onsdag, april 13, 2005

Margrethe d. II: Sæt grænser for islam.


"Den nyttigste lektie livet har lært mig er, at idioterne mange gange har ret." Winston Churchill,
samtidigt kalder Margrethe sin 1984 nytårstale om " de små dum-smarte bemærkninger" for "rablende naiv" - beundringsværdigt. Vil Marianne Jelved bundter af godtkøbs-humanister engang have modet til samme selvbesindelse ? Intet under vi elsker vores dronning, der er vokset hvert eneste år siden hun som 32 årig besteg tronen.
kan ses med gratis log in :
http://tv.sputnik.dk/player/channel/2047307/clip/free/2220901.html
http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=2221175
JP web-TV:
http://www.infocast.dk/jp/jp.php?id=757
Vi skal sætte grænser for, hvor tole­rante vi skal være overfor de ekstreme muslimer.
Ordene er dronning Margrethes og de står at læse i en ny bog, der udkommer i morgen.
I dag var der reception på Fredensborg Slot i anledning af bogen "Margrethe". En slags erindringsbog fortalt af dronningen til journalist Annelise Bistrup.
I bogen siger dronning Margrethe blandt andet:
"I disse år udfordres vi af islam. Der må vises modspil, og man må en gang imellem løbe den risiko at få en mindre flatterende etiket hæftet på sig."
Det er langt hen ad vejen en bog der demonstrerer, at dronningen er glad for sit land, sin rolle og sin familie - men også at hun er i tvivl - f.eks. om hun har været mor nok for sine drenge.

Nu vi er ved Dronningen, vil jeg meget anbefale Ekot lördags interviju fra 7 februar 2004, hvor hun på det smukkeste svenske, smyger sig virtuost udenom alle "kontroversielle" spørgsmål. Hendes cigaretforbrug, f.eks. Hør eller download via:
http://makeashorterlink.com/?N11D321EA
http://www.sr.se/diverse/AppData/Ekot/intervju/Sounds/20040207.ram
fra JP:

Offentliggjort 13. april 2005
Dronningen: Islam skal have modspil
A
Vi har for længe ladet være med at tage udfordringen fra islam alvorligt, fordi vi er tolerante og temmelig dovne, mener dronning Margrethe.
Web-tv: Dronningen modtager bogen
Vi udfordres i disse år af islam både globalt og lokalt, og den udfordring er vi nødt til at tage alvorligt.
Det siger dronning Margrethe i en ny bog om dronningen, som journalist Annelise Bistrup, Jyllands-Posten, har skrevet.
»Der er noget imponerende ved mennesker, for hvem religionen gennemsyrer tilværelsen fra morgen til aften, fra vugge til grav. Der er også kristne, der har det sådan,« siger dronning Margrethe i bogen.
»Men det er en udfordring, vi er nødt til at tage alvorligt. Vi har ganske givet ladet det flagre i alt for lang tid. Fordi vi er tolerante - og temmelig dovne. Jeg synes virkelig ikke, det er nemt. Og heller ikke så rart.«
»Der må vises et modspil, og man må en gang imellem løbe den risiko at få en mindre flatterende etiket hæftet på sig. For der er visse ting, man ikke skal være tolerant over for. Når man er tolerant, skal man lige mærke efter, om det er af bekvemmelighed eller overbevisning.«
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net