søndag, januar 14, 2007

To alliancer

»Irak-krigen har skabt et nyt Mellemøsten, hvor sunni araberne ikke længere kan ignorere amerikanske interesser, fordi de har brug for hjælp mod shiiternes truende overmagt. Til gengæld er shiiterne USAs allierede i Irak, som er en nøglestat. Hvor tidligere imperiale statsmænd stræbte efter at opnå denne situation med kynisme og snedighed, så har Bush-administrationen opnået samme effekt ved et tilfælde. Men resultatet er nøjagtigt det samme.«
En af de bedste kendere af amerikansk sikkerhedspolitik Edward N. Luttwak om Irak-politikken. I Wall Street Journal.
(Bent Blüdnikow, Megafon, Berlingske)

Two Alliances
President Bush has managed to divide and conquer the Middle East.
BY EDWARD N. LUTTWAK
WSJ via Opinion Journal

Collapsing state
det irakiske samfund i Sverige på snart 90.000, er selvsupplerende og ingen synes at ville forhindre det i at tre-, fire og fem-doble sig.

N.Y.T.: Iraqi Refugees Find Sanctuary, and Fellow Iraqis, in Sweden

Last year, 8,951 Iraqis applied for asylum in Sweden, up from 2,330 in 2005. Of those, almost 3,000 arrived in November and December. Those choosing this relatively small country of nine million people represent nearly half of the Iraqi refugees arriving in Europe and surpass by far the number admitted to the United States each year.
New York Times

Collapsing towers
sandelig om ikke Kanal Klog (DR 2) igen igår sendte Jytte Rex´kongeniale portræt af Danmark store grafiker, Palle Nielsen, "Herren er min hyrde, Mig skal intet fattes". Den som de i en rum tid vurderede var for "smal" og gik over vores stakkels forstand. Lån den på biblioteket. Han var vores Dürer og Goya. (Jeg har tidligere skrevet lidt om ham - scroll lidt!)
- Foto nr. 2 af den faldende campanile i Venedig 1902 hang på Nielsens væg. Foto nr 3 nåede han lige ikke at opleve.
DN: Medierna den verkerliga oppositionen

og det samme gælder Danmark, der på sæt og vis ikke har haft en opposition i 5 år og to måneder. Måske når de Radikale er færdige med at skændes med hinanden, men så begynder socialkammeraterne vel igen:

Det kommer ett erkännande från DN:s ledarredaktion idag, 100 dagar utan opposition:
Det har i första hand varit tidningar, tv-stationer och fackliga organisationer som pressat regeringen, inte socialdemokratiska riksdagsledamöter

DN via Erixon com

30-35 % højere løn

er tommelfingerreglen, hvadenten man er IT arbejder, sygeplejerske eller bartender. Plus en fungerende offenlig sektor - sygehus, politi mv.

En svensk industriarbetare skulle tjäna 62 kronor mer i timmen om han åkte över sundet och tog ett jobb i Danmark.

Arbetarbladet

Mindre uoverensstemmelse
kan vel ordnes i mindelighed ved en rundbordskonference med repræsentanten for herrefolket:

AUSTRALIA'S controversial mufti Sheik Taj al-Din al-Hilali has landed himself in hot water again, this time by saying Australian Muslims are more entitled to the country than those with a convict heritage.
Speaking in Arabic on Egyptian television Sheik al-Hilali said, according to a Seven Network translation, that white Australians arrived in the country shackled as convicts. "We (Muslims) came as free people. We bought our own tickets. We are entitled to Australia more than they are,'' he said.
Australia 'a convict nation of liars'

"Undercover mosque"
i aftes sendte Channel Four en udsendelse med bla. denne charmerende udtalelse. Programmet dukker nok op på nettet:
Another speaker says Muslims cannot accept the rule of non-Muslims. “You cannot accept the rule of the kaffir,” Dr Ijaz Mian tells a meeting held within the mosque.
“We have to rule ourselves and we have to rule the others.”
Channel 4, Undercover Mosque

update: se video ovenfor

"Knalder socialbedragerere på stribe"
Skat afslører socialsvindlere i Billund Lufthavn
BILLUND: Skat i Billund Lufthavn knalder socialbedragere på stribe. Det drejer sig eksempelvis om kontanthjælpsmodtagere, der bor store dele af året i udlandet og samtidig indkasserer penge fra den danske stat.

