lørdag, juni 11, 2005

Audio: Pastor Langballe, DF

om motsåndsrörelsen, det nationale, politik, St.St. Blicher (dansk diktare & präst), kulturradikalism, "paradis på jord",Sverige med mera.

Jesper Langballe
Sendedato: 5. juni 2005 Varighed: 00:56:31
Hvordan står det til med danskernes fælles forståelse af, hvad det vil sige at være dansk, og hvilken rolle spiller kristendommen for danskernes måde at forstå sig selv som et folk?
Sognepræst Jesper Langballe fortæller i en samtale med Anders Laugesen om forskellen mellem kærlighed til fædrelandet, til næsten og til Gud.
Som sognepræst på landet mener Jesper Langballe, at det oprindelige folkelige fællesskab er næsten uforandret, men kampen mod rationalismen og ugudeligheden er stadig vigtig i dag som den var for Blicher og Grundtvig.
Som politiker og sognepræst agerer Jesper Langballe ud fra samme grundopfattelse. Men det medfører ikke, at politik og kristentro blandes sammen. Evangeliet får politikeren til at se sin uformåenhed og sin henvisthed på syndernes forladelse. Er konsekvensen af det synspunkt, at Jesper Langballe i evangeliets lys ser, at han som politiker handler uevangelisk?
http://www.dr.dk/p1/menneskerogtro/index.asp
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net