torsdag, januar 20, 2005

"I utlänningsfrågan, som den kallas här........."

(det skal man vide: I Sverige sættes "udlænding" og "fremmed" i gåseøjne) - dansk valg i svenske medier ?
Ikke meget endnu. Om der kommer shaming- artikler på 2001 niveau vil nærmeste fremtid vise. Journalisterne, som i høj grad er forlovede med magten, vil nok ikke overeksponere dansk politik af hensyn til 7 svenske rigsdagspartiers største mareridt: Et svensk DF (SD) i Riksdagen.
Lidt har der dog været: SVT havde en fortrolig snak med den Stockholmsbosatte Drude Dahlerup, som allerede d. 19 mente at vide at Dansk Folkeparti "bakkede" i tilslutning:

Val i Danmark 8 februariMedan opinionssiffrorna är goda passar Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen på utlysa folketingsval.Gäst: Drude Dahlerup, professor statsvetenskap.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=12186&a=171522

og Sydsvenskan har et par artikler hvor det kun lykkes dem at bruge udtrykket "det främlingsfientliga Dansk Folkeparti" en enkelt gang. I Pravda tyder man de små tegn:

Den första är klurigare. Socialdemokraterna har satsat på valsamarbete med Radikale venstre, som i en del frågor står närmare de borgerliga partierna. I utlänningsfrågan, som den kallas här, förespråkar de Radikale liberalare regler än socialdemokraterna.I förra valet för fyra år sedan var det socialdemokraterna som förlorade flest väljare till främlingsfientliga Dansk folkeparti. Socialdemokraterna har sedan dess lagt sig mycket nära regeringens politik.
http://w1.sydsvenskan.se/Article.jsp?article=10106904

Vi är besatte av utlänningefrågan i danske valet. Linderoth från SR i Radioavisen kl. 16 - min 7:40

http://www.dr.dk/pubs/nyheder/html/nyheder/asx/uge/torsdag/1600.asx

Vil nogen studere et nidbillede af rang fra 2001 valget, så ligger artiklen over dem alle mærkeligt nok stadig online. "Nogonting är ruttent i staten Danmark":
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,108598,00.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net