søndag, april 10, 2005

Baggrundsviden er nødvendig

faren for en webblog er at den fortaber sig i de dagsaktuelle nyheder og mister det større perspektiv...............som i Danmark bla. er repræsenteret så flot af http://www.nomos-dk.dk/................
så her er lidt for danske læsere, men også for svenske, for det er antageligt de færreste svenskere som kender dette interview med den fhv. chefredaktør for landets største avis, Dagens Nyheter, Hans Bergström, Olof Lagercrantz´s efterfølger, ledende Folkpartist, med en position i svensk establishment som langt overgår Tøger Seidenfadens på DN´s søsteravis, Politiken. Det ville være ønskeligt at netop Tøger Seidenfaden, med hus i Sverige og en meget vinklet Sveriges dækning i sin avis, tog stillling til dette interview.
Interviewet er omend endnu mere ignoreret i Sverige end i Danmark (JP & WA).

Takket være Jan Gilberg på tidskiftet DSM , findes det nu tilgængeligt på http://www.dsm.nu/ , www.respublica.dk, og i arkivet her på bloggen. Sjældent er noget mere kontroversielt, sagt af en mere betydende person, med mindre offentlig opmærksomhed.
Janne Milld - http://www.bgf.nu/media/dsmint.html :
Bergström talar ut
I tidskriften
DSM nr 3/03 intervjuar Jan Gillberg den tidigare chefredaktören på DN, Hans Bergström, nu utvandrad till USA. Det visar sig att den nya positionen ger Bergström möjligheter till en frispråkighet som han inte haft under sin tid på DN.
På framsidan rubricerar DSM artikeln: "Sverige har blivit en ENPARTISTAT och ingen reagerar". Bergström anser att det sker en farlig utveckling ur demokratisk synpunkt
:

hele interviewet på word dokument:
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/The_New_Totalitarians_DSM.doc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net