søndag, marts 13, 2005

"Hadde Huntford rätt" ?


©webmaster
Jeg har omtalt denne bog et par gange, selvom den er 33 år gammel. Store dele er stadig gældende, måske i endnu højere grad. Jeg må se om jeg kan lære mig at digitalisere lidt af den. DF præsten Jesper Langballe imponerede mig med sin belæsthed , da han citerede den fra Folketingets talerstol under "Sahlin-fejden" i 2002. Inholdfortegnelsen lyder:

1) De nye totalitære herrer 2) Den historiske baggrund 3) Den industrielle fred og det moderne Sveriges opståen 4) Planlæggernes forjættede land 5) Organisationssamfundet 6) Retsvæsen og ombudsmand 7) Sådan styrer en apparatchick 8) Agitprop og videreførelsen af regimet 9) Økonomisk tryhed og politisk slaveri 10) Velfærd som kontrolmiddel 11) Uddannelsen i indlæringens tjeneste 12) Miljøets mølle maler 13) Massemedierne i konformitetens tjeneste 14) Kulturen som politisk våben 15) Det seksuelle som led i styringen af samfundet 16) Fagre nye svenske verden

Engelsk titel "The new Totalitarians" - fås antikvarisk og på bibliotek i DK. Der findes desuden et speciale fra Juridiske Institutionen i Stockholm (2002) med samme titel som titlen på denne postering. Jeg skal se om jeg kan digitalisere uddrag af bogen.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net