fredag, februar 25, 2005

Kriminelle indvandrere har taget magten i forstæderne

Når Robert Aschberg TV3 siger dette er det journalistik. Når Sveridemokraterne siger det samme, er det udemokratisk. Men nu stiller Aschberg jo heller ikke op til Riksdagen:
omdirigeres via:
http://makeashorterlink.com/?Z3B121F8A
TV 3 Torsdag 24/2 kl 22.00(Repris sö 27 feb 00:50)
KRIMINELLA INVANDRARE TAR ÖVER FÖRORTERNA
I veckans Insider granskar vi invandrarbrottsligheten. Varför är invandrare överrepresenterade i brottsstatistiken? I vissa svenska förorter har ghetto-liknande områden som kontrolleras av kriminella invandrargäng skapats. Insider har träffat några av dessa unga brottslingar. De skrattar åt sina brott. De skrattar åt brottsoffren. Och de skrattar åt samhällets naivitet.
Hur svarar det svenska samhället på det nya kriminella hotet?Invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Men detta faktum kan inte diskuteras utan hårda omdömen och kritik från opinionsbildare och åsiktspoliser. Poliser, socialarbetare och andra som arbetar med frågan vet att problemet med invandrarbrottslighet är mycket omfattande, framför allt i vissa åldersgrupper och i vissa områden i Sverige.
Det finns rapporter som hävdar att det svenska samhället förlorat kontrollen över så många som hundra bostadsområden. I några kan inte ens polisen röra sig utan att ha förstärkning i beredskap. Hederliga invånare klagar över att samhället har övergivit dem och lämnat fältet öppet för gangsters. Ett ghetto-samhälle har skapats.

Janne Milld, BGF, kommenterer udsendelsen, der trods alt markerer et nybrud for hvad der kan behandles på TV:
http://www.bgf.nu/ak05/v8.html
Flosklernas fångar
I veckans "Insider" i TV3 - med repris natten söndag-måndag den 27/2 klockan 00.50 - tog man upp unga invandrargängs våldsbrottslighet. Med en frispråkighet, i varje fall i bild- och reportagedelen, som är ny. Det verkar som att det i tongivande kretsar uppstått en oenighet om hur frågan ska "hanteras".
På TV 3 debat forum går bølgerne højt:

Jag har arbetat som ordningpolis i Sthlm City i över 5 år nu.
Jag upplever att minst 80% av de gärningsmän som ägnar sig åt våldsbrott eller grövre stölder som vi griper/letar efter, är av utländsk härkomst... Tragiskt men sant. Sen får Jerzy Sarnecki säga vad han vill. Tror inte han vill inse hur det verkligen är. Snacket om att ingen kultur godtar brottslighet är ju också bara politisk-korrekt-nonsens. Det finns många kulturer där brott är/har blivit en helt naturlig del av vardagen. Kanske inte brott mellan de egna, utan brott riktat mot andra utom gruppen. I vilket fall som helst, mkt bra gjort av Insider att våga ta upp problemet. Hoppas vi får en bra debatt med förändring som följd. Välkomnar att ni gör fler repotage hos oss så allmänheten får se hur det egentligen är.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net