tirsdag, juni 07, 2005

Attentat mot Sverigedemokraterna

Da svenske medier ikke, - bortset fra få små notitser, synes dette er værd at nævne, vil jeg gøre det her. Især for eventuelle danske læsere. At tie er at samtykke:
Massmedia och riksdagspolitiker fördömer inte attentatet
Natten till nationaldagen utsattes Sverigedemokraterna för ett våldsamt attentat. Personer fick föras till sjukhus och bilar och lokaler slogs sönder då maskerade vänsterextremister attackerade en tillställning som Sverigedemokraterna hade utanför Växjö.
Två dagar efter attentatet är det knappast några massmedier som rapporterat om det. Regeringen och riksdagspartierna svarar med tystnad och har ännu inte gått ut och fördömt attentatet.

http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=570

AFA Smålands pressmeddelande:
http://www.socialism.nu/index.php?page=forum§ion=thread&id=13305)
Natten till den 6 juni så attackerades ett 30-tal Sverigedemokrater från olika delar av landet när de höll fest i Rottne (en håla utanför Växjö).Anledningen till att SD befann sig i Växjötrakten var att de skulle hålla en demonstration på nationaldagen. Tillståndssökande för denna demonstration var Sverigedemokraten Mattias Karlsson från Malmö (tele: 040-191385, 0737-366685).Kvällen innan den tilltänkta demonstrationen så höll nazisterna ett möte som efterföljdes av en fest i äkta nationell anda. På festen skymtades SD:s partiledare Jimmy och andra toppar inom partiet. För att tydligt visa att SD:s närvaro inte accepteras av antifascisterna i Småland så valde därför ett 20-tal av dem att anfalla SD:s fest. De intet ont anande kostymnazisterna blev helt tagna på sängen. De få som verkligen förstod vad som hände flydde in på festen med svansen mellan benen medan de som ville spela hjältar fick smaka på yxar, knivar, järnrör, tårgas och andra hemmagjorda tillhyggen.
När ”hjältarna” var satta på plats så var det bilarnas tur att göras om. Ett 10-tal bilar blev sönderslagna och ”stylade”. Nazisterna var vid det laget vettskrämda och hade stängt in sig på festen för att söka skydd. Antifascisterna gick då till attack mot huset och krossade nästan samtliga rutor på huset samtidigt som de sprutade in tårgas för att försöka få ut Sverigedemokraterna. Ut kom ytterligare några ”hjältar” som fick veta hur det känns att vara nazist och slåss mot de Småländska antifascisterna.

När dessa ”hjältar” var satta ur spel drog antifascisterna sig tillbaka och försvann från platsen utan att lämna ett spår efter sig.Antifascisterna vill med denna attack visa att varken SD, ND eller andra nazister är välkomna i Småland.
Bilder: http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=569/AFA Småland AFA Jönköping & Vätterbygd. http://afa-jonkoping.antifascistiskaktion.net/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net