Den slags er ulovligt, da man i langt de fleste tilfælde skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man er på overførselsindkomst herhjemme.
Men de månedlige beløb rækker en hel del længere i lande som Pakistan, Tyrkiet, Iran og Vietnam. Og så kan det være fristende for nogle at slå sig ned her gennem længere tid, hvis man i forvejen har rødder i landet.
Man kan imidlertid ikke snige sig uden om møder med kommunens socialrådgiver, hvis strømmen af penge fra Danmark skal opretholdes.
-Vi er blevet mere opmærksomme på problemet og har i løbet af 2005 og 2006
[..]
Skats underrettelser til hovedsageligt jyske kommuner i nærheden af Billund Lufthavn har i adskillige tilfælde resulteret i voldsomme bøder på flere hundrede tusinde kroner til socialbedragerne.
Jagter smuglervarer
En mistanke opstår som regel, når tolderne foretager stikprøver i ankomsthallen på jagt efter smuglervarer. Der er med andre ord tale om en sidegevinst, som ikke normalt hører under Skats indsatsområde. -Vores opgave er først og fremmest at sørge for, at der ikke bliver smuglet ulovlige varer ind i Danmark. Men vi føler en forpligtigelse til at underrette kommunerne, hvis en situation lugter af socialt bedrageri. Det sker som regel under de indledende interviews i kontrolhallen, hvor vi ofte kan se i passet eller på billetten, hvor længe folk har været ude af landet. Og så slår man lige op i computeren og tjekker, om de er på overførselsindkomst, forklarer Carl Andersen videre.
Omfattende udrejsning
En god portion af de hundredvis af underretninger fra Billund Lufthavn har haft kurs mod Vejle Kommune. Kommunens tidligere skattechef, Hans Jørgen Tusborg, har været i berøring med mange af sagerne. Ikke mindst i kraft af hans medvirken i oprettelsen en speciel bedrageriafdeling i byen.

-Problemet er sandsynligvis ganske omfattende. Bare tænk på balladen i Libanon, da det vakte store forundring, at så mange danske statsborgere befandt sig i landet, umiddelbart før krigen mod Israel for alvor brød løs, uddyber Hans Jørgen Tusborg og oplyser, at der som regel altid indkaldes til et møde med den pågældende person, når en underretning tikker ind til kommunen. Der er dog ikke blevet udstedt så mange erstatningskrav i hans tid i Vejle kommune. -De forklarede tit og ofte, at de ikke kender reglerne. (Ritzau)
se også : Historien om det konsekvensløse samfund - om job- og helbredspatruljer…

"Vi overlever på danskheden"

kættersk tale for 6 år siden. Common knowledge idag:

Den danske særegenhed og sammenhængskraft er blevet Danmarks væsentligste våben i den globale overlevelseskamp. Sådan aflæser idehistoriker Jens Erik Kristensen situationen, når han skal stille den øjeblikkelige diagnose på det danske samfund.
»Den nuværende regering har formået at forene en økonomisk globaliseringsstrategi med en kulturkamp, hvor der er lagt vægt på det, der er særlig dansk. Umiddelbart er det jo den »farlige globalisering« mod den »trygge danskhed« og de fleste vil jo mene, at global konkurrencekraft og national kulturel særegenhed er hinandens modsætninger. Men paradoksalt nok er det lykkes at få disse to størrelser til at svinge sammen i stedet for at være hinandens modsætninger,« siger Jens Erik Kristensen.[...]
Som eksempler på værnet om danskheden nævner han kulturkampen set i et bredt lys – uanset om det er kulturkanon, skolepolitik, hi-storisk forskning eller stram udlændingepolitik. [..]

»Vi er blevet opmærksomme på, at det, som de andre ikke kan efterligne, for eksempel er den danske flexicurity-model. Andre lande kan lave noget, der ligner, men de kan ikke gøre det på baggrund af den koncensuskultur, vi altid har haft herhjemme. Derfor er konkurrencekraften blevet kulturel,« siger han.
Som et eksempel på hvor stærkt et konkurrencekort den politiske kultur er, nævner han, hvordan reformer i Tyskland tager årevis at gennemføre, mens Danmark har gode erfaringer med at gennemføre omfattende ændringer i velfærdssamfundet på relativt kort tid.

