslås myrdet, hvis han kommer i regeringen.
»Hvis han bliver minister for udlændinge eller integration, skulle man så ikke sende to fyre ud for at sprænge ham og hans ministerium i luften,« siger talsmanden for delegationen af imamer, der rejste til Mellemøsten.
Salven blev leveret med et smil på arabisk, mens den muslimske og arabisktalende journalist bag programmet, Mohamed Sifaoui, sad ved siden af på bilens bagsæde.

Imamer afsløret af skjult kamera på France 2
grafik: Polemiken
I morgen vil Politiken skrive at Akkari har en bramfri humoristisk sans, hvis de da nævner historien. Lige nu er der vigtigere ting at rapportere:
Dansk Folkeparti i centrum på integrationsmøde

Hvad med lægeløftet ?
(......at jeg stedse vil bære lige samvittighedsfuld omsorg for den fattige som for den rige uden persons anseelse) Er det virkelig kun dr. Elmer, Nørrebro, der ikke har stemt DF i åresvis ?
»Ingen ønsker at arbejde i områder med mange indvandrere og sociale problemer. Praktiserende læger i Vollsmose og på den københavnske vestegn kan ikke sælge deres praksisser. Samtidig er nyoprettede praksis-numre ledige, fordi ingen ønsker at arbejde i områder med mange indvandrere og sociale problemer. Det skriver Kristeligt Dagblad.
Når de 10.000 beboere i Odense-forstaden Vollsmose skal til lægen, må de tage ind til byen, for der er ikke længere enpraktiserende læge i området. For halvandet år siden gik bydelens sidste praktiserende læge på pension efter forgæves at have forsøgt at sælge sin praksis.
Og når nytilflyttere i Ishøj skal have en læge, må de søge uden for kommunegrænsen, idet alle områdets læger allerede er fuldt optagede og mere til.
- Vi har i tre-fire år prøvet at lokke nogen ned til de to nye praksis-numre i Ishøj og Brøndby, men der er ingen, som vil derned. Vi har prøvet at gøre det attraktivt ved at slå dem sammen og ved athjælpe med at skaffe lokaler, men forgæves.«
Læger flygter fra indvandrer-ghettoer


Hvor tit slår du din kone ?
Sjældent, og kun når hun har fortjent det. Aftonbladet
stiller et neutralt spørgsmål:

http://www.ungtval.se/

Ældre statsmænd
kan lige nå at give deres støvede besyv med. Hvem ved om der vanker en publicist pris ?
Ingvar Carlsson kritiserar Danmark för Muhammedkarikatyrer
Publiceringen av Muhammedkarikatyrerna och den danska regeringens hantering av krisen har i onödan gett extremister vind i seglen. Det hävdar förre svenske statsministern Ingvar Carlsson och fyra andra framträdande tidigare regeringschefer.

ædre statsmænd, DN

http://zeus.zeit.de/text/2006/13/TR_Karikaturen

Et tveægget sværd
Wouter Bos, the leader of the Partij van de Arbeid (PvdA), the Dutch Labour Party, is worried about the high number of immigrants in the ranks of his own party. Bos won the Dutch municipal elections on 7 March by catering for the immigrants, who consequently tipped the balance in favour of the PvdA.

-Almost half the elected PvdA politicians in major Dutch cities where the PvdA is the largest party, such as Amsterdam and Rotterdam, are now Muslims.
In an interview last Friday Wouter Bos said that he is worried about this situation. “We are bound to run into trouble with our new immigrant councillors,” he predicted. The PvdA leader said their “political culture” is often incompatible with Dutch politics, because the immigrants “conduct politics according to the culture of their home countries, where clientelism is the norm.”

Dutch Socialist Leader in Fear of Muslim Party Members

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net