torsdag, november 10, 2005

Begrebet "indvandrer" er en konstruktion

Gringo-Zanyar Adami har på kort tid lyckats med vad miljoner etniska svenskar inte lyckats med under hela sina liv: att under en och samma vecka sitta som inbjuden hedersgäst i en TV-soffa, att bli intervjuad av fyra tidningar och tidskrifter i rad, att få skriva vad han vill som fast kolumnist i en gratistidning samt att skriva en ocensurerad, prestigefylld Brännpunkt-artikel i Svenska Dagbladet.Om utgången av ett kommande maktövertagande skriver han så här idag i Sv.D.:

"För mig och min generation är det helt obegripligt. 40- och 50-talisterna som sitter på makten idag måste vakna. Inse att svenskhet är något mycket bredare än blond, lång, blåögd som dansar runt midsommarstänger och plockar svamp i skogen.
Det vi idag kallar för invandrarskap har berikat det svenska språket och kulturen och ur hybriderna har något nytt uppkommit. En svenskhet där man kan vara svart och svensk. Fira ramadan och vara svensk. Svenskhet är idag så stort att den enda gemensamma nämnaren är att man är medborgare här. De som inte inser det här kommer att bli omkörda när en ny generations svenskar tar makten."
Artikelns rubrik, som troligen satts av Svenska Dagbladets nuvarande, mycket egendomliga redaktion, lyder:
BEGREPPET INVANDRARE ÄR EN KONSTRUKTION
"Begreppet invandrare är en konstruktion. Ett sätt att klumpa ihop människor så att vi svenskar lättare ska veta vilka vi är. Vi vill ju gärna tycka att vi är bra, därför projicerar vi de flesta negativa egenskaper på den andre, i det här fallet invandraren.
Men de som klassas som invandrare har ursprungligen egentligen ingenting gemensamt. Däremot har de ett gemensamt kollektivt medvetande som bygger på ett utanförskap skapat av majoritetssamhället.
---Att begreppet invandrare inte funkar krävs inte många tankeloopar för att inse. Men hur är det med svenskar? Där kanske det finns något gemensamt ändå. När man som jag både har en inifrån- och utifrånblick på svenskhet ser man saker som infödda svenskar inte ser.
Jag har försökt ta reda på svenskhetens kärna men får helt olika svar beroende på vem jag frågar.För Agda från Tierp handlar det om jantelag och kärlek till naturen. För unga Lisa från Söder handlar det om individualism och att vara kosmopolitisk.
Många bakåtsträvare menar att ska man komma hit får man anpassa sig till svenskheten. Det är lite förvirrande när man får så motstridiga historier om vad svenskhet är. Ganska snart inser man att även svenskhet är en konstruktion byggd på löst underbyggda sociala kontrakt som långt ifrån alla svenskar skulle skriva under på."
http://www.gringo.se
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10985242.asp
Hvad Adami her udtrykker er ikke andet end den almindelige legitimering svenske politikere giver masseindvandringen, og det faktum at de i realiteten har foræret 20 % af landet bort til andre folkeslag. Det er hørt så ofte før.
Gringo er en indvandreravis, i realiteten et beskæftigelsesprojekt med statslige annoncer og i statslige lokaler.

"Du musst Hammer oder Amboss sein!"
sagde Goethe. Churchill sagde om tyskerne: "If they are not at your feet they are at your throat!" I dag gælder det islams vilddyr. Nietzsche gjorde opmærksom på, at "kun barbarer kan forsvare sig mod barbarer".
3 citater vore politikere ville ha skrevet sig bag ørerne i tide, hvis de ikke havde været netop det de er: lalleglade amatører og etnoromantikere. Også cand .scient .pol érne, eller måske særlig dem.

WEBSITES URGE MUSLIMS IN EUROPE TO COPY FRENCH RIOTS
Websites regularly used by the al-Qaeda terror group have urged Muslims around Europe to follow the example of the rioters in France, whose actions have prompted the government to announce a state of emergency and impose curfews.
"Children of the Muslims in Europe copy your brothers, children of the Muslims in France," says one message in an Islamic Internet forum, which incites them to rise up against the authorities in their country. In 'Tajdeed', one of the Jihadist forums particularly followed by European Muslims, propaganda videos showing some of the main scenes of violence in Paris have also been released alongside the messages inciting people to rise up.
"The children of the French Islamic community refuse to surrender and they continue the fight against the provocations of the police," the message says. "Allah is great, he blesses you oh children of Islam in France, and the force is with Allah and his prophet." The appeal continues by encouraging Muslims to teach "a lesson" to all those who are defined "dogs".................................
http://www.adnki.com/index_2Level.php?cat=Security&loid=8.0.227281262&par=

