tirsdag, januar 30, 2007

Tycho Brahe 1546 - 1601

Gipsafstøbning af hans kranium taget ved åbningen af graven i Prag 1901. Det afhuggede næseben og resterne af overskæg ses. Nationalmuseet.
(Foto © Snaphanen - klik!)

Fysikeren og Mars-forskeren Jens Martin Knudsen:

"Jeg har tænkt meget på, når nu jeg går på pension, at skrive en danmarkshistorie. Den skal indeholde fire kapitler: Et om Tycho Brahe. Et om Ole Rømer. Et om H.C.Ørsted, og et om Niels Bohr. Og så vil jeg slutte med at skrive, at resten bare er "footnotes"
"Det vi kalder den moderne, vestlige civilisation tog sin begyndelse med Tycho Brahes opdagelse af en supernova den 11. november 1572. "

"Magstarkt kritisera grannen"
mener lederskribenten Hördin i Helsingborgs Dagblad (i upp-Sverige har man valgt at ignorere DF)
Dansk Folkeparti tycker att Sverige tar emot för många flyktingar. Och att det går alldeles för snabbt att bli svensk medborgare. Partiet oroar sig för att de nyblivna svenskarna ska använda sig av rätten att röra sig fritt i Norden och flytta till Danmark. Därför vill man göra det svårare för alla svenskar att flytta till Danmark. Det är förbluffande uttalanden som dessutom vittnar om en djup okunnighet. Det är ju inte enbart inom Norden som vi som svenska medborgare - och danska medborgare - har rätt att röra oss fritt, det gäller för övrigt hela EU-området.
Helsingborgs Dagblad
spørgsmålet er hvem der er der er "okunnig". Mellem de nordiske lande findes konventioner de særligt begunstiger nordiske borgere:
Nordisk konvention om social sikring
Revideret konvention om social sikring
Nordisk konvention om social bistand og sociale tjenester
i praksis betyder de at en svensker i tilfælde af arbejdsløshed - i stedet for som en EU borger at få en gratis billet til hjemlandet - får lov at oppebære socialhjælp i Danmark. Man kan se praksis i en case story her fra Familieadvokaterne. Hvad det kan betyde på midre end ti år, kan enhver tænke sig : 100.000 nye "svenskere " på fire år. De fleste kan være svenske statsborgere om 8 år. I al den tid kan de færdes frit i Danmark, med de sikkerhedsrisici det indebærer.

Menige svenskere
ser anderledes på det, men det får de jo ikke lov at skrive i Lotta Hördins avis:
»Riktigt bra initiativ «
All press som kan sättas på Sverige i de här frågorna skall sättas. Man får väl hoppas att det finns en passus i det danska förslaget som ger oss andra en möjlighet att flytta om det skiter sig. Annars får vi väl söka asyl i Danmark?Att det här uppmärksammas i Danmark är bra och om det ger följdverkningar i Sverige är det ännu bättre.Men som vanligt antar jag att svenska politiker och journalister fortsätter att ha huvudet i ett hål i sanden och skriker "ALLA DANSKAR ÄR RASISTER" istället för att ta upp skallen och titta på den hårda och obarmhärtiga verkligheten. Skalman

Thomas Nydahl

der kan være meget fornuftigt, forstår ikke rigtig problemet:

1. Svenskar med danskt påbrå. Eftersom min farfar Hans Nydahl föddes i Köpenhamn av en ensamstående piga räknar jag med förtur om jag vill bosätta mig i Danmark. Vi kunde kallas "hedersdanskar", vi som egentligen, innerst inne, är danskar.

2. Svenskar med sju generationer begravda i vigd, skånsk jord. Denna kategori har så starka band till det gamla Skåneland och Danmark att det vore otänkbart att hindra dem att bosätta sig i Danmark. För den som tvivlar finns både kyrkoböcker och spadar att tillgå.

3. Andra svenskar. Ja ni förstår vad jag menar. Klart man måste vara restriktiv.

4. Nysvenskar. Dansk Folkeparti menar att "den fria invandringen" (häpp!) till Sverige gör det möjligt för turkar och andra att sedan de efter några få år fått svenskt medborgarskap flytta till Danmark. Partiets utgångspunkt tycks vara: alla nysvenskar, dvs invandrare, egentligen vill bo i Danmark och att flytten till Sverige bara varit en skenmanöver.

