lørdag, december 25, 2004

Håkon Arvidsson - RUC: En svensk PK- kryster

Hvad skal man mene om en svensk historiker der arbejder i Danmark og polemiserer mod en dansk artikel i en svensk avis ? Jo dette: Arvidsson ved at ingen, heller ikke Hedegaard kan få lov at tage til genmæle imod ham i Sydsvenskan. Dér er han beskyttet af de journalistiske debat-økologer.
Ikke desto mindre handler Arvidssons artikel alligevel om ytringsfrihed - nemlig den han selv nyder i Danmark og Sverige, men som hans modstandere i Sverige ikke nyder. (I svenske skriver blåstemplede, særligt udvalgte danskere, først og fremmest Carsten Jensen, Suzanne Brögger og Hanne Vibeke Holst. Så ved man hvad man får).
I sandhed en nobel demokrat - foruden en uinteressant og politiserende akademiker, eftersom han skøjter helt hen over al den forskning som ikke passer i hans multikulturelle optik. At hans gamle fædreland er ved at gå op i limningen, er en bagatel der ikke afficerer ham det fjerneste.

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10104370&imagelist=17&textlist=18

Kultur
Håkan Arvidsson om Danmark
23 december 2004

Danskarna vältrar sig i den egna kulturens förträfflighet.

Henrik Ibsen var så förträfflig att även han räknas som dansk - men bara av danskarna. Håkan Arvidsson betraktar ett grannland som kröker sig in i sig själv.

För ett par veckor sedan råkade jag på Öresundståget läsa en av dessa gratistidningar som numera belastar våra storstäders avfallshantering. Det som tilldrog sig min uppmärksamhet i den tunna soppa som serverades just denna dag var en kolumn författad av en dansk journalist vid namn Lars Hedegaard. Kolumnen handlade om Sverige och var ett furiöst angrepp på svensk invandrarpolitik och svensk kultur........................................................



denne shaming artikel fra dagen efter det danske valg 2001, fortjener næsten også at blive bevaret for eftertiden. En fin lektor vi har dernede på RUC. Ville han ikke passe bedre på et feministisk universitet i Umeå ? Et af dem der også uddanner damfrisører og automekanikere .........

http://w1.sydsvenskan.se/Article.jsp?article=6904386

Den danska häxbrygden
Sydsvenskan

21 november 2001

För den som länge följt dansk politik var tisdagens val en deprimerande tillställning. Det land i Skandinavien som alltid framstått och velat framstå som toleransens, öppenhetens och liberalismens hemvist, visade plötsligt ett nytt ansikte - ett ansikte präglat av främlingsfientlighet, fördomsfullhet och slutenhet.







View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net