fredag, februar 02, 2007

Erika årgang 1958

en gammel, kær ven. Efter sigende den sidste med helstøbt valse. Lavet for evigheden, lutter hardware. Jeg kalder den "model Tove Ditlevsen". Hun skrev på sådan én og har skrevet et morsomt essay om den. En gang skulle den renses for madrester og cigaretskod. Gyldendal brugte anledningen til at forsøge at prakke hende en elektrisk IBM på. Det mislykkedes selvfølgelig.
Denne har været omkring i verden med mig:

Nedsmeltet skrivemaskine fra Rigskancelliet i Friedrichstrasse, nu Frihedsmuseet i København. Den kunne passere som en installation på et af de mondæne gallerier i Bredgade kvarteret (fotos © Snaphanen, klik)

Skal vi lukke grænsen til Sverige?
taget i betragtning at "integration" er en af de Radikales kæpheste, er det imponerende hvad deres ordfører på området ikke ved. Også om danske forhold, f.eks. om anerkendelsesprocenten i 90´ erne under SR regeringen. For slet ikke at tale om Sverige. Uha, uha !
Hør udsendelsen (18:00) Medvirkende:
Morten Østergaard, integrationsordfører for de Radikale, og Søren Espersen, uden-rigsordfører for Dansk Folkeparti.
I de kommende år regner svenskerne med at modtage 100.000 flygtninge - primært fra det krigshærgede Irak. Og når alle disse mange mennesker vælter ind i Sverige, vil de måske også strømme ind over Øresundsbroen til Danmark.Derfor bør vi lave regler, der gør det sværere for vores naboer at bosætte sig og hæve bistandshjælp i Danmark, mener Dansk Folkeparti

P1 debat

Migrationsteknik
Migrationsminister Bjarne Håkon Hanssen säger till tidningen Aftenposten att man "bör behandla dokument från Irak extra noga. Det gäller också pass".
Falska id-handlingar räcker i Norge som grund för att mista uppehållstillståndet.
Hanssen hade ett möte med Iraks stockholmsambassadör Ahmad Bamarni före jul.
- Det lugnade inte. Vi känner oss inte säkra när det gäller utfärdandet av irakiska pass, säger Hanssen.
Utgångspunkt för mötet var att Bamarni ville ha amnesti för alla med falsk identitet. Hanssens avvisade kravet.

Pass från Sverige het handelsvara bland exilirakier

Malmø knager i fugerne
men det er sent, alt for sent. Malmø´s fremtid er bestemt:
Nu kräver Malmös politiker att regeringen tar ett större ansvar för flyktingmottagandet.
I ett brev till regeringen kräver politikerna bland annat att att staten, utöver statsbudgeten, ska stå för den verkliga kostnaden för flyktingmottagandet.[..]
Man kräver också ekonomisk incitament för att flyktingar ska välja att bosätta sig i kommuner där det finns bostad och arbete.
I brevet understryker man att det inte är flyktingarna själva som är problemet, utan den ökande trångbodheten och bristen på arbete. (foto - Islamic Center, Malmø)

Kräver större ansvar i flyktingfrågan

"Religionsneutrale helligdage"

det lyder jo lige så godt som "kønsneutrale ægteskaber", men lur mig, det er fremtiden. Er søndag forresten ikke en helligdag i Sverige ?

"Börja om från början , börja om från nytt, varför skall vi sörja?
Börja om från nytt!"
Lill-Babs
Låt helgdagar bli religionsneutrala. Det kräver arbetsgivarorganisationen Almega, Svensk Teknik och Design, i förhandlingar med facket.
De med annan tro än kristna måste ta ledigt för att fira sina helger. - Varför ska man som shiitisk muslim vara ledig på trettondagen om man vill vara ledig och fira ashuradagen?, säger han till.

Ta helg när det passar

” De mortuis nihil nisi bonum ”
- I Metro Expressen skriver de, at han rejste til mellemoesten for at “maegle” i mohhammedkrisen. Nu er dansk jo ikke mit modersmaal saa maaske har jeg misforstaaet noget med hensyn til ordet ” at maegle”
En af mange kommentarer på Uriasposten til Abu Labans død. Det ville være synd at sige de ligefem emmer af sorg og savn.

Halløj på DR hotellet
Forslag til nyt DR-fadervor
Anders Fogh, du som er på Christiansborg!

Helliget blive dit navn, komme din regering,
ske din vilje som på TV 2 således også i DR;
giv os i dag vort daglige brød, forlad os vor skyld,
som også vi forlader vores skyldnere,
og led os ikke ind i fristelse,men fri os fra oppositionen.
For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.
Med venlig hilsen

Martin Stenderup, DR TEK APPL Medie Systemer

29. januar 2007
Misbrug af Fadervor
Misbrug af Fadervor i denne forbindelse er ikke god skik, efter min mening. Lad mig understrege, at jeg ikke er fanatisk religiøs, men det minder lidt om "Muhammed tegningerne", og træder grundliggende på folks overbevisning.
Med venlig hilsen

Leif Østbygaard, klubformand LPS Klubben
PS: Jeg er heller ikke venstremand, så marker gerne jeres meninger om Anders Fogh og Venstre.


