onsdag, februar 14, 2007

På rejse

det er ikke sådan at blogge fra fremmede PC ér, uden sin mail, foretrukne, fotoprogram osv. Men nu er vi tilbage igen. - Landevej, Leck, Slesvig foto © Snaphanen

Pæn røv ?
lad os lave en kvalificeret tydning af Afton-Pravda : en ung mand komplimenterer en kvindes bagdel, ti fætre banker ham til lirekassemand. Antagelig de samme ti der hver dag kalder svenske kvinder for ludere. Er Sverige svenskernes land? Nej, ikke længere. Kan det så være at "svenne" kan lære at opføre sig ordentligt i det nye herrefolks land. Og idag ber de netop EU om at udsætte sig for den samme kolonisering udefra. Dette kunne man fylde bloggen med hver dag, men det er en Sisyfos opgave. En undtagelse idag på særlig opfordring.
Sa "Snygg rumpa" – slogs blodig

Dialog

Af Hans Ersgaard, speciallæge, Strandbygade 22, Esbjerg

MAN MÅ LADE min kommende lægekollega Helen Latif, at hun såvel i Ugeskrift for Læger som i JP 11/2 farer frem med krav til det danske samfund. Krav om respekt for anderledes tænkende, anderledes påklædning og anderledes opførsel. Hun har ret til at blive respekteret, hun har ret til at udøve sin religion, hvor og hvornår det passer hende. Hun har efter egen mening ret til at kræve respekt for sine religiøse attributter så som tørklæder etc. Hun har ret til at kræve underkastelse af de vantro, hun har ret til sit bederum. Undskyld, Helen Latif, det gensidige er meget vanskeligt at få øje på.
Har din evt. kommende chef eller patient af jødisk herkomst også ret til at kræve, du giver hånd eller stopper dit gensidige respektkrav ved, hvad dhimmierne kan tillade sig? Jyllands Posten

Terrordommen
Nævningene fik demonstreret at de er fuldtud overbeviste om de tre´s skyld (selvom erfarne nævninge må have vidst, hvis beviserne ikke rakte). Dommeren fik demonstreret at han ikke mener beviserne rækker, hvor meget han så selv er overbevist om deres medskyldighed. Alt gik tilsyneladende efter bogen.
- Et par yngre muslimer udenfor retten fik demonstreret maksimal tovnedøvhed og frækhed. Dels ved at udstede trusler ("dødsliste" , "tredje verdenskrig"), dels ved at beskylde retsvæsnet for korruption. De burde bedre en nogen vide, hvad korruption er.
Ham der fremsatte trusler på TV (nr. 2 på billedet) - burde have været tilbageholdt øjeblikkelig bagefter.
-Retsvæsnet fik demonstreret, at det arbejder som foreskrevet og at det kan havne i et juridisk ingenmandsland, hvor det ikke 100 % forsvare samfundet mod voldelige fantaster. Det er sket før, men det er klart alvorligere i terrorsager, hvor mange uskyldige liv kan impliceres. Der er sådan set ikke andet at gøre ved, end at håbe på at vi napper dem næste gang. Inden de forretter ulykker.
- Og så kan befolkningen genfremsætte dette spørgsmål til sig selv : Hvordan var det nu vi havnede i denne situation ? En situation der med sikkerhed på et eller andet tidspunkt, vil koste uskyldige liv ? Bedes besvaret foran spejlet og af dem du har stemt på de sidste 20 år. Jeg røber ikke nogen hemmelighed ved at sige, at mine tanker går til venstrefløjen og det Radikale parti. De burde grue for hvad fremtiden bringer, for de vil stå med den historiske skyld.
Jeg ved ikke om DF kender sagens mindste detaljer. Jeg gør ikke. Jeg må stole på dommer og nævninge. Det gør jeg så. Jeg har ikke noget valg. Iøvrigt mener jeg den 17-årige , dømte "dreng", bør udvises af landet ved første lejlighed. Født i Brøndby eller ej - han har fortabt sin ret til at være her, og bør ha en enkeltbillet til Jordan.
DF: Alle fire burde have været dømt

Danmarks tavse terrorist
Fem ord har han ytret i retssalen: »Jeg vil ikke udtale mig,« lød det med lys stemme den 10. januar, og det har han overholdt.
Under de mange retsmøder har han demonstrativt nægtet at rejse sig med resten af forsamlingen, når dommere og nævninge er trådt ind i retssalen. Han har siddet lænet op ad væggen, med armene over kors og ansigtet halvt gemt væk i en stor hættetrøje, mens beviserne mod ham og de tre andre tiltalte er blevet rullet op.

