onsdag, november 09, 2005

Fri adgang - næsten

til kommunale lokaler, financieret af skatteborgere. 2 dage før kommunevalget var det måske noget at overveje når man afgiver sin stemme.
Hizb ut-Tahrir forbyder Jyllands-Posten adgang til Københavns Kommunes bygning
Nørrebrohallen er lukket for landets største dagblad, når islamistiske ekstremister mødes til deres årlige konference
Af A. Nielsen og Lars Hedegaard
Der er tradition for kønsopdeling, når den ekstreme muslimske organisation Hizb ut-Tahrir indkalder til stormøder i Nørrebrohallen eller til gadedemonstrationer. Sådan er det også, når organisationen tilhængere søndag den 13. november forsamles til den årlige konference i Nørrebrohallen i København, hvis tema i år er "Statsterror i Afghanistan og Irak".
- Af indbydelsen, som er lagt ud på bevægelsens hjemmeside www.hizb-ut-tahrir.dk samt på www.statsterror.dk, fremgår, at der er separate indgange for kvinder og mænd, som normalt heller ikke må sidde sammen under selve mødet. Til mødet, der starter kl. 14.30. og slutter 18.30, er der gratis adgang, idet der dog "påkræves" tilladelse for journalister. Det gælder imidlertid ikke journalister fra Jyllands-Posten, som slet ikke har adgang.............................

S, Ritt & Hitzb- ut- Tahrir
Ritt Bjerregaard fejede Søren Pind af med: "Kandidaten har dementeret" - og Pind går de "xenofobe og højreradikales ærinde". Det var lige lovligt flot, men helt sædvanlig Bjerregaard stil. Rart at se at Blågårdskredsen i S er mere bekymrede over at få en formodet Hitzb Ut Tahrir mand i Borgerrepræsentationen. Tak for det.
Socialdemokrat i stormvejr
Af LARS NØRGAARD PEDERSEN
Først blev socialdemokraten Sikandar Malik Siddique sat i forbindelse med Hizb-ut-Tahrir. Det nægtede han. Nu er et kontroversielt debatindlæg dukket op, og det får partifællerne til at vende ham ryggen.
Den 19-årige Sikandar Malik Siddique, opstillet som nr. 34 på socialdemokraternes liste til Københavns Borgerrepræsentation, kritiseres nu af egne partifæller for et tidligere debatindlæg. I indlægget, som Sikandar Malik Siddique skrev for ét år siden, sår han tvivl om Al Qaidas ansvar for terrorangrebene på USA den 11. september 2001
********
Legalisering af terror
Det får partifællerne i København til at reagere.
»Osama bin Laden har selv taget ansvaret for de angreb, så jeg synes, at han skal være utroligt påpasselig med, hvordan han udtrykker sig. Den anden del er jo indirekte en legalisering af terror,« siger Klaus Hansen (S), gruppeformand i København.
Også Sikandar Malik Siddiques egen opstillingskreds, Blågårdskredsen i København, lægger afstand til ham:
»Alene at han forsøger at forstå 11. september, lyder fuldstændig vanvittigt. Havde vi kendt til indlægget, havde vi nok aldrig opstillet ham,« siger bestyrelsesmedlem Hanne Dahlerup (S).
http://www.jp.dk/kv2005/artikel:aid=3372150/

Kirsebergs rånsiffror har tredubblats
Rånen i Malmö har ökat med 30 procent under årets tre första kvartal jämfört med samma period förra året. Det visar statistik över polisanmälda brott från Brottsförebyggandet rådet (Brå). Den största ökningen har drabbat Kirseberg där rånen i det närmaste tredubblats, från 13 till 38 rån. I Hyllie och Västra innerstaden har rånen fördubblats.
Fakta: Rånen i Malmö
Totalt inträffade det 662 rån i Malmö under de tre första kvartalen i år mot 508 under samma tid 2004. I Kirseberg har rånen i det närmaste tredubblats. I Hyllie och Västra innerstaden har rånen mer än fördubblats. Centrum är den värst utsatta stadsdelen men där har antalet rån endast ökat marginellt. I Södra innerstaden, tvåa i rånligan, har det däremot skett en ökning med 50 procent.
En sammenligning med Københavns Kommune ( centrale København, ikke Storkøbenhavn), der har over 2.5 så mange indbyggere: Røveri 2004: 751 anmeldte - det er 187 i kvartalet, eller 563 på 3 kvartaler
. http://www.dr.dk/Nyheder/Kriminalitet/Kriminalkort


http://sydsvenskan.se/malmo/article126233.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net