torsdag, februar 08, 2007

Tryggevælde, Østsjælland

Forside: Ragnhild Ulfs søster satte denne sten og gjorde denne høj og denne skibssætning efter sin mand Gunulv, en glammende mand, søn af Nærve. Få bliver nu født bedre end han.
Bagside: Han skal vore en ræte (genganger?), som ailti (ødelægger) denne sten eller slæber den herfra.

År 850 e.kr. til 900 e. kr. Runealfabet til Mac og PC-download. Også engelsk.
Foto © Snaphanen, Nationalmuseet


Coelestem adspicit lucem
Det er udlagt: Papegøjen skuer mod den himmelske profet:

Michael Pihl om Jørgen Steen Nielsen, professor i ‘islamisk teologi’
Fra dagens Berlingske Tidende. Michael Pihl om Jørgen Steen Nielsens nye professorat.


»Ytringsfriheden kan være farlig. Det nytter ikke noget at insistere på ytringsfriheden, hvis man samtidig glemmer, at pennen kan være skarpere end sværdet«.

Således udtalte Jørgen S. Nielsen, direktør for Det Danske Institut i Damaskus, til Berlingske Tidende 25.7.2006 i anledning af Muhammed-krisen. Samme Jørgen S. Nielsen bliver nu udnævnt til professor i »islamisk teologi« ved det teologiske fakultet på Københavns Universitet. Danmarks Grundforskningsfond fylder hele 17.5 millioner kroner i hans turban.
Staten lader således en sand pengeregn falde på Jørgen S. Nielsen, der siddende på denne skatkiste vil dominere den danske islamforskning i mange år.[.]

- Europas officielle bastioner er faldet. »Hurrah, wir kapitulieren!«, mener den tyske forfatter Henryk M. Broder, der i sin bog kritiserer universitetsverden, skolevæsen, politik, retsvæsen og medier for at bøje knæ for islams totalitære udfordring, hver gang en krænket religiøs følelse påberåbes. Københavns Universitet bekræfter Broders tese.Ørnen, som engang skuede mod det himmelske lys, er blevet en gammel, halvskaldet og skeløjet papegøje: »Poppedreng, ha' sukker!«.
Ørnen skuer mod det himmelske lys?
"There will come a time"
"There will come a time when we will stand inside these embassies. There will come a time when we will remove that flag. There will come a time when we will raise the flag of Islam – whether you like it or not, Islam is superior and cannot be surpassed."
The conviction this week of a Muslim radical for inciting racial hatred once again highlights the growing threat posed by the pernicious fringe of Islamism. We have only ourselves to blame.[..]
When politicians finally admit that the barbarians are within the gates, those of us who have known that for a long time can at last breathe somewhat easier. It may be close to midnight, but Abdul Saleem could yet be proved wrong.
Satirens skæbne
"Now, however, that Marxist Communism as a ruling doctrine has all but disappeared from the face of the earth (though its effects certainly live on), Orwell’s most celebrated books have lost some of their urgency. It is even possible that generations to come, historically uninformed and uninterested, will wonder what on earth they were all about. By then, of course, Newspeak will have become so deeply entrenched that no one will realize that he is talking it, for it is the fate of satire in the modern world to become prophecy."

Forbrydere er kriminelle.....

og Sverigedemokrater, men ikke sosser og miljøpartister. Det er noget andet....

Göran Persson har inte tid att polisförhöras
Gahrton: kör rattfull, krockar med en bil, blir tagen av polis - överklagar