Men den tavse terrorist efterlader mange spørgsmål. For eksempel har nævninge og dommere aldrig fået Abdul Basit Abu-Lifas forklaring på, hvorfor han i en internet-chat bad om hjælp til designet af et manifest for oprettelsen af al-Qaeda Nordeuropa. Eller hvorfor han havde så intensiv kontakt med de to mænd i Bosnien, der i oktober 2005 blev anholdt med 20 kg sprængstof og et selvmordsbælte på sig og i januar i år blev idømt 15 og 13 års fængsel for at forberede et terrorangreb et ukendt sted i Europa. Eller hvorfor han selv var på vej til Bosnien sammen med de to, hvilket hans far imidlertid forhindrede.
Berlingske Tidende

Abdul Basits liv er styret af Islam
En klippefast tro på Islam og stærk påvirkning fra ekstremister. Det er tilsyneladende den skæbnesvangre cocktail, der i går indbragte teenageren Abdul Basit Abu-Lifa en terrordom på syv års fængsel. BT

51.239 statsborgerskaber
Another record was also broken in 2006 when 51,239 people had their Swedish citizenship applications approved. The largest increase in terms of numbers occurred among Iraqi citizens, 12,895 of whom were granted Swedish citizenship.
At the same time as immigration to Sweden increased, emigration out of the country also rose. During 2006, 44 908 people emigrated, an increase of 18 percent compared to the previous year.The last time a higher number of people emigrated from Sweden was in 1892, 45,504 people packed their bags and left the country. As in 2005, the majority of those leaving were Swedish citizens followed by Finns, Danes and Norwegians.
Number of immigrants by country of citizenship 2006 (Selected countries)
Afghanistan 1669
India 1024
Iran 2008
Iraq 10.850
Somalia 2974
Record immigration to Sweden in 2006

Djup melankoli - allt är på väg bort

Jag måste säga, att jag avundas judarna, amerikanarna och ryssarna som vågar vara nationalister - kanske är det därför de är så hatade av oss - de påminner oss om något som vi saknar djupt inom oss, en vemodig längtan efter folk och nation, något vi inte längre vågar tala om. De talar öppet, vi måste tiga.Europa har gett upp och går mot självutplåning, det blir den första gången i världshistorien då en hel världsdel går under, inte på grund av militär erövring utan på grund av inre sönderfall, uppgivenhet, moralisk förlamning och ett stort mått av självförakt.
Kurt Lundgren

FACTBOX-Europe's terrorism trials
Reuters

Den globale dialog – principper og dilemmaer
Av Kai Sørlander, filosof og forfatter

Vi lever i en tid med globalisering og migration. Konsekvensen er kultursammenstød. Bagsiden af udviklingen ser vi i islamistiske terrorangreb på vestlige mål, hvoraf det mest spektakulære har været angrebet på World Trade Centret i 2001. Hvorledes skal vi undgå den splittelse, som disse angreb repræsenterer? Hvorledes skal vi finde en konsensus hen over kulturelle og religiøse forskelle?

I bogen "Bag fjendebilledet, islam og verden efter den 11. september" forsøger Thomas Hylland Eriksen at give et svar på det spørgsmål. (Bogen udkom på norsk i 2001. Den danske oversættelse, som jeg citerer efter, udkom i 2002). Han finder en væsentlig del af skylden hos os – Vesten – selv. Europæere og nordamerikanere af europæisk oprindelse har nu domineret verden i mere end 500 år, og det ”kan måske være på tide at dette hegemoni får en ende.” (s. 172).

- Ifølge Hylland Eriksen bør vi opgive vort gamle verdensbillede, hvor ”Europa og Vesten repræsenterede fornuften og fremskridtet”, og i stedet skal vi anerkende ”en verden præget af gennemstrømning, eksil intensiveret kontakt over alle tænkelige grænser, bastardisering, kreolisering og blandingsformer; hvor ingen grænser er absolutte, men hvor mennesker ikke desto mindre fortsat har forskellige erfaringer, fordi de lever under forskellige betingelser” (s. 173). For Hylland Eriksen er dette ikke en mere eller mindre truende virkelighed, men et ideal. Et ideal, hvor ”alt flyder.” Hvis ingen grænser er absolutte, så kan der ikke være nogen værdier, som står over andre, og som alle bør respektere. Og så bliver der heller ikke nogen principiel forskel på de vestlige politiske frihedsrettigheder og den islamiske sharia-lov. Alt indgår i den samme grød.
HSR - Ugens skribent

