torsdag, juni 09, 2005

"De antidemokratiske kræfter"

som riksdagspartierne ynder at kalde Sverigedemokraterna. I udtrykket ligger underforstået at man ikke kan andet end behandle dem "antidemokratisk" og at der er fri jagt på dem.En fiffig måde at dømme et politisk synspunkt fredløst på. Det er svært at forestille sig at dette ikke koster liv på et tidspunkt. Jeg skrev lidt om det i JP idag:
Offentliggjort 9. juni 2005 03:00
Det svenske demokrati
DF'S SØREN Espersen vil til næste Nordisk Råds samling, stille spørgsmål til den svenske regering om 13 specifikke sager om berufsverbot og voldelige overgreb på det lovlige parti, Sverigedemokraterne.
Forleden indtraf det hidtil groveste overfald på partiet, som var samlet i Rottne nord for Växjö for at fejre nationaldagen. Venstreekstremister under navnet "Antifascistisk aktion", angreb med økser, knive, jernrør og tåregas partimedlemmerne, og nogle blev temmelig ilde tilredt. Svenske medier er stort set tavse, og hvad værre er - ingen af de 349 i Riksdagen føler anledning til at tage afstand fra overgrebet på møde- og ytringsfriheden.
De, der tier, samtykker.
Jeg mener, at forholdene i Sverige nu er så alvorlige, at også den danske regering bør overveje, om vi er tjent med at være medlem af et samarbejde med et Sverige, der i stigende grad lader hånt om de mest elementære politiske spilleregler. Dette også set i lyset af den ret alvorlige kritik, som Helsinki Human Rights Group rettede mod den demokratiske proces i landet op til 2002-valget.
Som demokratisk sindet og partiløs dansker, befinder jeg mig i al fald ikke godt i dette selskab. Hvor går grænsen mellem interstatslig tolerance og behovet for afstandtagen? Hvordan befinder Venstre og de konservative, for ikke at tale om de andre partier i Folketinget, sig i selskab med denne svenske udgave af demokrati?

”Nu går vi till handling mot det vänsterextrema våldet!”
Ännu en attack drabbade i helgen kamrater ur våra led. Vänsterextremister slog under natten mot måndagen till mot en partitillställning i utkanterna av Växjö. Järnrör och tårgas kastades in genom fönsterrutorna, partimedlemmar slogs blodiga med olika tillhyggen och ett stort antal bilar som stod parkerade i anslutning till lokalen totalförstördes. Minst en partikamrat fick föras till sjukhus i ambulans. Totalt skadades 18 av våra vänner. Det var den värsta vänsterattacken mot oss på många år.
http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=576

fler fotos
http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=569
Krossa-isterna
http://www.bgf.nu/haxeri/afasd.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net