tirsdag, juli 19, 2005

Kollektiv minnesförlust

ikke ukendt i danske retssale - f.eks v. Curra -mordet, hvor vidner blev truet. Her er en ung mand sparket ihjel på åben gade i centrale Stockholm, men morderne er svære at domfælde. Man kan gisne om deres oprindelse , og jeg skal skrive det her så snart de er nærmere kendt.(Se nedenstående postering om gadevolden i Sverige).
Samtliga åtalade försatta på fri fot
De tre unga män som åtalats för dödsmisshandeln av 29-årige Marcus Gabrielsen på Kungsgatan i Stockholm i maj är försatta på fri fot. – Jag kan bara konstatera att bevisningen gällande min klient inte varit tillräcklig, säger advokat Tomas Nilsson, som företräder en av de åtalade, till aftonbladet.se. – Det verkar osannolikt att de åtalade och vittnena drabbats av minnesförlust, säger Marcus mamma.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,674836,00.html
Ord som trigger Säpo´s datorer
så de sporer "hatbrott" (ack nej, det är alvar)
Ord ur Säpos lista
Lebba, zigenare, romer, nazist, hakkors, heil Hitler, bög, bögjävel, jude, judejävel, invandrare, finnjävel, homo, flata, homosexuell, antinazist, antifascist, antikapitalism, svastika, svartskalle, neger, negerjävel – några av de ord som finns med på listan.ACAP, (all cops are bastards) Blood & Honour, AFA, svenska Motståndsrörelsen, SMR, Nationalsocialistisk Front, NSF – några välkända termer och förkortningar som ger träff om de finns med i en polisanmälan.Orden trunkeras, (finnj*) vilket innebär att man får med alla ändelser.Katrin Krantz
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10159051.asp
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net