onsdag, juni 15, 2005

Outsourcing

Här köper svenska män sex helt lagligt

Bordellverksamheten blomstrar i Helsingör.

Anledningen är de svenska kunderna.Torskarna åker till Danmark för att köpa sex – helt lagligt och utom räckhåll för den svenska sexköpslagen.
Sexturisternas nya resmål. De senaste tio åren har antalet bordeller i Helsingör ökat lavinartat. Anledningen är den mängd svenska torskar som åker dit för att komma undan den svenska sexköpslagen.
Svenskarna reser numera till Helsingör inte bara för att köpa öl.Många av de svenska männen besöker också Helsingör för att köpa sex.En undersökning visar att det 1995 endast fanns en synlig bordell i staden.Sju nya bordellerNu har kunderna sex bordeller att välja mellan. Utanför tätorten finns ytterligare två.

Bordellerna är inga små verksamheter.På en av dem, Citygirls som ligger ett stenkast från färjeterminalen i Helsingör arbetar 14 flickor i åldrarna 20–29 år. De tjänstgör i skift från nio på morgonen till två på natten.

Beror på lagen -Polisen i Helsingör bekräftar att verksamheten exploderat. Anledningen är, tror man, bland annat den svenska sexköpslagen från 1999 som gjorde det förbjudet att köpa sex i Sverige. Flera av de danska bordellerna bekräftar för Kvällsposten att många av kunderna är svenskar.– Ungefär hälften. De är olika åldrar och från alla samhällsklasser. Många har familjer. De kommer direkt efter jobbet, berättar en av flickorna.Bordellerna drivs på företagsmässigt sätt. Med annonser i Ekstrabladet och presentationssidor på Internet.Där kan kunderna ta del av utbudet – allt från vanligt samlag till avancerade och förnedrande sexlekar.På en av bordellerna kan den som önskar ”köpa” sig en husslav i en timme för 500 kronor.

Laglig verksamhet -Sociologen Mogens Holm-Sörensen har nyligen granskat prostitutionen i Danmark. Han säger också att det stigande antalet bordeller i Helsingör beror på närheten till Sverige.Från polisens sida gör man dock ingenting. Verksamheten är laglig så länge det enbart handlar om vanlig bordellverksamhet.

Polisen gjorde koll -För en månad sedan utförde Helsingörspolisen en kontroll av bordellerna för att se om där fanns utländska kvinnor utan giltigt uppehållstillstånd.– Men alla som fanns där hade giltigt uppehållstillstånd i Danmark, säger vice polisinspektör Verner Breiting till Frederiksborgs Amts Avis.
Av LARS-OLOF STRÖMBERG
http://www.expressen.se/index.jsp?a=301295

Klappjakt på rökare
Tobaksmuseet på Skansen måste stänga. Det är farligt för folkhälsan.Den 1 juli träder en ny tobakslag i kraft som förbjuder tobakstillverkare att sponsra evenemang dit allmänheten har tillträde, ”om sponsringen kan antas medföra att avsättningen av tobaksvaror främjas".
http://expressen.se/index.jsp?a=300712

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net