fredag, juni 10, 2005

Dags at återupprätta civilkuraget

Ja, hvad om Bergstrand der sidder med formuleringsprivillegiet, begyndte med sig selv: At navngive problemet? Her med en appel der er ganske gratis:
Fredrik Troedsson fyller snart arton år. Han har alltid betraktat sig själv som en trygg och positiv kille, van vid att röra sig fritt och utan rädsla varhelst i stan. I fredags sällade han sig till den stora skara av ungdomar i Malmö som förlorat denna oskuldsfulla inställning till livet.
MALMÖ. Mitt på ljusa dagen blev Fredrik och hans kompis misshandlade och rånade av två jämnåriga killar intill 10:ans busshållplats på Gustav Adolfs Torg. I en stark insändare i onsdagens Sydsvenskan berättade hans pappa om själva händelsen. Och om det som var det absolut värsta med den: Att inte någon av alla de människor som bevittnade misshandeln ingrep.

------------
Häromveckan blev en av mina tonårssöner nedslagen. Tack vare kompisar och andra unga som såg misshandeln kunde den stoppas och en av gärningsmännen kunde senare också gripas av polis. Jag tror inte det hade skett om vittnena varit vuxna.
http://sydsvenskan.se/malmo/bergstrandkronika/article107786.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net