LO´s Ugebrev A 4

Retsbevidsthed
Theodore Dalrymple
The criminal justice system is being perverted by all sides
The English used to pride themselves on their fairness: what wasn’t fair wasn’t cricket. Maybe other people didn’t take them at their own estimate, but it is now beyond dispute that substantial numbers of Britons are completely without any sense of fairness or justice. For them, the law is merely one of the instruments with which they wage the perpetual war of each against all.

Devious, dissembling, dodgy. And that's just the police

Apati / anti-apati
i visse lande kan en psykiatrisk diagnose stadig være mere politik end psykiatri:

KRÖNIKAN. Varför är det så tyst om de apatiska flyktingbarnen? Skall verklighetsförfalskningen läggas till historien för att ingen vågar ta i sanningen.

Manipulerade. Låt oss ta det den lite tjatiga vägen för att göra det tydligt: 1975 0, 1976 0, 1977 0, 1978 0, 1979 0, 1980 0, 1981 0, 1982 0, 1983 0, 1984 0, 1985 0, 1986 0, 1987 0, 1988 0, 1989 0, 1990 0, 1991 0, 1992 0, 1993 0, 1994 0, 1995 0, 1996 0, 1997 0, 1998 0, 1999 0, 2000 0, 2001 0.
Många nollor blir det. Siffrorna avser antalet rapporterade fall av apatiska flyktingbarn i vårt land. Inga sådana är kända under alla dessa år. Ändå har principerna i den svenska flyktingpolitiken varit likartade sedan mitten av 1970-talet.

Leder - Skånska Dagbladet

En ABBA - hædersmand

En søgning på "Ulvaeus - Muhammmed" giver ingenting på Google News Sverige

ABBA-Björn støtter Muhammed-tegninger
Björn Ulvaeus har fået nok af religiøse fundamentalister
Af Morten Sørensen, BT 13. januar
Mamma Mia,« tænkte den kendte ABBA-sanger og komponist Björn Ulvaeus, da Dannebrog blev brændt af i Mellemøsten for snart et år siden.

Hans forargelse over de voldsomme Muhammed-demonstrationer var så stor, at han er blevet politisk aktiv i den svenske forening Humanisterna.
»Jeg mener ikke, at religion og politik hører sammen. Når man ser, hvordan politiske beslutninger bliver bestemt af religion, selvom de berører os alle, så tænker jeg bare, at jeg ikke ønsker at vende tilbage til middelalderen,« siger Björn Ulvaeus.Religiøse temaer som hovedbeklædning og satiriske Muhammed-tegninger bliver efter hans mening ikke diskuteret tilstrækkeligt.
»Visse mennesker – især venstrefløjen – har en dårlig samvittighed. De siger, at vi ikke kan diskutere disse emner, men at vi skal vise tolerance uanset hvad. Jeg synes, at vi skal tage diskussionen på en rationel måde. I vores land har vi ytringsfrihed. Og selvom det kan føles forfærdeligt for disse mennesker, så bliver de nødt til at forstå vores holdning,« siger Björn Ulvaeus, der ikke regner med, at ABBA finder sammen igen
Det var bl.a. billeder af brændende Dannebrog, der fik Björn Ulvaeus til at blive politisk aktiv. «I vores land har vi ytringsfrihed. Og selvom det kan føles forfærdeligt for disse mennesker, så bliver de nødt til at forstå vores holdning,« siger Björn Ulvaeus.
Fel av påven att be om ursäkt Ulvaeus i Expressen

Flemming Rose i Deadline
for en gang skyld. Video min . 11:41

Nu skal det handle om verdens eneste supermagt, USA. Spørgsmålet er om amerikanernes nuværende vanskeligheder på den udenrigspolitiske scene er et signal om, at de taber terræn. Et USA, der må sende stadig flere tropper til Irak; et USA, der erkender at krigen mod terror er vanskelig og langvarig, og et USA, der taber international prestige. Er det udtryk for et trængt imperium?

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net