Fra S til DF
Aia Fogh, der forlod cand. polit. partiet S i Thornings valgkreds for nylig under mindst mulig medie opmærksomhed, forklarer sig i Infgormation. Det falder ikke i god jord blandt Informations læsere, én kalder DF for nazister (se kommentarer):

Økonomisk fattigdom er afløst af social og kulturel fattigdom. Mens fattigdom i den socialdemokratiske strategi og selvforståelse fortsat er meget snævert forbundet med økonomi, har Dansk Folkeparti forstået, hvad den nye fattigdom er

DF er bedre end Socialdemokraterne til at bekæmpe nutidens fattigdom

Villy og hyleren

Folkets mand
Forleden kom det frem, at en gennemsnitlig lonmodtagerfamilie har faet 35.000 kr. mere om året til forbrug siden den borgerlige regerings tiltradelse i 2001. Nu viser - som det fremgar af Berlingske Tidende i gar - en ny rapport fra Socialforskningsinstituttet, at kontanthjalpsmodtagere også har fået det økonomisk bedre siden 2001. Socialdemokratisk set er der jo tale om en udvikling med direkte kurs mod afgrunden, så der er ikke noget at sige til, at partiets socialordforer Mette Frederiksen, der jo ellers navnlig er kendt som storhyler, slet ingenting havde at sige til Berlingske. Det havde til gengæld SF-formand Villy Søvndal, der i en opinionsundersogelse, som SF selv har faet lavet, scorede hojest for sin folkelighed . Denne folkelighed gav den djærve mand en prøve på i sin kommentar til rapporten, idet han bemærkede, at man ikke behøver en lang akademisk diskussion for at vide, at folk har faet færre penge. I opinionsundersogelsen vurderes Sovndal ogsa som meget troværdig. Det er en vurdering, som måske nok kunne fortjene en lang akademisk diskussion.
Claes Kastholm Hansen, Groft Sagt Berlingske

Ekstremt betænkeligt
- Først gik statsministeren til angreb på DR i den her sag, og nu sætter han så ombudsmanden ud af kraft. Det er demokratisk ekstremt betænkeligt og udtryk for, at vi har fået Berlusconi-tilstande i Danmark, siger Villy Søvndal.
Berlusconi tilstande i Danmark
Nonie Darwish

»Jeg blev født og opvokset som muslim i Cairo og i Gaza. Jeg gik i Gazas folskeskole, hvor jeg lærte had, hævn og gengældelse. Fred var aldrig en mulighed. Det blev betragtet som et tegn på nederlag og svaghed. Dem, der ønskede fred og kompromis, blev kaldt forrædere. Jøder blev beskrevet som monstre, aber, svin og fjender af gud, når vi var i moskeen. Når jeg spurgte:«Hvorfor hader vi jøderne?«, så var svaret »Er du ikke muslim.«

Nonie Darwish forfatter til »Now They Call Me Infidel: Why I Renounced Jihad« (2006).

We were brought up to hate - and we do

Wilders truet med selvmordsattentat
MP Geert Wilders was threatened with a suicide attack last week. Two young men planned to shoot the politician down and detonate a van full of explosives. A warning of the attack planned for either The Hague or Amsterdam came via the anonymous hotline for crime tips. The very concrete warning spoke about an attack planned for February.
Wilders would first be shot, and then a man would detonate the 500 to 600kilos of explosives in the vehicle.The perpetrators reportedly got theexplosives from a contact in the military. The person who called thehotline said that the perpetrators were not fundamentalists, but "justwanted revenge." Wilders says that the number of threats have doubledsince his party won nine seats in the parliamentary elections in November. Expatica

"Udvandrerne" på ny-svensk
Utvandrare utan hopp -Vår tids Karl Oskar och Kristina ses inte som människor. Rakel Chukri har sett Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna” i ny tappning.
Vilhelm Moberg hade med all säkerhet känt sig stolt över hur regissören Farnaz Arbabi har klätt hans klassiska epos i en nutida dräkt. Amerikabåten är utbytt mot en lastbil och smålänningarna kommer från Iran, Östeuropa och Balkan. När den snyftande publiken reste sig efter två och en halv timme hade bilden av de heroiska immigranterna långsamt men effektivt slagits i kras. Kvar fanns skärvorna av en inhuman asylpolitik som reducerar flyktingar till mänskliga bördor med nummerlappar i händerna. ”Det är hemskt därute”, kved dräng-Robert om Sverige och det kändes som att få en örfil. Plötsligt riktades det rannsakande ljuset mot oss i publiken: Gör ni skillnad på människor och människor? Eller som Sanna Vestin skriver i ”Flyktingboken”: ”Antagligen är det fler svenskar som känner till namnen Karl Oskar och Kristina än som kan förnamnen på några invandrade grannar”.

