lørdag, februar 10, 2007

Kampvogn

bygget af modtandsgruppe på Frederiksværksbanens værksted. Frihedsmuseet (in english) København. Foto © Snaphanen, klik!

"Sverige är problemet i Norden"
Søren Espersen i Sydsvenskan - nu står verden ikke længere. Det ligner jo en helt almindelig, fri avispolemik og det kan da ikke være meningen?

- "Nu kommer 3000 asylansökare till Sverige varje månad. Man har från den svenska regeringens sida bett kommunerna att göra sig klara att ta emot 100000 nya flyktingar under de kommande två åren. Och då det är välkänt att varje flykting medför minst två familjemedlemmar, kommer det naturligtvis att gå galet. Ett välfärdssamhälle av den nordiska typen kan inte i längden klara en sådan vanvettig ökning av nya socialbidragstagare. Det kan helt enkelt inte fungera.
- I Sverige får asylansökare medborgarskap efter tre fyra år. Sedan har dessa utlänningar helt fri tillgång också till de danska socialbidragskontoren. Varför skulle vi här i Danmark lägga energi på att införa strikta asylregler, om alla möjliga fremmede ändå kan anmäla sig som socialbidragstagare, när de viftar med ett svenskt pass? Det är idag Sverige som med sin arroganta och oanständiga asylpolitik är själva problemet i det nordiska samarbetet – och som med sin egensinnighet hotar det nordiska projektet.
SØREN ESPERSEN - Sydsvenskan

Svensk asylpolitik er et problem for hele Norden
det er ikke populært at være ude med dette inden det er evident for de tungnemmeste. Det bliver det dog ikke mindre sandt af at nogen - antagelig på grund af manglende viden eller af psykologiske grunde - synes det er præmaturt. DF sidder i baghånd her og kan plukke billige points : Sverige har tiden og virkeligheden imod sig. "Demokrati i Irak" vil jeg dog se før jeg tror det. Pressemeddelelse fra Pia Kjærsgaard:

- Det officielle Sveriges hykleri kender ingen grænser. Ikke alene truer den svenske asylmodel hele Norden. Nu mener Sverige, at Danmarks militære engagement i Irak burde tvinge os til at modtage flere flygtninge. Det forholder sig jo stik modsat. Omvendt Sverige sætter Danmark nemlig vore egne soldaters liv og lemmer på spil for at genopbygge Irak og skabe fred og demokrati i landet, siger Pia Kjærsgaard.
- Sandheden er, at de svenske politikere er desperate. Sverige er ved at kollapse under byrden af årtiers forfejlede udlændinge- og integrationspolitik. Borgmestrene er i flere byer ved at bukke under for det enorme flygtningepres."

Svensk asylpolitik är ett problem för hela Norden. Sv.
Svensk asylpolitik er et problem for hele Norden Da.

Axess: Roger Scruton og Ian Buruma
mens vi venter på at Buruma kommer online i aften, vil jeg meget foreslå at man varmer op med Scruton. Det har ikke været online så længe. En halv time i udsøgt selskab.

Globaliseringen och terrorismen
Den konservative filosofen och samhällstänkaren Roger Scruton intervjuas av Aftonbladets Johan Hakelius. Samtalet spelades in under 2006 års Engelsbergseminarium. Programmet sändes första gången 17 december 2006.

Web TV

Axess

Abu Labans afløser

foto © Snaphanen
Den kontroversielle imam Abu Laban, der beviseligt på åben skærm mestrede at multitaske med sin tunge under Muhammed-krisen, er som bekendt afgået ved døden. Nu er jagten på hans afløser så gået i gang, og Islamisk Trossamfund håber at finde en anden, der besidder samme karismatiske og forførende udstråling som den forrige Laban.
Der er mange kandidater på listen lige fra Akkari til Abdul Wahid Petersen, og hvis Jørgen Bæk Simonsen når at konvertere, er Groft sagt helt sikker på, at også han har en god mulighed for at kunne udfylde rollen som en ny Laban.Groft sagt vil dog gerne hjælpe Islamisk Trossamfund med at finde en ny og værdig imam. Rygterne siger, at den amerikanske pop-konge, Michael Jacksons bror Jermaine, der er muslimsk konvertit, har opfordret sin bror at læse om Muhammeds lære.»Jeg tror, at Michael er inde i seriøse overvejelser omkring islam, fordi han tilbragte så lang tid i Bahrain. Jeg var årsagen til, at han flyttede dertil. Jeg ville have ham ud af USA og hen til et sted, hvor man beder fem gange om dagen. Det er en smuk ting,« siger bror Jermaine.
- Michael Jackson er meget begejstret for islam. Især finder han tilfredshed i tildækningspåbud og i det faktum, at Muhammed blev gift med den ni-årige Aisha. Så mon ikke Michael Jackson ville kunne få et lille bi-job som imam på Dortheavej i København og synge »I am bad« på arabisk, når han en dag konverterer?

Farshad Kholghi, Groft Sagt Berlingske

Tre nye interview med journalisten, forfatteren og islamkritikeren Melanie Phillips

se bla. hendes kommmentar til Channel 4, Undercover Mosque

Envher svigermors drøm-teknokraten

Kenneth Plummer optræder på TV med en påtaget selvsikkerhed. Men da han næppe er dum, kan han ikke undgå at vide, at DR´s kredit er ved at være opbrugt. Det er den også her - det skete endelgyldigt da P 1 opgav at være en kundskabskanal, men blev til halvt dameblad, halv politisk palaver-magasin. "Tankevækkende radio"....gå hjem og vug ! Følende small talk radio.................

Fra Kastholms lørdagskommentar i Berlingske:

"Krisen i Danmarks Radio drejer sig ikke kun om en uværdig omgang med danskernes penge. Den drejer sig også om en uværdig omgang med institutionens kulturelle forpligtelser og muligheder.
- I onsdags gik ledelsen i Danmarks Radio omsider til bekendelse. Hele DR-byggeriet i Ørestaden koster altså nu - indtil vi erfarer andet - 4,7 milliarder kroner. En enorm sum. Ikke til at forestille sig. Hvis hver eneste lønmodtager i Danmark, alle der er i arbejde nu, sendte mig 1.700 kroner, en fornøjelig tanke, så ville jeg have godt 4,7 milliarder kroner. Sådan et beløb ville være en fantastisk investering i dansk forskning. Men det er, hvad vi skal betale for nogle elendigt gennemarbejdede huse og en manieret koncertsal til DR." [..]

Det har længe gået ud over programmerne. Hvor længe er vanskeligt at sige. Men man siger næppe for meget, når man siger, at for Danmarks Radio som landets førende kulturinstitution var den tidligere generaldirektør, Chr. S. Nissen, en katastrofe, og min vurdering er, at kombinationen af den nuværende bestyrelsesformand og den nuværende generaldirektør er en fortsættelse af katastrofen med andre navne. Det er åndløsheden sat i system.

Har man nogensinde hørt den nuværende bestyrelsesformand sige noget som helst væsentligt om DRs opgaver? Har man nogensinde hørt den nuværende generaldirektør sige noget som helst begavet om DRs sjæl, historie og mission? Efter hvad der foreligger offentliggjort, ligger hans egne kulturelle interesser og tidslige horisont på niveau med en teenagers.

Spare us the film reviews. We don't pay taxes for them

Europas bedst betalte filmanmelder Margot Wallstrøm

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net