Helle Faber, filmproducent til JP

"Jag kan inte utesluta det, absolut inte"
Sverige må have nogle hænder ind til at forsørge de hundredetusinvis af tilvandrede bistandsklienter, der nu tynger socialvæsnet. Hvis ikke de har rundet millionen.
- Svenske politikere minder mig - if you pardon my french - om en billig luder der afventer de kunder, der nu kunne tænkes at melde sig. De dyre kan jo vælge og vrage. Og så ber´ jeg meget de billige ludere undskylde sammenligningen. Jeg har en vis overvejende platonisk erfaring med dem og jeg sætter dem afgjort højere end svenske politikere.
Snart kommer miljøflygtningene jo. Giv plads ! Er Svensson med på den eller skal han bare holde sig til sex og sport og "blande sig undenom" ?
-Politikerne har behandlet hele asyleriet som en uundgåelig naturkatastofe, man lige så godt kunne omfavne. Moralsk set kan man næppe nå højere end at gå under for andres skyld. På statsmands- hitlisten kan man næppe nå lavere. Svenske politikere kan om ikke andet, dø med verdens bedste samvittighed. Giver Vorherre karaker for den gode vilje og den kunstneriske udførelse? (I Danmark er antallet asylsøgere det laveste - 1095 i 2006)


Nye migrationsministern Tobias Billströms uppdrag är klart: öppna gränserna för arbetskraftsinvandrare för att klara framtidens välfärd.
– Jag tror inte riktigt att vi förstår hur stora migrationsfrågorna kommer att vara de kommande decennierna i världssamfundet. Det kommer kanske att bli den jämte klimatfrågan i särklass största eller viktigaste frågan för FN.
Flykting av miljöskäl
Världen förändras. Kanske kan det flyktingskap som i dag få åberopar – flyktingskap från en miljökatastrof – i framtiden få en helt annan roll.
– Jag kan inte utesluta det, absolut inte.

Kyrkans Tidning

En livlig, en blond og en galant

»Ankomsten af vidnet Flemming Rose, en skandinav med tungsindige træk, men med en levende ånd, kunne have gjort sig som forestilling i et revyteater. JyllandsPostens chefredaktør (sic!), som havde bestilt de omstridte tegninger, blev til en start flankeret af en meget gammel tolk, som ikke forstod stort af det, han skulle oversætte. Han blev prompte erstattet af en flersproget dansk kvinde blandt publikum [Tina Magaard], som kunne have været hans oldebarn. Advokat Kiejman, som mindst kun være far til denne af forsynet sendte blonde person, rakte hendes visitkort tilbage, mens han kurrede nogle galante komplimenter til hende. Salen fik sandelig noget for pengene.« (foto© Snaphanen)

"En retssag fra en anden tidsalder- Le Monde støtter kollegerne"

Le Monde vier sin leder i gårsdagens avis til sagen mod Charlie Hebdo. Allerede overskriften "En retssag fra en anden tidsalder" løfter sløret for Le Mondes holdning i sagen. »Der er urørlige principper, lige så gamle som de kampe, der har tilladt Frankrig at blive et demokrati, der respekterer friheden og menneskerettighederne. I en verdslig stat er ingen religion – så lidt som nogen ideologi – hævet over loven. Der hvor religionen sætter loven, nærmer man sig totalitarismen,« lyder det i Le Monde.

Sagsøgernes advokater hævder, skriver Le Monde, at de ikke fører proces mod ytringsfriheden, men at de med tegningerne vil straffe »et racistisk budskab, som sammenligner enhver muslim med en islamistisk terrorist«. Og der kan gældende fransk lov medføre en domfældelse, formoder de. Hertil replicerer avisens lederskribent: »Men processen mod Charlie Hebdo hører en anden tidsalder til. Selv om sagsøgerne ikke påkalder sig dette argument, må man huske, at det, som udløste polemikken, var en afbildning af profeten Muhammed, hvilket er en blasfemi i islams øjne. Vi er altså vidne til et obskurantistisk skænderi.«

Le Monde trøster sig dog: »Der kan komme det nyttige ud af sagen, at man erindrer sig, at ytringsfriheden ikke skal være indesluttet af et tankepoliti. Som ideologierne er religionerne fuldstændig respektable, men de kan ikke være unddraget analyse, kritik, spot og hån.« (JP)

Om en Tøgers anvendelighed

fra Flemmig Roses artikel "En redaktør i vidneskranken"

Szpiner og hans hold af advokater stikker også til vores motiver. Jeg har på opfordring af Charlie Hebdos forsvarer holdt et længere foredrag om baggrunden for offentliggørelsen af tegningerne, om den snigende selvcensur og om mine dissidentvenner i Sovjetunionen, som sad i lejr for at have hånet, spottet og latterliggjort en politisk ideologi

.»Jamen, nogle af dine kolleger i Danmark er af en anden opfattelse,« siger en af sagsøgers advokater og vifter med en avisartikel på fransk, hvor en af de 12 tegnere og Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden er citeret for, at der alene var tale om en provokation for provokationens skyld, og at det ikke handlede om selvcensur og ytringsfrihed, men om forhånelse af en trængt mindretal.