Sydsvenskan

"En højreorienteret blogger jeg ikke kender"
årh hva´Tøger, det er ingen skam at læse Uriasposten. Ellers tage den med på gammeldassen ovre i Sverige:
GENMÆLE. Politikens chefredaktør tager til genmæle mod Berlingske Tidendes artikel »Den hemmelige alliance«
Jeg havde egentlig håbet, at Berlingske Tidende selv ville finde anledning til at korrigere den absurde artikel, der blev bragt 13. januar. Men nu er der gået flere uger, og intet er sket. Så må jeg jo gøre det selv.
Under overskriften »Den hemmelige alliance« skrev I, at »medarbejderne ved Dagbladet Politiken favoriseres i DRs debat- og nyhedsudsendelser. Det særlige venskab bliver nu kritiseret udefra, selv om DR selv mener, at Politikens folk er de bedste«.
For at understøtte påstanden, havde I talt med en højreorienteret blogger, jeg ikke kender, der sjovt nok var helt enig. Også den engagerede filmkonsulent Mogens Rukov blev spurgt. Han mente, at der var tale om en »politisk strategi«, der udover DR og Politiken også omfattede – og jeg citerer – både »oppositionen « og »islam«. Men det, der nok gjorde mest indtryk, var en statistik, fint præsenteret i en lille faktaboks. Den viste, at jeg skulle være den eksterne kommentator, der i i løbet af 2006 har været mest i DR – hele 17 gange. Og blandt de fem andre mest brugte var yderligere to gode Politiken- navne – Herbert Pundik og Vibeke Sperling. Til sammenligning skulle stakkels Niels Lunde, Berlingskes egen chefredaktør, kun have været på tre gange.
Nogen dokumentation for en »hemmelig alliance« var der måske ikke helt tale om. Men tallene viste dog en tendens, som nok har gjort indtryk på avisens læsere.
De har bare intet med virkeligheden at gøre.
Da jeg nogle dage senere deltog i en radiodebat med en af artiklens forfattere (jo, det var på DR P1), havde studieværten gjort sig den ulejlighed at lave en rigtig optælling. Den viste, at jeg ikke har været på 17 gange, men derimod omkring 22 gange (der er altid en vis usikkerhed i den slags optællinger). Men jeg er langtfra topscorer. Hvem det er, kunne studieværten ved den lejlighed fortælle lytterne, og det undrer mig, at oplysningen ikke har fundet vej til Berlingskes spalter. Det drejer sig nemlig om Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator og medlem af avisens redaktionsledelse. Han har såmænd været på ca. 51 gange i samme periode. Nummer to i opgørelsen er statsministerens tidligere spindoktor (nu Se og Hør) Henrik Qvortrup med ca. 45 besøg. Nummer tre er Jyllands-Postens Flemming Rose med ca. 23. Selv kommer jeg altså ind på en beskeden fjerdeplads. Skarpt forfulgt – og det synes jeg skal frem – af Niels Lunde, der har været i vælten i DR ca. 18 gange. Til fuldstændig beroligelse for dem, der måtte have fået Søren Krarup og Co.s monomane kampagne mod »systemet Politiken« galt i halsen, kan jeg oplyse, at blandt de første 14 navne på DR-værtens mere komplette opgørelse, optræder der kun et yderligere Politiken- navn. Nemlig Herbert Pundik med ca. 9 besøg.
Hvad der fuldender absurditeten, er forklaringen på, at Thomas Larsen i den grad er topscorer på DR: Det skyldes nemlig, at Thomas Larsen og TV Avisen har en eksklusivitetsaftale, der gør, at TV Avisen næsten altid bruger ham som politisk kommentator. TV 2 har vist haft et lignende arrangement med Jyllands-Postens kommentator Ralf Pittelkow.
Jeg synes, Thomas Larsen er en dygtig journalist og kommentator, og jeg synes, det er fint, at DR TV bruger ham. Jeg ser intet odiøst i den formaliserede aftale mellem Berlingskes chefkommentator og DR (og jeg aner ikke, om aftalen er »hemmelig«). Men i lyset af realiteterne burde avisen måske havde undladt at opfinde påstanden om, at der skulle eksistere en »hemmelig alliance« mellem DR og Politiken.
Måske var det en idé at sætte de to udmærkede medarbejdere (Bent Blüdnikow og Mikael Jalving), der skrev historien, tilbage til deres tidligere jobs som henholdsvis debatredaktør og »Groft sagt «-skribent. Facts-baseret journalistik er vist ikke deres stærke side.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net