fredag, juni 24, 2005

Kätter domstolen

och den frafaldne sosse:
Djurmisshandel
Ingår djurmisshandel i arsenalen för de politiskt korrekta, som märker att deras argument inte bär, utan istället satsar på hot och repressalier?
Björn Hammarbäck måste avgå som ordförande för socialdemokraterna i Fagersta, ja han tvingades till och med lämna partiet. Detta inträffade efter uttryckliga hot, riktade mot hans dotter. Det som föranledde hoten var en från partilinjen avvikande uppfattning beträffande invandringspolitiken.
De som framförde hoten krävde att Hammarbäck skulle lämna "vårt parti", vilket antyder att de såg sig själva som socialdemokrater. Klart är att ingen ledande socialdemokrat, i Fagersta eller på riksnivå, tagit avstånd från hoten. Innan de uttryckliga hoten framföres hade företrädare för SSU i Fagersta officiellt krävt Hammarbäcks avgång som s-ordförande.
Nu har Björn Hammarbäck på nytt blivit utsatt.
Ur Fagersta-Posten den 21 juni 2005:
"Efter att ha utsatts för våld tvingades ett öga opereras bort på en av Björn Hammarbäcks hästar. Förre s-ordföranden i Fagersta misstänker att misshandeln har samband med de tidigare sabotage han utsatts för.
Det var under sin tid som socialdemokraternas ordförande i Fagersta som Björn Hammarbäck gjorde en del uttalanden och debattinlägg om kostnaderna för invandringen. Det ledde till hot mot familjen som bedömdes som så allvarliga att han avgick som s-ordförande.
Man målade också hakkors på gården i Ulfsbo.
Familjen Hammarbäck har flera hästar. Men den här dagen - i torsdags - var bara stoet Cherie kvar i hagen. Dagen därpå upptäckte familjen att Cheries ena öga var skadat. Hon undersöktes av veterinär som konstaterade att skadan var omfattande. Det blev sedan iltransport till djursjukhuset i Strömsholm där Cheries öga opererades bort.
Vad som egentligen hände i hagen i Ulfsbo är oklart. Klart är däremot att Cherie utsatts för kraftigt våld. I ett utlåtande skriver veterinärer på djursjukhuset bland annat att hästen utsatts för 'ett trauma innebärande kraftigt våld genom slag mot höger öga'.
Av slaget sprack iris och ögat kunde inte räddas, konstaterar veterinärerna som också framhåller att det inte var något främmande föremål som orsakat skadan.
- Om de vill komma åt mig är en sak, men att för den skull ge sig på ett oskyldigt djur på det här sättet tyder på total avsaknad av intelligens och empati!
Björn Hammarbäck är både ledsen och upprörd och misstänker att misshandeln har ett samband med de tidigare händelserna.- Jag kan naturligtvis inte veta säkert, men det är lätta att tro eftersom Cherie uppenbarligen utsatts för kraftigt våld."Händelsen är polisanmäld.

http://www.bgf.nu/haxeri/cherie.html
Yppersteprästinnan
i den statsfinacierede sekt, ROKS, kan ha kolliderad med verkeligthetsmuran.
Hennes dagar som ordförande kan vara räknadeStyrelsen för Riksorganisationen för kvinnojourer (Roks) gör nu helt om.Kravet på ett extra årsmöte blev för starkt och Ireen von Wachenfeldts dagar som ordförande kan nu vara räknade.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=305380


Endnu en kætter

Sverigedemokratisk toppkandidat i kyrkoval uthängd och förtalad
Förstanamnet för Sverigedemokraterna i valet till Sandvikens församling, Annika Bodell, har hängts ut och förtalats av okända personer.
"Annika Bodell ställer upp som första namn i kyrkofullmäktige för sverigedemokraterna, det högerextremistiska rasistpartiet med ett grovt nazistiskt och kriminellt förflutet" står det bland annat skrivet på affischen. Person- och adressuppgifter är här borttagna.
Natten till tisdag sattes affischer upp över hela centrala Sandviken, med personnummer, adressuppgifter och bild på Annika Bodell.
På affischerna hänger de även ut Bodells före detta arbetsgivare, i ett försök att skapa problem för henne. Även grova förtal om påstådda extrema åsikter försöks pådyvlas genom affischerna. Bodell är chockad:
- Jag förstår varför det finns så få villiga fritidspolitiker, när man får uppleva sådana här hot som politiskt aktiv.
Tidigt på tisdagsmorgonen blev Bodell uppringd av en bestört sandvikenbo som berättade att han rivit ner tiotalet affischer med personuppgifter om henne.
Under morgonen har ytterligare personer hört av sig för att visa Bodell sitt stöd. Detta har även lett till att intresserade personer hört av sig som i samband med sitt uttalade stöd till henne fått efterfrågad information hemskickat till sig.
- Så denna händelse har inte enbart visat sig negativ, nu hör väljarna aktivt av sig till mig, säger Bodell med ett leende.
Händelsen kommer att polisanmälas.

