mandag, juni 13, 2005

Jihad i Malmö


med tak til: http://jihadimalmo.blogspot.com
"De förtjänar något bättre"
Apropå gårdagens notis om terror-DVD fick jag ett mail från en gymnasielärare i Malmö. Då jag tycker innehållet är av intresse för en större läsekrets har jag bett att få publicera ett utdrag ur det. Läraren har accepterat på villkor att varken skolan eller hon identifieras.

"För ett par månader sedan kom jag in i en IT-sal där det skulle pågå självstudier. Ett tiotal av de arabiska pojkarna i klassen var samlade kring en PC och stämningen var hög.
Spontant trodde jag att det rörde sig om porrsurfning på nätet och gick fram och tittade i förhoppningen att de skulle skämmas. Men ack nej, de tittade på DVD med mord på gisslan i Irak. Den ena vidriga halshuggningen efter den andra rullade över skärmen.Något chockad frågade jag vad de sysslade med.
"Vi tittar på när Allahs kämpar dödar judarna och amerikanarna", blev svaret. -
Det är vidrigt när man dödar oskyldiga människor, försökte jag tillrättavisa. De begrep inte vad jag talade om. Alla pratade i mun på varandra och försökte förklara för mig att "de otrogna" nu fick sina rättvisa straff.
När en japan halshöggs på skärmen skrattade Amir och pekade: "Så ska det gå alla judar".Hans kompis fyllde på med "Allah Akbar !"Stämningen blev snabbt hätsk.
Mina försök att diskutera provocerade bara fram allt djärvare utspel, varför jag gick därifrån.(...........)
Jag var fortfarande chockad när jag fick tag på studierektorn och berättade vad som inträffat. Tyvärr blev jag inte mindre chockad över hans totala likgiltighet. Först menade han att det var elevernas privatsak vad de tittade på för filmer. När jag hänvisade till skolans uppgift att fostra till demokrati och mot våld och rasism tyckte han att jag "överdrev".Till slut blev tonen så irriterad att han fräste "Du får väl ta jobb på någon jäkla Sörgården-skola med välartade svenska elever".
Visst är frestelsen stark att byta jobb och förtränga verkligheten, men det skulle kännas som ett svek mot de ideal som jag och många av mina kollegor fortfarande tror på. Om vi försvinner, ja då blir det sådana som studierektorn kvar. Och nog förtjänar ungdomarna något bättre...."
http://jihadimalmo.blogspot.com

Terror-DVD sprids i Malmö
Just nu sprids det flera nya DVD från en av Malmös "källarmoskéer".Här varvas suddiga filmklipp från terroraktioner i Tjetjenien, Israel, Irak och Libanon med koranläsning och klipp från fredagsböner med maningar till aktiv kamp mot Islams fiender.De importeras från Köpenhamn under adressen:Al Nur Islamic Information,Vesterbrogade 208 Box 276, 1800 Frederiksberg C

Här kommer man bara till en firma som hyr ut postboxar.Nu kan vi dock avslöja vem som ligger bakom kommersen !
Den marokanske islamisten Said Mansour, bosatt i Brönshöj utanför Köpenhamn sedan 1983 och upprepade gånger misstänkt för kopplingar till Al-Qaeda och andra terrorgrupper.
Mansour greps i augusti 2003 av PET, danska säkerhetspolisen, och satt länge häktad misstänkt för stöd till terrorverksamhet. Bl a kom det fram att Mansour ordnat visum till Danmark åt och finansierat ett besök av Omar Abdel-Rahman, som f n avtjänar 240 års fängelse för det första WTC-attentatet 1993.
Vid rättegången i mars 2004 dömdes Said Mansour dock endast för olaga vapeninnehav, förfalskning och häleri till 3 månaders fängelse.
Danska säkerhetskällor beteknar Mansour som en spindel i det riktigt grova islamistiska nätverket i Norden. Telefonavlyssning har visat att han har goda kontakter med bl a Imad al-Din Barakat Yarkas, Al-Qaedaledare i Spanien och rörelsens "andlige ledare" i Europa Abu Qatada.
Senast blev han uppmärksammad i mars i år när han spred en CD med en timslång predikan av den irakiske terroristledare Abu Musab al Zarqawi. Där uppmanades alla muslimer att ansluta sig till det "heliga kriget" i Irak. CD avslutades med en särskild uppmaning till de danska muslimerna att sluta upp.Nu har han uppenbarligen breddat sitt sortiment och satsat på export över Sundet...

Said Mansour på vej til Byretten
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net