søndag, juli 22, 2007

"Plocka bort bilderna! "

og dette er antagelig bare indledningen på en lang svensk kamp mellem eftergivenhed og selvforsvar. Og nogle har allerede kastet håndklædet i ringen. Märtha lægger sig fladt på maven, inden nogen overhovedet har klaget:
”Vi förstod inte allvaret”
Arrangörerna av konstutställningen i Tällbergs hembygdsgård stoppar Skånekonstnären Lars Vilks nidbilder av profeten Muhammed som hund.– Jasså? Så var det med yttrandefriheten, säger konstnären till NWT.
– Vi förstod först inte allvaret. Nu vet vi att det är en oerhörd kränkning att framställa profeten Muhammed som hund, säger Märta Wennerström som är utställningsansvarig.Under fredagskvällen var hon i kontakt med både myndigheter och privatpersoner. Alla sa de samma sak: Plocka bort bilderna!
Muhammed som rondellhund stoppas


En liten händelse kan visa att påståendet om att det inte längre finns några gränser i konsten inte är helt korrekt. Exempelvis har vi Gränsen mot islam. I konstvärlden får man inte utsätta islam för några kränkningar. Muhammedanerna kan bli ledsna. Och terroristerna kan bete sig på ett (i viss mån förståeligt) men ändå otrevligt sätt. Terroristerna är för konstvärlden (som alltid lutar mot vänster) fiendens fiende. Västvärldens stormakter kan utsättas för kränkningar eftersom vi då har yttrandefriheten. Mot framtiden: konstens gränser- Jag tycker att teckningarna är bra. Men det finns också en rädsla här på hembygdsgården att det ska leda till problem och bråk.
Är detta ett nytt exempel på undfallenhet och självcensur inom konstvärlden i spåren efter publiceringen av Muhammedteckningarna i Jyllands-Posten?
- Javisst är det så, jag tycker att de ska vara kvar. Men jag har varit undfallen, säger Märta Wennerström. SvD

Kommentar: Eftersom TT tyckt att nyheten är riksangelägen, så har den kommit med i alla dagstidningars webbupplagor. Jag ringde till Sveriges Television, för att fråga varför de ej tänker ta upp nyheten. De har valt bort den. Den kommer varken att finnas på deras webbplats eller i någon nyhetssändning. SVT meddelade däremot vilka reprisinslag från veckan som de dammar av istället och sänder, exempelvis nyheten om att EU inte anser att Sverige får ha olika alkoholskatter. Den nyheten tänker de sända idag igen, trots att de visat den igår eller i förrgår.
Jag är säker på att SVT inte vågar ta med nyheten om Lars Vilks rondellhund. Vägra betala TV-licens för SVT som inte vågar ta upp viktiga nyheter om censur i yttrandefriheten. Och det är inte första gången som SVT vägrar sända om nyheter där ämnet islam står under lupp. Nyheten om skolchefen för Al-Mustafaskolan i Järfälla som vill införa shariaskolan, meddelade SVT mig också att de valde bort, trots att stora rikstäckande tidningar tagit upp den.

Den originale side fra JP- Kultur-Weekend 30 september 2005, findes her
Debat ?
Passagen: Inlägget har tagits bort!
og Lars Vils eksisterer ikke på SVT
Den här teckningen är från 2006 och visar profeten som tillsammans med H C Andersen gör ett studiebesök på Carlsbergsbryggerierna i Köpenhamn. Den är för närvarande utställd på Vestfossen Kunstlaboratorium i Norge och har inte föranlett någon upprördhet.
Ales Stenar - en solkalender
Ales Stenar inte längre ett mysterium
En tioårig fejd angående vad Ales stenar har använts till är över. Nu har man slagit fast att Ales stenar var en solkalender och hobbyforskaren Bob G Lind får därmed gehör för en teori han under alla år har försökt bevisa. Se billedspil. Foto© Snaphanen, klik f. helbillede!

Dedicated to Yasser Arafat and All The Men He Loved
nu resterer jo bare at han også var jøde:

mere på Hodja og jo, han døde af AIDS, helt respektabelt, men lidt komisk i en kultur der i den grad hykler med sin homoseksualitet.
Nordpå med dem
Last week, the Italian interior minister, Giuliano Amato, hosted a conference in Rome on “Islam and Integration.” Italy, one of Europe’s southern border states, has 1 million Muslims out of a population of 58 million people. Illegal immigrants arrive in Italy in huge numbers. According to a recent survey, the country could count almost 7 million Muslims by the end of the next decade.
The Italians, however, have a way of dealing with illegal immigrants. They regularly transform them into legal residents by granting them official papers. Since 1988 Italy has organized six amnesties for illegal aliens — the last one in 2006, when 500,000 people were given permission to stay. Most of them leave Italy shortly afterward. Since Italy belongs to the European Union and since the EU adheres to the principle of the free movement of persons, an amnesty gives immigrants the right to freely enter all EU member states. Italy allows the immigrants in so that they move out, to EU nations with more generous welfare systems.

Paul Belien i Washington Times
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net