Blygsamt förslag för Öresundsregionen

”Judehat förenar nazister och islamister”
Det finns tydliga kopplingar mellan islamistiska grupper och nynazister och det som förenar dem är antisemitismen. Det säger fil mag Martin Telinius, som i veckan lagt fram en magisteruppsats i ämnet
– Nynazister och islamister har tre saker gemensamt: Total förnekelse av Förintelsen, synen på Israel som en rasistisk apartheidstad och en lång lista av konspirationsteorier riktade mot judarna.

Det säger Martin Telinius, som avhandlat ämnet i sin D-uppsats under magisterstudier i statsvetenskap vid Lunds universitet.
Titeln på uppsatsen är: Antisemitism online, a comparative study of anti-semitism on neo-Nazie and Islamist websites (Antisemitism på internet, en jämförande studie av antisemitism på nynazistiska och islamistiska websidor).

Världen Idag - desværre synes den ikke online på Lunds Universitet

Støtte til fængslet blogger


CAIRO: Human Rights Watch opfordrede i går Egypten til at løslade en blogger fra oppositionen, der bliver retsforfulgt, fordi han har skrevet noget, anklagemyndigheden betragter som et smædeskrift mod islam og en fornærmelse mod præsident Hosni Mubarak. Abdel Karim Suleiman, en 22-årig tidligere jurastuderende, der har siddet fængslet siden november, er den første, som bliver retsforfulgt i Egypten på grund af skriverier på Internet. Han risikerer 9 års fængsel. Retssagen føres i kystbyen Alexandria.

Human Rights Watch

Sverige, feminismens hjemland ?
det er svært ikke at le råt af de svenske skrivebordsfeminister, der lader over 4200 (plus mørketal op til faktor 10) kvinder voldtage uden synderlige straffe tilgerningsmændene. I Australien ser de anderledes alvorligt på den slags terror:
Refugee jailed for 24 years for rapes

Interview med Bernard Lewis
"Europeans are losing their own loyalties and their own self-confidence," he said. "They have no respect for their own culture." Europeans had "surrendered" on every issue with regard to Islam in a mood of "self-abasement," "political correctness" and "multi-culturalism," said Lewis, who was born in London to middle-class Jewish parents but has long lived in the United States.
Jerusalem Post: Muslims 'about to take over Europe'

Ulf Nilson: Anna Lindhs död lärde oss inget
om de psykisk syge der huserer rundt på svenske gader og stikker folk ned. Lidt mærkeligt at Nilson refererer til Mihailovic, da han jo netop ikke godtog at han skulle være utilregnelig.(Nilson, Motivet, tack)
"Systemet är, som Anders Milton övertygande visat, kasst, nerkört, ruttet. Flera mord, på vuxna och barn som Sabina och Tobias, på en utrikesminister och troligen också en statsminister - nu räcker det. Mijailo sökte enträget hjälp och fick ständigt nobben. I stället - kniven!"

Ulf Nilson i Expressen

DR-film lavet sammen med Enhedslisten

at tænke sig man skulle blive nødt til at læse Trads Tidende hver dag: (foto Snaphanen)

»En pudsig alliance«
I går ringede filmens instruktør Christoffer Guldbrandsen ikke tilbage for at svare på spørgsmål om emnet.
Guldbrandsens nære samarbejde med den yderste venstrefløj i forbindelse med Afghanistan-filmen kommer ikke som en overraskelse for Venstres udenrigsordfører, Jens Hald Madsen:
»Ved filmen har der været en pudsig alliance. Der har tydeligt foregået en kommunikation mellem instruktøren og Enhedslisten, der vidste præcis hvad filmen indeholdt, før den var færdig.«
Den ansvarlige DR2-redaktør ved ikke, om hun kan leve med, at Guldbrandsen har samarbejdet med Enhedslisten om dokumentarprogrammet.
»Det her er nyt for mig, Det må jeg spørge instruktøren om,« siger Gitte Rabøl.

Nyhedsavisen.dk

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net