fredag, april 28, 2006

Udeliv

Amagertorv og Købmagergade
foto © webmaster
Tak til Dansk Folkeparti for at påtage sig et ansvar
Berlingske Tidende 28. april
Af Doris L. Stenver, medlem af Venstres hovedbestyrelse
Næppe de Radikale
I Venstre har vi hvisket det længe: At Dansk Folkeparti kun er et nødvendigt onde, og at DF vil blive skiftet ud i dét øjeblik, et VKR-flertal skulle vise sig efter et valg. Det hævder Edith Thingstrup i Berlingske Tidende 25. april.
Må jeg være fri! Edith Thingstrup må tale for sig selv, og hun tager munden for fuld, når hun pådutter hele resten af Venstre sin holdning til DF. DF har siden VK-regeringens tiltrædelse i 2001 været et stabilt støtteparti. VK-regeringens parlamentariske grundlag slet og ret. Takket være samarbejdet med DF har Venstre og de Konservative kunnet gennemføre dén politik, som de to partier gik til valg på .
***********
- Tiden må vise, hvilke politiske partier, der vil være med til at sikre fremtidens velfærd. Et Socialdemokrati, som ingen i dag ved hvad står for, og som først og fremmest bruger energien på intern splittelse? Næppe. De Radikale, der åbent har bekendt, at de drømmer om statsministerposten, og hvis vigtigste mål følgelig må være at sende VK-regeringen til tælling? Næppe. Eller DF der siden november 2001 loyalt har bakket op omkring regeringen? På baggrund af de seneste års erfaringer er der al mulig grund til at tro, at det også i den sammenhæng bliver DF, der påtager sig et ansvar.


Kan man gøre en forskel?
Niels Lillelund (JP) skriver bla. i sin anmeldelse af Roy Jenkins Churchill biografi:
- "Ellemann bekender at være en stor fan af Churchill, pudsigt nok. Måske har han slet ikke læst ham. Når Churchill er det tyvende århundredes mand, er det jo netop, fordi han ikke var respektfuld og underdanig i mødet med det totalitære.
- Da han kom til, havde hans kolleger allerede slidt huller på knæene gennem utallige dialogmøder med Herr Hitler afholdt i gensidig respekt og med ønsket om fred i vor tid og den næste med, men Churchill så klart, at det ikke er alting, vi skal have en dialog om.Hvad han fortalte det engelske folk var, at det nødvendigvis måtte sejre, sejre eller dø, for i dette tilfælde var fred ej det bedste, ikke når det var en fred med Hitler. Han lovede sine landsmænd blod, sved og tårer, ikke andet.Også derfor er han aktuel i dag, hvor den totalitære trussel er en anden, men hvor den chamberlainske ånd er så genkendelig som en forsinket bybus.
Churchill kendte også islam. Jeg citerer fra The River War, 1899, og jeg håber, at De sidder ned:

»Hvor frygtelige er ikke de forbandelser, som muhamedanismen lægger på sine tilhængere. Bortset fra det fanatiske vanvid, som er lige så farligt i et menneske som galskab i en hund, er der denne angstfyldte, fatalistiske apati. Virkningen er tydelig i mange lande. Uforudseende, sløsede vaner, sjuskede landbrugsmetoder, træge handelsmetoder og usikkerhed omkring ejendomsret, det er tilstanden overalt, hvor Profetens tilhængere regerer eller lever. En fornedrende sanselighed berøver dette liv dets ynde og det næste liv dets værdighed og urørlighed. Det faktum, at enhver kvinde i islamisk lov må
tilhøre en mand som hans absolutte ejendom enten som barn, hustru eller konkubine forsinker den endelige udryddelse af slaveriet, indtil den islamiske tro er ophørt med at have magt mellem mennesker. () Der findes ingen stærkere bagstræberisk bevægelse i verden () var det ikke, fordi kristenheden er
beskyttet af videnskabens stærke arme - den samme videnskab, som den forgæves har bekæmpet - kunne den moderne europæiske civilisation falde, ganske som det gamle Rom.« (m.o.)


Bevar mig vel.Godt han er død, ellers han ville stå til humane gruppesmæk, kammeratlig kritik og konsekvens komplet med kærnemælkskoldskål på Krogerup Højskole, og det var vel en hård straf for en mand som Churchill, der styrkede sig med en flaske champagne om dagen, mindst, i kampen mod totalitarismen?

- Nej, Churchill var næppe blevet optaget i dansk PEN, og Publicistprisen er og var han ikke kandidat til. Bramfri og til tider brutal, en mand fyldt med fejl og usunde vaner i strid med Sundhedsstyrelsens anbefalinger og Arne Astrups kostråd. Dog gjorde han en forskel, helt personligt, og der er den litterære krølle, at det er de uperfekte og dog grundlæggende ordentlige mennesker, der kan gøre en forskel, mens de pæne og uplettede må nøjes med at skrive forordet.

17 pædagoger til at passe på 16-årig sex-dømt

Det svarer til den samlede skat fra 25 lønmodtagere! En beklagelig bivirkning af den bekndte Tamil-sag? Så tror pokker manden her ikke kan få råd til nye sko! (foto © webmaster)

Mandsopdækning koster fem millioner kr. årligt.
Vestsjællands Amt bruger 17 fuldtidsansatte pædagoger til at passe på en enkelt 16-årig sex-dømt dreng på en gård i Odsherred, skriver Ekstra Bladet.
Ifølge bladet koster denne mandsopdækning døgnet rundt amtets skatteydere mindst fem mio. om året, og den 16-årige er dermed landets dyreste strafafsoner.
Den 16-årige srilankanske dreng er dømt for sex-overgreb mod en 82-årig kvinde, som han overfaldt i hendes eget hjem. I juni i fjor dømte retten i Nykøbing Sjælland på anbefaling af Retslægerådet drengen til anbringelse i en døgnovervåget institution for psykisk syge.
Men her har man ikke været i stand til at klare ham, og derfor har han nu fået sin egen private indstitution, hvor han i øvrigt frit kan bevæge sig ind og ud, blot der hele tiden er to pædagoger i følgeskab med ham. Han har f.eks. lige været på ferietur til Frankrig med flere pædagoger.

Berlingske Tidende

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net