Jeg må fortælle advokaten, at ingen af de to citerede var til stede på redaktionsmødet, da beslutningen om at offentliggøre tegningerne blev truffet, og at den citerede tegner før offentliggørelse i en mail til mig erklærede sin opbakning til projektet.

Seidenfadens indsats

Tænk, funderer jeg, at Tøger Seidenfadens fordrejninger og usandheder om vores motiver for offentliggørelse af tegningerne ender med at figurere som et vægtigt argument for at knægte ytringsfriheden i Frankrig.Gad vide om Seidenfaden er beæret over at være blevet tildelt en sådan rolle? Jeg håber det ikke, men i virkeligheden kaster den franske retssag et klarhedens lys over Seidenfadens famøse indsats i hele dette forløb.Han har desværre i sin iver efter at agere politisk opposition til den siddende regering forrådt de publicistiske idealer, som burde ligge til grund for enhver chefredaktørs virke. Det har flertallet af Seidenfadens ligesindede i den franske debat heldigvis ikke gjort, og tak for det.

IHT:Prosecutor wants to dismiss case against French weekly that published prophet cartoons

P 1 filosoferer over livets gang


"Nordisk oprør over bare danske bryster"
de så aldrig hvad der ramte dem i Rådet for Større Færdselssikkerhed . Det kunne jeg godt have advaret om, gratis - det var det professionelle frisind* der kom susende. Og så hedder den altså Aftonbladet og på AB er de utilbørlige legemsdele photoshoppet væk...........................
se den oprørende film

– "Man kan väl säga att det blev väldigt tyst i lokalen, berättar Helena Sederström, informatör på VTI."
Krænket over filmen
VTI – Statens väg- och transportforskningsinsitut - klager over, at den lille film overhovedet blev vist for de 700 trafikforskere, som var samlet til et årligt arrangement i Linköping i januar. VTI mener, at flere af deltagerne følte sig decideret krænket af filmen.
I følge den svenske avis Aftenposten har Rådet for Større Færdselssikkerhed endnu ikke svaret på klagen fra VTI.

DR Online
*det professionelle frisind kan tage sig dette udtryk: RFSU : Avskaffa Lucia - låt barnen onanera istället

DR synd for Ahmed Akkari
en pragtfuld påstand fra det DR, der tærer på sin allersidste goodwill. Man så i filmen to gennemførte klodsmajorer og medieliderlige fjumremikler, Petersen og Akkari, der solede sig i deres 15 minutters medieberømmelse .En opmærksomhed de aldig ville have kunnet opnå ved egen fortjeneste. En opmærksomhed de ikke et øjeblik kan se, er ved at vende sig til deres værste fjende. Eneste spørgsmål filmen rejser er - hvad i alverden laver Akkari stadig i Danmark ? Nej, det er synd for dem der er nødt til at betale DR-skat !

Sagen er, at Akkari og hans kumpaner fik al den spalteplads og sendetid, som de kunne ønske sig, men de var ikke tilfredse med at deltage i den verbale debat. Det var ikke nok at kritisere Jyllands-Posten og tegnerne i læserbreve og de talrige interviews. Der skulle rigtig håndgribelig ballade til, og da Jyllands-Postens tegninger ikke i sig selv var tilstrækkelige til at ophidse gemytterne, tog de nogle stykker med, som hverken havde noget med Jyllands-Posten eller med Muhammed at gøre, men som blev brugt til at understøtte den løgnagtige påstand, at muslimer skulle være forfulgt i Danmark.
DET ER SYND for imam Ahmed Akkari.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net