http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=638
Rashat et stigande problem
Antisemitisme og racehad et stigende problem i Europa
Hærværket i Budapest i sidste uge fandt sted på byens største jødiske kirkegård, Kozmagadens Kirkegård. Her ses Ungarns jødiske leder, Gusztav Zoltai, ved resterne af en ødelagt gravsten.
Hærværk på jødiske begravelsespladser i Ungarn og Storbritannien understreger, at antisemitismen stadigvæk florerer i Europa
METTE JØRGENSEN RODGERS skriver fra Storbritannien
Sidste uge blev endnu en trist påmindelse om, at Europa endnu ikke har fået has på antisemitismen.
I den ungarske hovedstad, Budapest, blev 130 gravsten væltet eller smadret på en jødisk begravelsesplads, og i Storbritannien fandt ikke færre end tre overgreb på jødiske begravelsespladser sted. I bydelen West Ham i Østlondon blev 87 gravsten væltet eller smadret samt et mausoleum beskadiget. På muren på en jødisk begravelsesplads i Essex havde gerningsmænd malet to kæmpe hagekors og skrevet "Jøder ud". Og i Manchester smadrede gerningsmænd 100 gravsten på en historisk begravelsesplads.
Begivenhederne er udtryk for en stigning i antallet af antisemitiske overgreb i Europa, hvis omfang er bekymrende, slog OSCE's særlige repræsentant for bekæmpelse af antisemitisme, Gert Weisskirchen, fast under en konference i Spanien for to uger siden.
– Hvis man havde overblik over hele billedet, ville man se en voksende bølge af antisemitisme overalt i OSCE, sagde Weisskirchen til nyhedsbureauet Reuters.
– Vi har især set en stigning i hændelser i Rusland og Storbritannien og visse andre steder, fortsatte han.
Også Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance udtrykte i sidste uge bekymring over udviklingen i tre ud af fem europæiske lande, den har undersøgt nærmere. De polske myndigheder bliver kritiseret for sjældent at efterforske og retsforfølge gerningsmænd bag racehadsforbrydelser. Kommissionen sagde også, at den er bekymret over den aktive repræsentation af racistiske organisationer i Sverige og den omfattende udbredelse af racistisk propaganda i landet. Endelig udtrykte kommissionen bekymring over "den væsentlige og støtte stigning i antisemitiske overgreb i Storbritannien".
"Hvor disse overgreb som regel spejler udviklingen i Mellemøsten, så rapporterer repræsentanter for de jødiske samfund (i Storbritannien), at der nu synes at være et højere niveau af baggrunds-vold mod disse samfund," står der i en rapport udgivet af kommissionen.
Den fortsætter: "Selvom antisemitiske manifestationer fortsat kommer fra ekstreme højregrupper og nynazistiske grupper, så kommet et stigende antal ... ifølge rapporterne fra muslimske fundamentalistiske grupper."
Ungarn bliver i det amerikanske udenrigsministeriums 2004-rapport om religionsfrihed ligeledes kritiseret for endnu ikke at have fået styr på antisemitismen.
– Mens der ikke var nogle rapporter om antisemitisk vold, så udtrykte repræsentanter fra det jødiske samfund bekymring over antisemitisme i nogle medier, i samfundet og i kodet politisk tale, skriver udenrigsministeriet i dets rapport.
Under OSCE-konferencen for nyligt kom det desuden frem, at næsten halvdelen af de 55 medlemmer af organisationen for Samarbejde og Sikkerhed i Europa ikke opfylder deres forpligtelse til at indsamle og fremlægge oplysninger om såkaldte had-forbrydelser.
Kun USA, Storbritannien og Canada havde fremlagt komplette og troværdige oplysninger, fremgik det af en OSCE-rapport.
Spaniens udenrigsminister, Miguel Angel Moratinos, understregede på konferencen, at fine ord ikke er nok, hvis Europa skal vende den bekymrende tendens.
– Vi har ikke brug for deklamationer, men i stedet for specifikke beslutninger inden for områder som uddannelse, medieforbrug og historieforskning, sagde han.
Selvom det endnu er for tidligt at sige noget endeligt om forventningen for 2005, sagde Gert Weisskirchen dog til Reuters, at der kan have været en stigning i antisemitiske overgreb i årets første kvartal.
I Ungarn har Budapests borgmester, Gabor Dem-szky, besluttet at gøre sit til, at skammelige angreb som det på begravelsespladsen i sidste uge ophører og gerningsmændene findes. Han har udlovet en dusør på knap 5000 dollar – mere end et års løn for gennemsnits-ungareren – for informationer om gravskænderiet, rapporterede det ungarske nyhedsbureau MTI.
http://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/artikel:aid=256394
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net