fredag, maj 19, 2006

En slagsbror

Christopher Hitchens i Fl. Roses perlerække af amerikanske interviews:
»Jeg mener, at vi er midt i et civilisationernes sammenstød, et sammenstød mellem og om civilisationer. Hvis vi ikke vinder den kamp, så kan vi godt glemme alle de andre, så bliver der ingen fri debat om homoseksuelt ægteskab eller om religionens plads i vores samfund.
- Jeg er internationalist, jeg bryder mig ikke om religion og insisterer på retten til frit at stille spørgsmålstegn ved alt og udforske. Jeg afviser race og religion som skel mellem mennesker. Lægehjælp er ikke blot et privilegium, det er mere en ret, synes jeg, mennesket har ikke kun et instinkt for at være selvisk, det har også et stærkt behov for at være til gavn for andre.«
Farlig forståelse
Hvorfor tror du, at venstrefløjen i den grad viser forståelse for islamisterne?
»Det handler om en blød og en hård version af multikulturalismen. Den bløde siger, at man skal være høflig over for en fremmed religion, vores opgave er at forstå dem og komme dem i møde. Det synspunkt støttes også af mange troende fra andre religioner ud fra devisen: denne religion er bedre end ingen religion.
- Den hårde version insisterer på, at islam er de fattiges og de undertryktes religion, de muslimske masser har overtaget verdensproletariatets rolle, og koranen er blevet vor tids kommunistiske manifest. Det kan dårligt blive mere tåbeligt. Mit tidligere forlag har netop udgivet en bog med bin Ladens taler, og i forordet skriver de, at hvis blot man frasorterer nogle misforståelser i hans begrebsverden, så vil han fremstå som den ny Che Guevara.
Jeg er ikke udpræget fan af Che Guevara, men jeg kan sige både gode og dårlige ting om ham, mens jeg om bin Laden ikke kan sige et eneste positivt ord, måske lige med undtagelse af, at han ønsker at omstyrte regimet i Saudi-Arabien. Den slags er skræmmende, for det betyder, at venstrefløjen har opgivet alt, hvad den burde stå for.«

Enpartistaten
(klik f. stor grafik)
balancen er tippet mellem fløjene, og man spørger sig om Sverige i fremtiden overhovedet kan få en borgerlig regering, som de dog sporadisk kunne i fortiden. Med omkring en halv mio. indvandrerstemmer, er sosserne godt polstrede, og man kan konkludere at der i den svenske oprindelige befolkning er et ret bekvemt borgerligt flertal.
Et spændingsmoment kunne dog være, hvis De Grønne Khmerér røg under spærregrænsen (4 %). Så kunne Persson tænkes at være fristet til at komme fri af (ex)kommunisternes omklamring ved et giftermål med f.eks. Centern.
Og så afventer jeg som bekendt i spænding, om valgdeltagelsen synker end under 80 %. Og om nogen er så lurvede, at de spiller "indvandrerkortet" og samler de 15-20 % gratis stemmer op der ligger for næsen af dem.
Hvis jeg var Folkpartist, ville jeg ta mig kraftigt sammen og lave en ordentlig, helhjertet "Venstre. DK." - det kan være sidste chance i uendelig lang tid. Det kan aldrig være mere unfair, end et socialdemokrati der fisker stemmer hos islamister.
Vind eller forsvind
Partiets har vist at det er klar over situationens alvor (Maurijo Rojas om ghettoer der spreder sig som paddehatte, f.eks.). Man vil med rette kunne kalde det et historisk svigt, hvis ikke de agerer nu. De vil skade Sverige og de vil reducere sig selv til en kuriositet i al fremtid. Deres dagsorden? : Stop "anhörigeinvandringen" - kædeindvandringen der har karakter af kolonisering udefra og er en bombe under landet.
Men hvem tror på drøvtyggeren Leijonborgs mod og mandshjerte? Tør de for alvor gøre noget for sig selv og Sverige, eller vil de hellere dø langsomt, som en luftmadras der fiser ud ?
Trots en vår fylld med skandaler och affärer kring regeringen ökar stödet för socialdemokraterna i väljaropinionen. Stödet för moderaterna minskar, och den borgerliga alliansen har nu tappat sin ledning.
Alliancen har tappad ledningen

Fælles fremmedpolitik - nej tak.
resten af EU må finde ud af om de vil forsvare deres grænser. Danmark, bortset fra Margrethe Vestager og co. har gjort op med sig selv:
"EU og Danmark trækker i hver sin retning i spørgsmålet om indvandringen til EU.
Kommissionens formand, der i øjeblikket gæster Danmark, kæmper for fælles regler på asyl- og indvandrerområdet for at imødekomme problemet med bådflygtninge og for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til EU udefra. Den danske regering går derimod kun efter de rigeste indvandrere og takker nej til fælles regler."
Regeringen og EU går hver sin vej i immigrationspolitikken

Fra arkivet : A Swedish Dilemma
i en anledning som jeg skal afsløre senere, har jeg måttet grave lidt i arkivet efter noget læsværdigt på engelsk om Sverige. Til de der er kommet til siden feb. 2005, hermed anbefalet. Hvis har yderlige tips, er de velkome på blicher1@yahoo.dk
A Swedish Dilemma
From the February 28, 2005 issue:
Immigration and the welfare state.
by Christopher Caldwell 02/28/2005, Volume 010, Issue 22
Malmö, Sweden

Weekly Standard

Sydsvenskan er en venlig avis
overfor det karnevalgsoptog der fandt sted i København i går. Venligheden kan forveksles med en avis der glemmer attage gebisset på, når den står ud af sengen om morgenen.
- Intet kan dog ændre ved at deltagerne repræsenterer en mikroskopisk del af befolkningen, så det er en ret ambitiøs overskrift artiklen skal leve op til:
foto © webmaster


Av Karen Söderberg
Politiskt och fackligt engagerade unga på vänsterkanten är arga på den borgerliga regeringens nedskärningspolitik. De är trötta på ett socialdemokratiskt parti utan budskap och utleda på LO som mest snackar om polska hantverkare.
”Nystarta Danmark”, ”Genstart Danmark”, heter projektet bakom onsdagens demonstration i Danmarks fem största städer.
Ung front siktar på att störta Fogh
"Genstart Danmark" synes et lidt mærkeligt navn for en bevægelse i et land, der står til at miste 28 mia kroner næste år, hvis ikke der kan skaffes arbejdskraft nok.
Ukuelig optimisme
på trods af al fornuft.Public service ?
Af Kurt L. Svendsen, Virringvej 35, Skanderborg
EFTER EN UGES ihærdig markedsføring fra Danmarks Radio af demonstration imod regeringen 17/5, hvor det dog kun lykkedes at samle mellem 1 og 2 pct. af befolkningen til demonstration, brugte DR1 ca. 60 pct. af sendetiden af 18.30 TV Avisen på dækning af (pseudo) begivenheden.
Mon ikke det var på tide, at en behjertet sjæl belærte DR's nyhedsredaktion lidt om public service?

JP læserbrev
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net