mandag, august 13, 2007

»Islamisternes flag«

en øl´s tid på en bænk i København, 24 graders fugtig varme, foto© Snaphanen, klik!

Kai Sørlander: Tørklædets signalværdi

Helle Merete Brix: Tørklædet som politisk spydspids

Tøger på glatis
»For mig er det primære ikke juraen«Således udtaler Tøger Seidenfaden i Deadline (9.8.) i sit forsvar for tolk-med-to-koner. Det er ufatteligt, at han fortsat bestrider en af de mest betydningsfulde poster i landet som chefredaktør for et stort og opinionsdannende dagblad. Til oplysning er flerkoneri ikke bare brud på ligestillingslov og straffelov, men også på FN's kvindekonvention. Ingen står over eller ved siden af loven - uanset omstændighederne. Man dispenserer ikke efter behag eller moralske følelser. At indgå i dialog omkring flerkoneri er en tåbelighed af rang. Fordi accept signalerer, hvor lidt parate vi som samfund er til at stå fast på vores principper og værdier. I stedet burde det gøres glasklart for alle potentielle indvandrere, at uanset oprindelse, kultur og religiøs overbevisning, så tolererer den danske retsstat ikke forskelsbehandling på de to køn. Den modsatte position, uligestilling og bløde knæfald for interessante, kulturbestemte varianter, vil nemlig dråbevis støt og sikkert underminere både demokrati og ikke mindst kvinders frihedsrettigheder.

Lone Nørgaard i Politiken

Angstens og underkastelsens Sverige
- Vi har valgt ikke at vise billederne af sikkerhedshensyn. Vi må tage vare på vore elever, siger bestyrelse på svensk kunstskole.
Den svenske kunstskole Gerlesborg i Bohuslän har besluttet ikke at udstille kunstneren Lars Vilks billeder af profeten Muhammed afbilledet som hund
“Vi har valgt ikke at vise billederne af sikkerhedshensyn. Vi må tage vare på vore elever,” siger Ove Martin Wall fra bestyrelsen af Gerlesborgsskolan i Hamburgsund.

Kunstner truet
Lars Vilks er blevet truet på livet to gange under debatten. Anonyme personer har ringet op truet med at skære halsen over på ham.

JP: Svensk skole afviser også Muhammed-billeder

Udlændingepolitik er vigtigst for vælgerne
Trods nye toner fra regeringen om øget indvandring, forsøget på at sætte en ny grøn dagsorden og rundhåndede løfter om bedre velfærd fra stort set alle partier, er vælgernes dom klar.

Som ved valget i 2001 og igen i 2005 ser vælgerne flygtninge- og indvandrerspørgsmålet som det altoverskyggende vigtigste emne eller problem for det danske samfund i dag.

Det viser en meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.25 pct. af vælgerne peger på udlændingepolitik som det vigtigste tema. Herefter kommer offentlig service - især ældrepleje og børnepasning - sundhed, miljø- og klimaforandringer samt dansk udenrigspolitik i vælgernes top fem. På flygtninge- og indvandrerpolitikken giver vælgerne det nuværende VKO-flertal den bedste bedømmelse. 46 pct. af vælgerne har størst tiltro til VKO, mens kun 18 pct. mener, at S med støtte fra SF og Enhedslisten ville gøre det bedre. JP.DK

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net