søndag, marts 13, 2005

"De 7 socialdemokratier"

Yderligere tilbagegang for den rød-grønne koalition. Men på indvandringspoltikkens område, betyder det næppe det store. Og Roland Huntford skrev allerede i 1972: "Socialdemokraternes langvarige hegemoni, har berøvet de borgerlige endda deres eget sprog, for ikke at sige tankeverden". Efter yderligere 33 år - med et korte afbræk - er det selvsagt ikke blevet bedre. Skal man kun nævne ét problem for svensk politisk liv -så er det SAP dominansen.- Det samme med aviserne - der er liberale, socialdemokratiske og borgerlige, men det er ikke nemt at se forskel på dem.For en dansker virker de socialdemokratiske allesamen.
Kan være forskellen kommer i takt med at Folkehemmet og konsensus-samfundet eroderer. (se en liste over Sverige statsministre gennem tiderne her:http://members01.chello.se/dier/ )
Socialdemokraterna rasar i opinionen.
Efter debatten om skatterna tappar partiet fem procentenheter. Samtidigt får moderaterna sitt största stöd på sex år och gapet mellan blocken vidgas.Socialdemokraterna råkar ut för ett jätteras i dagens väljarbarometer. I SvD/Sifos partsympatiundersökning för mars får socialdemokraterna bara 33 procent. Nedgången med fem procentenheter jämfört med februarimätningen är statistiskt säkerställd. Det är den lägsta noteringen för statsminister Göran Perssons parti sedan hösten 2000. I oktober 2000 nådde partiet 32,3.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_9327483.asp
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net