Farvelfærd

"LO-medlemmarna har inte råd att gå till tandläkare"
City Dentals vd Mattias Santesson förstår inte LO:s ovilja mot hans försök att sänka tandvårdstaxorna med hjälp av stordrift. Läs mer
LO-familj har inte råd med ny villa
EKONOMI. En vanlig tvåbarnsfamilj där båda föräldrarna arbetar inom LO-kollektivet har inte råd att bo i en nyköpt villa. Det påstås i en ny rapport. Läs mer

Multikulturalist flyr multikulturen
Pekgul - en socialdemokratisk hotshot. Pekgul - you aint seen nothing yet :
Pekgul lämnar förort på grund av våldet
Nalin Pekgul, välkänd socialdemokratisk förkämpe för invandrartäta förorter, lämnar sin egen förort Tensta för att hon tycker den har blivit för osäker. Tensta har blivit för farligt för barnen, säger hon.
Nalin Pekgul har bott i Tensta ända sedan hon kom till Sverige från kurdiska delen av Turkiet 1980.Hon säger till P1 Studio Ett att skälen till att familjen vill flytta är det ökade våldet och den religiösa fundamentalism som finns i Tensta.
Skottlossning utlösande faktor
Den utlösande faktorn var en händelse i samband med Tensta marknadtidigare i höst då en man skottskadades alldeles i närheten av familjensbostad.- Jag var på väg hem med min son. Det var blod överallt. Det är inte roligt för en åttaåring att behöva se sånt, berättar Nalin Pekgul.Rykten talade sedan om att mannen hade överlevt genom att han barskottsäker väst. Något som också gjorde Nalin Pekgul orolig.- Jag förstod då att det är många som går runt med skottsäker västhär. Vad är det som här hänt, tänkte jag. Är detta Tensta? Jag måste hamissat vad som hänt här de senaste åren.
*********
- Jag tycker inte om när min son kommer hem och säger att "mamma vi muslimer vi ljuger inte, men det gör de kristna för de har inte gud." Det där har han inte fått av oss. Vi hade inte räknat med den här religiösafundamentalismen, säger hon.Lämnar med sorg i hjärtatNalin Pekgul och hennes familj söker nu efter en bostad i ett merblandat område med både invandrare och infödda svenskar. Det är med sorg ihjärtat hon lämnar Tensta. På frågan vad som skulle få henne att stanna,säger hon några olika saker.- Mer resurser från polisens sida skulle stoppa rekryteringen tillde kriminella gängen.
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=731499

Famlievold er indvandret
i alt overvejende grad. Det norske billede svarer nogenlunde til det danske.
Mer familievold blant innvandrere
Det er mer vanlig at menn med innvandrerbakgrunn slår kona. Det viser tall både fra politiet og krisesentrene. I mange miljøer aksepteres mishandlingen.
«Jo da, han slår meg. Men han slår meg ikke hver dag.»
Slik unnskylder en av beboerne ved et krisesenter på Østlandet mannen sin. Han er ingen «mishandler». For han slår bare av og til.
– I mange kulturer er dessverre vold mot kvinner mer utbredt og mer akseptert. Det anses heller ikke som mishandling. Det er noe av forklaringen på at kvinner med innvandrerbakgrunn er kraftig overrepresentert ved norske krisesentre, sier Vigdis Bratz, leder for norsk krisesenterforbund, til Dagsavisen.
Jobber som slaver
Politiet ser det også: I rundt 70 prosent av familievoldssakene i Oslo politidistrikt har overgriper eller offer, eller begge, annen etnisk bakgrunn en norsk.
– Basert på de sakene vi får kjennskap til virker det som om vold er mer utbredt i familier med fremmedkulturell bakgrunn, sier familievoldskoordinator i Oslo politidistrikt, Stein-Erik Olsen, til Dagsavisen.
I mange straffesaker har utenlandske kvinner fortalt at de forventes å jobbe som slaver for sin mann og hans familie. Hvis de kommer til Norge gjennom familiegjenforening med en mann med innvandrerbakgrunn som er født her, mangler kvinnen helt et eget nettverk. De har verken slekt eller venner å henvende seg til for hjelp.
– Vi ser mange tilfeller av at kvinner er giftet hit og så får store problemer. Om de nekter å tilpasse seg får de ikke bare mannen sin mot seg, men hele familien hans, sier Olsen.
Hos Tone Skjelbostad, leder for krisesenteret i Oslo, er over 80 prosent av kvinnene på flukt fra vold innvandrere. Nesten alle er gift med menn med utenlandsk opprinnelse, forklarer hun.......................................
http://www.dagsavisen.no/innenriks/article181516
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net