("Grundliggende" er Østbygaards retskrivning) - se videre på Uriasposten: “… pudsigt, som disse såkaldte “fejl” altid stiller den nuværende regering i et dårligere lys” &
Popper som pligtpensum for journaliststuderende

Voldtægt af mænd
er ikke så helt sjælden i Sverige. Ingen der har været i Mellemøsten kan undre sig:
Man våldtogs av två män i park: En 21-årig man har anmält att han våldtagits av två män i Slottsskogen under natten till fredagen, säger polisen
Expressen. GT

Ayaan Hirsi Ali på Channel 4
Ayaan Hirsi Ali on multi-culturalism
Ahmed Controversial Dutch MP Ayaan Hirsi Ali has told Channel 4 News the Tory Party is seeking her advice on multiculturalism.
Channel 4 news, special report

Forbrydelse
"Jag brukar titta på Efterlyst i TV3 eftersom jag anser att brottsligheten ,brottslighetens utveckling, brottslighetens utformning,och brottslighetens art och dess innehåll ger oss besked om samhällsutvecklingen; genom att betrakta och studera det avvikande får vi besked om normaliteten, tar vi temperaturen på samhället."
Sverige helt laglöst land

"De sendte en kvinde"
og det er altid noget, for bare vi vælger kvinder, tilhører alle vores sorger gårdsdagen. Det siger sig selv, og hvis ikke det gør siger svenske journalister det. De også snart kvinder allesammen, i al fald på TV. Det er nok derfor det går så godt i Sverige.
HELSINGÖR. Wanja Lundby-Wedin från svenska LO var en av flera ledande kvinnor på plats i går.
Danska socialdemokraterna leds också av en kvinna, Helle Thorning-Schmidt, och Vanja Lundby-Wedin ser fram emot att Sverige också snart får en kvinna på partiledarposten, Mona Sahlin.— Att det kliver fram starka kvinnor har betydelse. Som första kvinna på en post kan man också få lov att vara annorlunda. Man jämförs inte lika lätt med föregångarna eftersom de varit män och det kan vara en fördel, säger hon.
Man får lov at vara lite annorlunda

Google linker til ekstremister
men det skal nok snart blive anderledes. Nationaldemokraterne er en lille, idiotisk sekt af politiske analfabeter af den slags der har gode vækstvilkår i Sverige. De har deres gode sider, men de har ikke en chance i den virkelige verden. Endnu. Heldigvis. Men taktikken at radere dem bort fra Google, er bestemt ikke vejen frem, selvom det sikkert blir resultatet.
On Wednesday the Swedish language version of Google News began linking to a news article published by Nationell Idag, the newspaper of the far right National Democrat party.
The article concerned revelations that the Iraqi embassy in Stockholm had issued thousands of passports to asylum seekers based on false documentation, a story also covered by all major news media in Sweden.
Google News links to Swedish extremists

Alle de socialdemokratiske partisoldater
kaglede op i TV igår om, hvor mistænkeligt det er at Karen Jespersen har været medlem af 3 partier på over tre årtier. Men hvem er det nu der har ændret sig, og hvorfor skulle det være en dyd at forlove sig med et bestemt parti. Folk skifter rask væk familie 3-4-5 gange i løbet af livet. Alting flyder, sålunde også i politik. Så skulle det være virkelig slemt med undertegnede. Jeg har aldrig været forlovet med noget parti, og det sker næppe heller.
Spydpigen er inde på det samme:
Hele dagen har vi hørt om Karen Jespersen. Nogle undrede sig over hendes usædvanlige løbebane fra VS over socialdemokratiet til partiet Venstre. En utilladelig uorden.Er det Karen Jespersen, som har ændret kurs? Eller er det partierne, hun var i, som har svigtet det, hun troede, at de stod for, og som hun kæmpede for.

Det anstændige menneske
Hanne Reintoft fascinerer mig. Jeg kan forstå man kunne blive kommunist i 30érne og 40 érne. Tilnød indtil 1953 (56). Men at melde sig ind omkring 1970, det er imponerende. Hvordan kan hun tro, hun ikke blev registreret ? Anstændighed og naivitet er to sider af samme mønt. Det kan man vel kalde en minitragedie.
»Jeg vil have slettet alle oplysninger, og jeg er parat til at gå hele vejen til domstolen i Strasbourg, hvis det skal være.«
Hanne Reintoft, forfatter og tidligere medlem af Danmarks Komunistiske Parti om
PETs gamle arkiver

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net