mandag, januar 17, 2005

I Berufsverbotets Sverige

Man må ikke fyre folk med "forkerte" synspunkter. Endelig ! Ikke at det vil gavne Jomshof, men just for the record:

http://www.metro.se/site/metro/discuss/?entry_type=kolumn&archive_author_id=11&entry_id=16312

Ingen med "fel" åsikt får sparkas

Richard Jomshof är rena drömmen. Han är lärare. Behörig lärare. Därtill lös och ledig. Vikarien ingen rektor trodde fanns. Men Richard Jomshof finns och han anställdes på ett sjukvikariat på Chapmanskolan, ett gymnasium i Karlskrona. Frid och fröjd och klang och jubel, kunde man tro.

Men inte. Ett helvetes oväsen bröt ut. Någon kom på att Jomshof är sverigedemokrat. Inte bara partimedlem utan till och med chefredaktör för partiblaskan SD-kuriren.Motståndet organiserade sig snabbt. Ungsyndikalisterna hotade att ockupera de klassrum Jomshof skulle undervisa i, de skulle störa sönder hans lektioner.

SSU började samla namn mot att Jomshof fick undervisa och ungmoderaterna tyckte att det var bäst att vikarien försvann, det blev ju så mycket bråk annars.Richard Jomshof försvann. Utbildningsledaren Göran Palmér kastade ut honom innan det avtalade vikariatet gick ut. Hellre lärarlösa lektioner än en lärare med fel partibok.-

De kraftiga elevreaktionerna gjorde det ohållbart att ha honom kvar. Det jag bryr mig om är att vi har en bra elevsituation där eleverna kan koncentrera sig på att lära sig, förklarade Palmér i Blekinge Läns Tidning förra veckan.Här har vi haft värdegrundsår, värdegrundsprojekt och antimobbningskampanjer år ut och år in. Ändå tillåts mobben styra. Stödd av myndigheten, av utbildningsledare Palmér................................forts.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net