mandag, juli 30, 2007

"Intet er helligt for Christian Lemmerz"

en kernegut fra Karlsruhe.(Hvor ved Politiken dog det fra?) Hans skulptur på Veksølund, " Afdøde Pave Johannes Paul d. 2 i usømmelig omgang med halvt lig" giver Politikens Ditte Vilstrup Holm søde gys. Hun ville også have kaldt den "baghyleren" , hvis hun havde kunnet og hendes chefredaktør ikke havde været moraltanternes nye bannerfører. Gates of Vienna og en af Lars Vilks svenske støtter, har udvidet perspektivet på kunstværket en smule - via photoshop:
"Intet er tilsyneladende helligt for Christian Lemmerz. På Veksølunds årlige skulpturudstilling gæsteoptræder den afdøde pave Johannes Paul II badet i blod og i usømmelig omgang med et halvt lig i en af kunstnerens nyere skulpturer. Måske en kærlig hilsen til den katolske kirkes påståede dyd, der de seneste år har fået indtil flere sprækker i glasuren? - ligesom skulpturen spiller videre på de groteske fantasiforestillinger, kirken har fremdyrket om helvede og de udskejelser, der førte en dertil."
Lemmerz har tidligere lavet den indfølte, mangetydige fortolkning: "The Prophet (Bin Laden) 2006". Den er facetteret, udsiger noget dobbeltbundet, mindre lige på og hårdt, kunne man vist sige. Så at sige. Bemærk hvordan figuren kontekstualiserer og ibilledsætter vores grundvilkårs dualisme, liv og død, tvivl og tro, væren og fravær, om det hellige og det profane, øst og vest og sådan noget. I al sømmelighed, så at sige. So zusagen.
- Nu er det vel ikke en rosenkrans, han står med ?

Sur sheikh, surt show

(hvordan er det de taler i rejsebranchen ?)

Da en sheik fra Qatars kongefamilie fandt ud af, at tre kvinder fra Qatar sad ved siden af mandlige passagerer på British Airways’ business-class, klagede han til flyets kaptajn – men blev selv hældt af flyet.

Det lille mellemøstlige sheikdømme Qatar følger en stokkonservativ islamisk lovgivning, efter hvilken kvinder ikke må være i selskab med mænd, de ikke er i tæt familie med. Sheiken forlangte, at BA-flyets kaptajn skulle ændre forholdene for de tre kvinder fra Qatar på flyvningen fra Milano til London, skriver Reuters.Men BA-kaptajnen endte med at bede sheiken og hans følge på de tre kvinder plus en kok og en tjener om at forlade flyet. Bøvlet forsinkede dog flyet en lille time, hvorfor 50 af de 115 passagerer ikke nåede deres videreforbindelse ud af London. Take off news- Sur sheik smidt af BA-fly

Et par andre musikalske husguder i agurketiden:

Roy Orbison and k.d Lang - Crying (1987)

Van Morrison & Chet Baker - Send In The Clowns

Svedige Little Village,(John Hiatt, Ry Cooder, Jim Keltner, Nick Lowe): The Action

Nick Lowe (en gang Johnny Cash´s svigersøn) - Cracking Up med et uartigt guitariff

Rosanne Cash, Johnny´s datter, synger John Hiatt: - The Way We Make A Broken Heart

...men de moderne salmer, det er Emmylou Harris. Lad mig dedikere sangene til Sveriges Radios uforlignelige Stefan Wermelin, der laver et musikprogram for mennesker der endnu er i live, med intakte ører og hjerte. Et helt utænkeligt program i DR, hvis målgruppe, infantilisterne, er stok-konservative med lav hjerte- og pandeføring. Gælder også den pop-klassiske musik på kanalen. (Wermelin kan høres online)

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net