torsdag, april 14, 2005

"Med begge ben solidt plantet i den blå luft"

Det er min tydelige fornemmelse at der er flere "djurrättsaktivister" i Sverige end i Danmark. Det er sådan noget med at slippe mink ud i naturen og "menneskerettigheder til dyrene". Allerede for år tilbage fik de sammen med ex-kommunisterne i VP, Riksdagen til at vedtage en afvikling af industrien. Riksdagen tøver, for den behøver ikke just at miste eksportindtægter. Men nu skulle idealismen endelig ha sejret over fornuften. (set hos Björn Hammarbeck)
Skandal är rätta ordet.
Det borde ha varit ett aprilskämt, nyheten som basunerades ut i medierna om att den svenska pälsdjursnäringen ska tvångsavvecklas genom att djurskyddskraven höjs så att näringen omöjligen kan svar upp mot dem. Men så var det förstås inte.
Ett direkt förbud vore förstås olagligt eftersom näringsfrihet trots allt gäller i Sverige. Istället blev alltså lösningen att svälta ut pälsfarmarna..................................

Under smått kaotiska former antogs under den socialdemokratiska partikongressen 2001 ett krav på att förbjuda pälsdjursnäringen. Ett beslut som speglar en rörelse i fritt förfall. Samma parti som danat lysande strateger som Per Albin Hansson, Gustav Möller opch Ernst Wigfors låter här, anfört av en tatuerad figur med hästsvans som fötts fram till politiker genom att vinna "Expedition Robinson", bannlysa en näring som sysselsätter 2000 småföretagare och lönearbetare.
Den svenska produktionen av skinn är idag runt 1,3 miljoner per år. I Danmark är den tiodubbelt upp, crka 13 miljoner. Där är pälsnäringen en framtidsbranch vars mässor besöks av statministern.
http://www.invandring.se/blogg

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net