lørdag, august 11, 2007

"Jag tror på den leende hämnden"

Jeg var ude at køre i tog København -Helsingør idag. Det mest slående ved turen var, at de 40 kilometer tog en time og ti minutter. Jeg har engang kørt samme strækning på min racercykel på en time og tolv minutter, ganske vist med medvind. I dag var der modvind stik nord, det mærkedes tydeligt.
Der lå nogle eksemplarer af Kvällsposten og af svenske jerbaners blad "Kupé". Jeg fordybede mig i interviewet med Mona Sahlin med over skriften ovenfor. Læste det lige så langsomt som DSB kører og Ritt Bjerregaard taler. Jeg tror nok Sahlin med overskriften mener: "Jeg vil ikke være ond ved alle dem, der har været onde ved mig". Det er et sympatisk træk. Sin hang til at slappe af, karakteriserer hun sådan her: "Jeg er ret dygtig til ikke at lyve udadtil og sige at politikerjobbet er et 27-timer i døgnet-job". Også vældig sympatisk. En menneskelig politiker. Så "graderar Mona Sahlin "de allra mest viktiga frågor i Sverige så här":
1) Likställ äkteskapen oavsett kön.
2) Stoppa utförsäljningen avhyreslägenheterna.
3) Massiv utbyggnad av vindkraften.
ER det hendes alvor? Er det øregas til pøblen? Man må inderligt håbe, det er det sidste. Så var der en artikel om alle de hollændere der flygter til Sverige. Det er naturligvis kun fordi Holland er så lille et land, intet andet.Heldigt at Sverige er så stort, så der kan være 90 mio, som en svensk top politiker sagde. Endelig en artikel af Lisa Bjurwald, tidningen Expo "Fördomar - en samhällssjukdom". Den lugtede af 1973, så den sprang jeg over mens jeg tænkte på om om Angela Merkel eller Tarje Halonen mon ville lade sin fotografere så kælent lillepigeagtigt som den kommende statsminister Sahlin ? Et flertydigt og tankevækkende billede, en reminicens af den svenske Barbie klub Sahlin var grundlægger af. ?
Så var jeg fremme. Alt var gået i slow motion, vældig langsomt.
"There is no such thing as islamophobia"
via Bruce Bawer

Pyromani - livslede eller terror ?
Skolbränder är ett växande problem, rapporterade Svenska Dagbladet i veckan. År 2004 uppmättes 350 incidenter, förra året var de över 500. Och även den siffran är i underkant, enligt Svenska brandskyddsföreningen: ofta släcker lärarna själva mindre bränder. Senast var det bränderna i Göteborgsförorten Lövgärdet som gav upphov till stora rubriker.Hur ska man vända trenden? Tidigare har det talats om kameraövervakning, skyddsdörrar, bättre rutiner för att eliminera brandrisken på skolorna. Men det räcker inte, anser Malin Bengtsson från Svenska Brandskyddsföreningen. Skolbränderna måste ses som ett socialt problem: "Det är ett sätt för ungdomar att uttrycka sin frustration och hänger samman med hur klimatet är i övriga samhället. Anlagda bränder handlar inte om att barn har tändstickor, utan hur de mår."
Skolan brinner

Svensk Muhammed-sag på vej
Nu må man se om man ikke lykkes få kvalt barnet i vuggen. I dagens anledning et garanteret halal-mærket svensk sofa-stykke i Arla-Seidenfaden stilen:
Et kunstmuseum i Sverige sagde i sidste øjeblik nej til tegninger af kunstneren Lars Vilks, som viste Muhammed som en hund. Museets leder indrømmer blankt, at der er tale om censur.
- Sagen har medført en debat, der på flere punkter minder om den danske Muhammed-sag. I Sydsvenska Dagbladet skriver universitetslektor og doktor i teologi Ann Heberlein således:
»Selvfølgelig er det muligt at bedrive religionskritik ved hjælp af kunsten, men der er forskel på at kritisere og at krænke ... At krænke indebærer at nedværdige et menneske, hendes overbevisning eller livsstil uden saglige årsager, uden nogen intention om at forandre, forbedre eller skabe noget nyt«.
Denne kritik fik Lars Vilks til at skrive på sin hjemmeside:
»Jeg er udset til at være den krænkende bad guy. Men det kan jeg ikke acceptere. Det er væsentligt at fremføre, at der findes en ateistisk holdning som ikke på nogen måde kan finde det rimeligt at ophøje profeten til at indtage en ukrænkelig særstatus. Jeg siger det igen: Religioner er aldrig behagelige«.
Vilks går videre og kritiserer kunstverden og den politiske korrekte holdning til islam med denne bemærkning på sin hjemmeside:
»Vi har en venstreorienteret flirt med islam. Den venstreorienterede tradition gør, at fattige muslimer ikke kan kritiseres, og de er i diverse konstellationer fjender af USA og landets lakaj Israel. Her findes noget som ikke stemmer og som trænger dybt ind i den politisk korrekte verden såvel som i kunstverden«.

Bendt Blüdnikow, Berlingske

Smægtende
modgift mod snigende blogger-kynisme. 25 graders fugtig varme. Jeg er kørt - med mine badebukser.Kald mig bare "corny"...... bag min ryg.....

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net